reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Tak Ilonka bromka brałam, ja miałam półroczną kurację, najpierw brałam po pół tabletki, bo on nieżle może wpłynąć na samopoczucie. Po pół roku badania i było już ok i dostałam tylko luteinę od 15-26 dc i zaskoczyliśmy odrazu:-)
biedna:zawstydzona/y: ale naprawdę to nie koniec świata, początki są najgorsze,nie pamiętam tylko czy podczas brania leku można się starać ale chyba tak. Będzie dobrze.

reklama
laleczki moje zalamaalam sie :-( bo teraz tak sobie obliczylam ze moze moje cykle sa takie jak po poronieniu czyli co 39 dni. no i weszlam na neta obliczyc dni plodne i wyszlo mi ze w tych dniach chyba przytulanek nie bylo :-( kurde jakbym wiedziala :wściekła/y:

Karolinka - ja ci chętnie pomoge cos wymyslic :) ... a moze cos bardziej oryginalnego bys chciala? ... ja uwielbiam piec ciasta to cos Ci zaproponuje :)

Karolinka a moze zrobić ta zupke strogonofa co??????? podawałam przepis ostatnio, naprawde pyszna zupa, treściwa przede wszystkim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
drugie danie może po prostu kup schab , pokrój na grubsze plastry, posól, popierz, posyp czosnkiem w proszku potem obtocz mąką i podsmaż lekko z cebulką , do gara te schabowe zalać wodą i tym tłuszczem i dusić do miękkości a potem w innym karczku zrób sos (gotowy w proszku ) i połącz ten sos ze schabem , no i do tego ziemniaczki , schabowe polane tym sosem , a sałatkę do tego polecam - Kapusta pekińska pokrojona , a do tego osobno w miseczce duży naturalny jogurt , ogórej starty na tarce i ze 2 ząbki czosnku, i to potem sie na talerzu polewa na pekińską :) a ciacho to moze szarloptka albo na zimo serniczek :)

Roza dziękuję, ona tez bierze pól tabletki i czasem wymiotuje i jest bardzo senna, szkoda mi jej, bo tak bym chciała jej pomóc, ona biedna ok 10 miesiecy starała sie , nie miała owi itd, dopiero poszła do mojego gina i on jej zrobił badanie i dał bromka, starają sie ciągle ale widze jak ona jest ciągle smutna tymi niepowodzeniami, mam nadzieje ze szybko i ona zaskoczy !!!!!!!!!
bobo no wiem co czujesz , tym bardziej ze teraz cykl bedzie chyba stracony bo wyjazd Cię czeka no ale następny cykl juz bedzie udany :)

Ostatnia edycja:
z ciasta to ja proponuje jabłecznik pod pierzynką :-)

jak wy tak z tym lasem to może masz jakies ususzone grzybki? ... jesli tak to ja bym zrobila cos z grzybami...albo pyszna zupa grzybowa, jesli nie to zamiast swykłej zupy to jakis krem, albo sos grzybowy hmm ja nadal mysle i kombinuje :)

a lubicie szpinak? ... może na przystawkę pierożki ze szpinakiem i ricottą?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny- jesteście kochane!!!
Musimy tylko uwzględnić dwie opcje:
1. zupka ma być lekka, a nie syta, bardziej na zasadzie kremu jakiegoś (rosołek z kluseczką laną- jest pyszny ale nie na proszony obiad zwłaszcza z moja mamą która rosół uważa za świętość)
2. mięska bym chciała jakieś oryginalne i nie standardowe- mam udka w miodzie i chyba cosik z jagnięciny- chyba roladki ;) no i nie wiem co jeszcze- bo ja to lubię po kawałku ale różne- do wyboru
3. musicie wziąć też pod uwagę to, że w piątek jeszcze będą teściowie, a przy nich nie mam możliwości się wepchnąć do kuchni, bo nie lubię czegoś robić jak mi kto na ręce patrzy, więc mam sobotnie przepołudnie, bo mąż do pracy jedzie i wróci ok 13.30 a na 14tą rodzice moi. :) i boję się, że nie dam rady się ogarnąć. ;)

Na kolację na szczęście już mam wszystko tylko jakiejś sałatki mi brakuje. :)

Lori, Ilonka- dwać mi tu przepisy- bo ja pamiętajcie średnia kucharka jestem ;)

Ilonka no z tym, bromkiem to ostrożnie trzeba:-D, tez parę razy miałam przeboje.
Ale jeśli dawkuje dobrze, to może przyczyna inna - no wiesz chociażby nastawienie psychiczne:-( podejście do tego. Oj trudne to wszystko.

Karolina ha ha, no w takim wypadku...., nie możesz "podpaść":-D

Karolinka - a może na przystawke Gacpachio podane z fetą i grzankami? ... no albo po prostu zupa warzywna , tyle że podana w postaci kremu z grzankami?

reklama
na danie główne może limonkowa pierś z kurczaka z tymiankiem :-)

Karolinka - z tą polędwiczką to chyba do Ilonki było pytanie tak ?

Ostatnia edycja:
Do góry