reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Jestem i ja :D
Dziewczyny mam do Was pytanie a mianowicie:
Ostatnio moja firma zmieniła adres i szefa, ja mam umowe o prace od 2010 do 2015 roku. Teraz mamy dostac nowe umowy, a właściwie wszyscy już je dostali a ja jeszcze nie. Tydzień temu zawołała mnie księgowa, żeby podpisać papiery od nowa podanie o prace, numer konta, nip itp. I tu moje pytanie jeśli po potwierdzeniu ciąży chciałabym iść na l4 czy mogą mnie zwolnic? Czy ta moja pierwsza umowa jest prawomocna? Jak to wygląda, wiecie może ?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzoanka odstawiłam bo jakieś mam niskie temp i wydaje mi się że nic z tego nie będzie:-( może te 3 pierwsze po wzroście to od przeziębienia skoczyły a nie po owulacji??? Chociaż nie gorączkowałam.
Sama nie wiem:tak: zobaczę jutro jak jeszcze bardziej nie spadnie, tylko choć trochę wzrośnie to wezmę luteinę dalej.
Teraz mierzona temp wynosi 37,4 co się u mnie nie zdarzało - ze skrajności w skrajność.

Marta ja bym nie szła na L4 dopóki nie dostanę nowej umowy.

Ostatnia edycja:
marta pytalas juz o to przeciez :-) pisalam Ci ze zwolnic cie moga a wlasciwie nie przedluzyc umowy jak np masz umowe do konca stycznia a wtedy jestes ponizej 3 miesiaca to moga ale Ty przeciez masz umowe do 2015 wiec jak moga? nie moga juz Ci o tym pisalam Kochana.
ja czuje sie fatalnie jakas slaba mdlo i w ogole mam juz dosc czekania na @ i kurde nie wiadomo kiedy ona sie pojawi

Dzoanka odstawiłam bo jakieś mam niskie temp i wydaje mi się że nic z tego nie będzie:-( może te 3 pierwsze po wzroście to od przeziębienia skoczyły a nie po owulacji??? Chociaż nie gorączkowałam.
Sama nie wiem:tak: zobaczę jutro jak jeszcze bardziej nie spadnie, tylko choć trochę wzrośnie to wezmę luteinę dalej.
Teraz mierzona temp wynosi 37,4 co się u mnie nie zdarzało - ze skrajności w skrajność.
Tak teraz popatrzyłam, że brałaś fervex, a on działa rozgrzewająco. Może to od niego tempka Ci skoczyła. Po luteinie powinnaś mieć ładne temperaturki. A Ty masz taki jeden pik i reszta jakby nie było jeszcze owulacji:-(

Bobo wiem pytałam ale właśnie chodzi mi o tą zmianę, bo nie dostałam nowej umowy jeszcze, a tamta ma być wypowiedziana( ale wypowiedzenia też nie widziałam) i pytanie czy mogą mi tej nowej nie dać.
Dzona powiedzieli że nowa na starych zasadach.

chciałabym na l4 iść i nie wiem co robić czy czekać aż mi dadzą nową czy mogę już teraz.

Brałam w poprzedniego dnia popołudniu ten fervex, ale nie miałam gorączki jak mierzyłam normalnie temperaturę.
Następnego dnia też wysoko a już nic nie brałam.
Dlatego już nie wiem co i jak mam myśleć na ten temat i przestałam brać lutkę:tak:

Ostatnia edycja:
Marta, ja bym poczekała do czasu otrzymania nowej umowy. Zaraz wyjme kodeks i sprawdzę:-)
Roza, mi właśnie o to chodzi, że tempka skoczyła Ci po wzięciu fervexu, tak?

reklama
Też czekałaby:tak:mna nową umowę, a później na L4

Dzoana ta druga wyższa tak wysoka jest od leku powinnamją zaznaczycz jiako zaburzoną chyba, ale już ta 3 normalnie dobrze cułam się i nic już nie brałam.

Ostatnia edycja:
Do góry