reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

anisiaj- w zasadzie stosunki w domu rodziców mojego męża stały się dla mnie nie do zniesienia. Nie potrafię sobie z tym poradzić, bo nawet jeśli próbuję spokojnie i szczerze porozmawiać z mężem to i tak kończy się łzami i zarzutami pod moim adresem, że nie rozumiem, jestem egoistką i nie chcę im pomóc. Już z nią nie rywalizuję, bo nie można konkurować z kimś kto dawno wygrał. Szkoda energii i nerwów. To nie zdrowe. Muszę tylko się z tym jakoś pogodzić, a to trudne, bo we mnie ciągle sie buzuje. ;(
w poniedziałek w południe mam wizytę. mam nadzieję, że dotrwam do tego czasu.

reklama
moje tesciory poczawszy od 12.03 do 22.03 od dzis juz nie sikam hihi (12.03 od gory ostatni na dole jest z wczoraj 22.03)

IMAG0063.jpg

scoti - lekarz powiedział że 3 miesiace odczekac, oczywiscie ja bym tyle nie wytrzymała to sie spytalam czy moge wczesniej to powiedzial że za ok 6 tygodni dostane pierwszą @, jak sie skonczy to mam sie do niego zgłosic i zrobi mi USG i da skierowanie na badania, jak wszystko bedzie dobrze to mi wtedy da zielone światło, ja mam krótkie cykle, to licze że jednak @ bede miała za 4 tygodnie, teraz to juz gdzies za 3 tygodnie. No zobaczymy. Na pewno musi sie najpierw wszystko zagoić, ja długo w szpitalu bralam tabletki poronne i oksytocyne żeby wywołac skurcze bo zgnodnie z lekarzem stwierdzilismy że im bardziej naturalnie tym dla mnei lepiej. Nie trzeba było urzywać narzędzi a to bardzo ważne bo cała moja szyjka ładnie ocalała.

Ilonka - kiedy masz wizyte ? ... może akurat lekarz zrobi Ci prezent Wielkanocny =) .... mnie bardzo zabolało jak na metryce dzieci przy wypisie ze szpitala zobaczyłam że to były dziewczynki, tak to do samego końca nie wiedziałam. W USC musielismy nadac imiona więc wyszły bardzo spontanicznie i od serca bo nawet im nigdy nie bralismy pod uwagę. Dziewczynki są teraz razem z babcią, ładnie pochowane pod tujami.

bobofrutek
- zawsze najgorzej jest zacząć

karolinka - ja zupełnie jestem teraz nie w temacie, ale z tego co pamiętam to zawsze był klops z teściową, ale jakos sobie z tym radziłaś. Co sie teraz zmieniło że jest aż tak kiepsko? ... ja proponuje do psychologa zabrać również męża.

Jestem doradca powiedział że środa czwartek podpiszemy umowę z bankiem trochę długo bo myślałam że szybciej.
Bobo a ja chciałam Cie zapytać odnośnie pracy kurcze jak mam 50 stron i stoję w miejscu cholera jakoś nie moge sie zabrać, mam problem ze zmiennymi zależnymi i niezależnymi :no: no nie wiem jak to zrobić
Lori Kochana witaj :-D

karolina - dobrze, że idziesz. myślę, że warto się zastanowić czego oczekujesz od psychologa, on na pewno Cię o to zapyta. Czy ma być Twoim wsparciem czy tylko "wnetylem" do spuszczenia negatywnych emocji. Lorelain ma rację, powinniście iść we dwoje. Bardzo często dzieje się tak, że jeśli idzie tylko jedna strona i ona pracuje nad związkiem, a druga stoi w miejscu, to wtedy zmierza w stronę rozpadu (nie jest to regułą, ale często to obserwujemy). Wszystko zależy od tego, jaki to będzie miało tryb - czy porady czy terapii. Będę z Tobą myślami, mam nadzieję, że trafisz do kogoś dobrego.

marta - a co studiujesz? co badałaś, jakie masz zmienne i temat pracy?

marta ja wlasnie zaczelam pisac prace od metodologii i napisalam ten rozdzial i teraz zostal mi dwa literaturowe czyli ogolnie to przepisac troche z ksiazek pozniej musze jeszcze badania zrobic i koniec ale to tyle tego ze szok ehhh

Ja mam 5 rozdziałów 2 pierwsze typowo książkowe 3 metodologia i 4, 5 to z badań. Ja mam te dwa pierwsze rozdziały i cześć metodologi tzn. ankieta i te pierdy ale stanęłam na zmiennych i dupa... nie wiem co dalej
Anisiaj ja piesze na temat: "przemoc i agresja wśród młodzieży gimnazjalnej jako zjawisko wpływu rówieśniczego", a studiuje resocjalizację i w czerwcu się bronie magistra no zmiennych jeszcze nie mam bo nie wiem jak zacząć

Ostatnia edycja:
marta ja mam 4 rozdzialy dwa pierwsze to ksiazkowe i ich cos napisac nie moge 3 to metodologia i to mam napisane z pomoca kumpeli napisalam bo sama to bym chyba rady z tymi zmiennymi nie dala no a 4 to podsumowanie . nie mam ankiet napisanych do badan tez. podpieralas sie czyms piszac ankiety?

Lori czułaś ze bedą dziewczynki i były, smutne to jak cholera naprawde, dobrze ze zdecydowaliście sie pochować kruszynki !!!!!!!! kurcze nie wiem czy mogę zapytać ale zapytam... poroniłaś sama wiec jak Oni wzięli maluszki do wyniku histopatologicznego??? jak nie chcesz to nie odp, ja rozumiem ze to boli, i wybacz ze moze tak głupio pytam !! Myślę ze dostaniesz światełko juz po @.... i mam nadzieje ze dostaniesz szybciej, bo raz jest tak ze sie dostaje max do 6 tyg a raz jest tak ze poronienie przyjmuje sie jako 1 dzien cyklu i dostaje sie @ po tylu ilu sie ma cykle !!!!!! wiec mam nadzieje ze nie bedziesz czekać za długo i po zbadaniu bedzie zielone światełko !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam wizytę 3 kwietnia ale absolutnie juz sie nie nastawiam ze poznam płec, bo nawet teraz byłam prywatnie ze względu na tą moją nieszczęsną szyjkę ( poszłam dzięki pomocy dziewczyn ) i gin robił mi ponad 30 min usg, i mimo ze maluszek leży główką w dół to i tak nie cholere nie chce sie ujawnić, wiec i teraz nie nastawiam sie bo wiem ze i tak sie raczej nie dowiemy !!!!!!!!!!! no ale cóż....!!!!!!!!

Bobo
ten 3 od konca jest mega pozytywny chyba co ????????????

reklama
marta, czyli rozumiem, że u Ciebie zmienną zależną (którą chcesz wyjaśnić) jest przemoc i agresja, a niezależną (tą, która ją wyjaśnia) wpływ rówieśników. Tylko to bardzo ogólne zmienne i nie wiem jak chcesz je mierzyć:

ZN (wpływ równieśników) -----> ZZ (agresja)

Do góry