Matko, jak u mnie leje!!! A pies smętnie patrzy za okno, ani ona ani ja nie mamy ochoty wychodzić.
Bietka - jak jest grzeczna, to mniejszy problem. Nasza Nucia była bita i jest bardzo lękowa, często nas próbuje bronić i np. wyrywa się do kogoś kto nagle podbiega. No ale idzie na szkolenie na wiosnę, to może coś się zmieni. W wakacje zawzięcie pilnowała wózka, w którym była bratanica mojego M, więc zadatki są

Mój M ma gdzieś filmiki (zapytam go jutro) o pozytywnym szkoleniu i tam jest odcinek o przyzwyczajaniu psa do dziecka. Robi się tak jak mówi Wiolka, ale zaczyna się jeszcze od lalki - żeby ją nosić, mówić do niej itp. Podeślę Ci któregoś dnia
zaraz przychodzą do mnie przyjaciółki a ja bym się chętnie walnęła spać
wiolka - kot nigdy nie sika z zazdrości, ale żeby pokazać właścicielowi, że ma jakiś problem np. z nerkami. Wiem, bo mam 3 koty, problemy z sikaniem przerabiane nawet u behawiorystów i wszyscy oni mówią, że sikanie nigdy nie jest złośliwe. Każde zwierzę będzie złe jak pójdzie w odstawkę i będzie odpychane. Jest wiele tragedii zwierząt, które lądują w schroniskach, bo pojawiło się dziecko. Przy dzisiejszych możliwościach (szkolenia psów, porady na necie), to dla mnie straszne.