• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zaczynamy staranka :)

ilonka no lekarz wie co mówi, więc skoro pozwolił, to znaczy, że nie zaszkodzi.

wiola też słyszłam o tym, zeby dać powąchać ubranka :) ja jestem dobrej myśli. Mój teść niestety od miesiąca truje mi, że to kłopot taki duży pies i dziecko, itp. itd. Już go nie mogę słuchać. Co my pierwsi jesteśmy, że mamy psa i będzie dziecko... Ona ma już 4 lata i jest naprawdę mądra :)

reklama
A w telewizji znów o małej Madzi mówią że jej matka uciekła, powinni ją dawno zamknąć
Ciasto na pyzy już sobie rośnie :-D
Ilonka masz rację byle by zdrowe ale sama wiesz jak to jest hi hi hi piwo na nerki bardzo dobre sama mam problemy z nerkami ale odpukać na razie dobrze i też musiałam sie zmuszać do wypicia piwa bo go nie lubię
Wiolka Ty mi o pogodzie nic nie mów hi hi hi u mnie pada i jest okropnie zimno i ciemno

Ostatnia edycja:
bietka znam wiele par ktore duze psy mialy i malenstwa przyszly nic im nie robily wrecz przeciwnie sa bardzooo delikatne i troskliwe

pospalam sobie i jestem po tym spaniu zakrecona hihi:)
losiczko my to bedziemy na Ciebie czekac wiec jak bedziesz chciala to wracaj my tesknimy :)
bietka tak bede robic jeszcze bte tego 10 bo 11 mam lekarza i kazal mi przed zrobic :)

Bietka-wiadomo że choćby sie jak psu ufało to nie zostawisz dużego psa sam na sam z maleństwem bo mógłby niechcący krzywde zrobić jestem pewna że pokocha dzieciątko i szybko sie przyzwyczai moja znajoma twierdzi że duzo gorsze są koty bo to zazdrośniki straszne jej kot jak urodziła dziecko to sikał do łóżeczka i musiała go pilnować żeby dziecka nie skrzywdził

Matko, jak u mnie leje!!! A pies smętnie patrzy za okno, ani ona ani ja nie mamy ochoty wychodzić.

Bietka - jak jest grzeczna, to mniejszy problem. Nasza Nucia była bita i jest bardzo lękowa, często nas próbuje bronić i np. wyrywa się do kogoś kto nagle podbiega. No ale idzie na szkolenie na wiosnę, to może coś się zmieni. W wakacje zawzięcie pilnowała wózka, w którym była bratanica mojego M, więc zadatki są :) Mój M ma gdzieś filmiki (zapytam go jutro) o pozytywnym szkoleniu i tam jest odcinek o przyzwyczajaniu psa do dziecka. Robi się tak jak mówi Wiolka, ale zaczyna się jeszcze od lalki - żeby ją nosić, mówić do niej itp. Podeślę Ci któregoś dnia :)

zaraz przychodzą do mnie przyjaciółki a ja bym się chętnie walnęła spać ;)

wiolka - kot nigdy nie sika z zazdrości, ale żeby pokazać właścicielowi, że ma jakiś problem np. z nerkami. Wiem, bo mam 3 koty, problemy z sikaniem przerabiane nawet u behawiorystów i wszyscy oni mówią, że sikanie nigdy nie jest złośliwe. Każde zwierzę będzie złe jak pójdzie w odstawkę i będzie odpychane. Jest wiele tragedii zwierząt, które lądują w schroniskach, bo pojawiło się dziecko. Przy dzisiejszych możliwościach (szkolenia psów, porady na necie), to dla mnie straszne.

Ostatnia edycja:
reklama
Anisiaj-to masz przechlapane u nas jest ładnie aczkolwiek teraz gdzieś słonko zaczyna sie chować ja też śpiąca jestem a niedawno był u nas rehabilitantka i jeszcze jak m wróci to jedziemy na rehabilitacje Anisiaj-dlamnie okropnością jest jak ludzie zwierząt sie pozbywaja bo dziecko ma sie pojawić jeszcze żeby im dom znaleść a nie wyrzucać moze i tak jest na kotach sie nieznam chociaż u rodziców mam swojego staruszka kotka ale u siebie mamy tylko suczke uważam że zawsze da sie wszystko pogodzić tylko trzeba chcieć

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry