reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Marta - żartujesz?? ... przecież maszj uz czesc nowych dokumentów to przeciez nie moga tak zwlekać...a nie możesz sama się w kadrach upomnieć delikatnie o umowe w kontekscie nowych dokumentów które juz otrzymałas? :confused2:

reklama
Lori księgowa u nas to jest pożal Boże, w moim wieku i po resocjalizacji :/ jest nie miła, pytałam to mówiła że nie wie kiedy bo trzeba znów badania załatwić i bhp. Oj już nie wiem :/
Może po prostu ją podejdę i zapytam czy ta obecna umowa jest ważna bo potrzebuję dołączyć ją do dokumentów kredytowych :confused2:

martaSx- od kad dowiedzialas sie o ciazy musisz niezwlocznie poinformowac o tym pracodwawce takie przepisy :)

Joweg teoretycznie wiem o ciąży ja praktycznie lekarz jeszcze nie potwierdził idę w środę dopiero :) zawsze mogę się dowiedzieć w 2-3 miesiącu. Nie mogę im powiedzieć bo chamy mi nie dadzą nowej umowy i co ? Oni są strasznie zawistni i mściwi :(

jak jestes w ciazy to nie moga cie wywalic proste :) ustwa o ochronie kobiet w ciazy chyba jeste nie? a wiesz jak sprawdza cie ze ich oszuklaas to bedzie jeszcze gorzej i pojda do sadu a lekarza latwo skontroluja kiedy sie dowiedzialas takie moje zdanie :)

hejka,
jestem ale mam kupę rzeczy do zrobienia więc co jakiś czas będę wpadać i podczytywać:)

dzoana ja też tak mam przed samym @, wahania nastrojów to chyba normalka u każdej z nas.
No zdaję sobie z tego sprawę, ale @ jeszcze nie ma i nie wiem teraz kiedy mam sie jej spodziewać:-(

jak jestes w ciazy to nie moga cie wywalic proste :) ustwa o ochronie kobiet w ciazy chyba jeste nie? a wiesz jak sprawdza cie ze ich oszuklaas to bedzie jeszcze gorzej i pojda do sadu a lekarza latwo skontroluja kiedy sie dowiedzialas takie moje zdanie :)
To chyba nie do końca tak jest. Lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, więc nie mogą tak po prostu zarządać wyników badań. A przecież Marta ma prawo chodzic sobie do ginekologa i nic pracodawcy do tego.

to dlaczego w przepisach stoi ze jak kobieta sie dowiaduje o ciazy to musi niezwlocznie powiadomic pracodawce ? po cos to jest chyba nie ?:D

jaweg u nas pracodawce trzeba poinformowac o ciazy conajmniej 15 tygodni przed terminem porodu. ale do tego czasu to chyba kazdy by sie zorientowal:-D

reklama
to dlaczego w przepisach stoi ze jak kobieta sie dowiaduje o ciazy to musi niezwlocznie powiadomic pracodawce ? po cos to jest chyba nie ?:D
Mogłabyś mi podać przepis w kodeksie pracy? Pytam się z ciekawości, bo nie mogę tego znaleźć. Poza tym bardziej mi chodzi o to, że jak pracodawca udowodni, że pracownica wiedziała, że jest w ciąży od jakiegos tam czasu? Może taką informację podać jedynie sama zainteresowana ( powtierdza, że wie o ciąży od dnia tego i tego) lub lekarz (który chyba potrzebuje sądowy nakaz).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry