reklama
ania-aneczka
Fanka BB :)
Kobietki a mam takie pytanie. Bo podobno w ciąży robi się taka ciemna kreska od pępka do wzgórka łonowego. Od kiedy mniej więcej ona się robi? Bo ja jej jeszcze nie mam....a co do cycuszków to nie będę narzekać jak się powiększą ale już 6 tydzień mi leci i one są wciąż takie same...i jak się tu nie martwić?
A drugie pytanie, czy któraś z Was się orientuje jak jest z wizytami na NFZ? Czy np przy takiej wizycie zawsze jest robione USG czy to zależy od wyposażenia gabinetów itd ? Jak to jest bo prztyznam, ze nigdy nie byłam u ginekologa w przychodni a zastanawiam się czy nie iść bo zeświruje
A drugie pytanie, czy któraś z Was się orientuje jak jest z wizytami na NFZ? Czy np przy takiej wizycie zawsze jest robione USG czy to zależy od wyposażenia gabinetów itd ? Jak to jest bo prztyznam, ze nigdy nie byłam u ginekologa w przychodni a zastanawiam się czy nie iść bo zeświruje
-Lorelain-
Karolek - ja tez od tego cyklu zaczelam robic testy owu, puki co nie mam jeszcze tej drugiej kreski ... jutro bede miala ostatni dzien staran a potem koniec i zobaczymy czy sie uda bo celuje na dziewczynke 
ja pisze z wami bo tylko tu i z mężem mogę poprzeżywać starania. W pracy wie tylko jeden kolega, który mnie przekonał, że nie ma się czego bać :-) żadna koleżanka nie wie bo wszystkie mają już dwójkę dzieci i tylko miałabym ciągle pytania czy się udało.
ja pisze z wami bo tylko tu i z mężem mogę poprzeżywać starania. W pracy wie tylko jeden kolega, który mnie przekonał, że nie ma się czego bać :-) żadna koleżanka nie wie bo wszystkie mają już dwójkę dzieci i tylko miałabym ciągle pytania czy się udało.
-Lorelain-
Roszpunka - dokładnie mam takie same odczucia!
ania-aneczka - kreska pojawia się dopiero w zaawansowanej ciąży
... a przynajamniej musisz już mieć jakiś brzuszek a dopiero potem szukać kreski, a i tak nie każda kobieta ma ;-)
Jeśli chodzi o wizyty na NFZ to lekarz wcale nie musi robić usg na każdej wizycie. To jego dobra wola.
Ja właśnie miałam telefonz pracy i oczywiście już musialam się zestresowac, kierownik mnie wkurzył i cały wieczór do bani bo teraz będę się tylko martwić :-(
ania-aneczka - kreska pojawia się dopiero w zaawansowanej ciąży
Jeśli chodzi o wizyty na NFZ to lekarz wcale nie musi robić usg na każdej wizycie. To jego dobra wola.
Ja właśnie miałam telefonz pracy i oczywiście już musialam się zestresowac, kierownik mnie wkurzył i cały wieczór do bani bo teraz będę się tylko martwić :-(
Ostatnia edycja:
KatyB
Witam Was wieczorowa pora
Kurcze caly dzien nie czytalam was a teraz musialam nadrobic 20 stron
Duzo sie tu dzialo pozwolicie ze nie bede wszystkiego komentowac, bylo minelo
Katrina zazdroszcze Ci tego domku tylko dla siebie
Za to Karolina wie doskonale o czym mowie a propos prolaktyny, wiesz ja swego czasu mialam 42
dopiero po tabletkach spadla
Tomek i Justyna kazdy tu mysli o Tobie
ale wiesz zaprzatane glowy czym innym
Piateczka ja juz Ci napisalam co mysle i pozostaje mi tylko Cie usciskac
Lorelain podobno pozycja od tylu sprzyja zaplodnieniu ;-)
Ilona wracaj szybko twoje porady sa tu bezcenne
Kurcze nie pamietam co komu jeszcze mialam napisac
.......i tak kozystam ze sciagi
Potem do Was zagladne a teraz uciekam ogladac M jak milosc..............Hanke bedziemy dzisiaj oplakiwac
Kurcze caly dzien nie czytalam was a teraz musialam nadrobic 20 stron
Duzo sie tu dzialo pozwolicie ze nie bede wszystkiego komentowac, bylo minelo
Katrina zazdroszcze Ci tego domku tylko dla siebie

Za to Karolina wie doskonale o czym mowie a propos prolaktyny, wiesz ja swego czasu mialam 42

Tomek i Justyna kazdy tu mysli o Tobie

Piateczka ja juz Ci napisalam co mysle i pozostaje mi tylko Cie usciskac

Lorelain podobno pozycja od tylu sprzyja zaplodnieniu ;-)
Ilona wracaj szybko twoje porady sa tu bezcenne

Kurcze nie pamietam co komu jeszcze mialam napisac

Potem do Was zagladne a teraz uciekam ogladac M jak milosc..............Hanke bedziemy dzisiaj oplakiwac

aneczka ,nie w kazdym gabinecie na NFZ jest usg,ja z cora nie mialam,ale z synem tak..z reszta juz ci o tym pisalam,a kreska ciemna,jak pisala lorelain dopiero pod koniec ciazy ;-)
Katy a czemu nie poszukacie sobie mieszkania sami ?...ja wiem,to koszty..my od samego poczatku mieszkamy sami,nie wyobrazam sobie "byc na kupie ",no ale tez jak sa dzieci,to lepiej byc samemu,zeby potem nie bylo zgrzytow..,a poza tym nie kazdy lubi dzieci i niektorych drazni ,kiedy halasuja...
a co do najlepszej pozycji,aby zajsc w ciaze...chyba nie ma takiej..ale fakt,przy tylkozgieciu najlepiej od tylu ;-)
a moje lobuzy jeszcze nie spia..a potem rano ciezko je z lozek wygonic wrrr,zaraz ide ich zagonic do spania..
Katy a czemu nie poszukacie sobie mieszkania sami ?...ja wiem,to koszty..my od samego poczatku mieszkamy sami,nie wyobrazam sobie "byc na kupie ",no ale tez jak sa dzieci,to lepiej byc samemu,zeby potem nie bylo zgrzytow..,a poza tym nie kazdy lubi dzieci i niektorych drazni ,kiedy halasuja...
a co do najlepszej pozycji,aby zajsc w ciaze...chyba nie ma takiej..ale fakt,przy tylkozgieciu najlepiej od tylu ;-)
a moje lobuzy jeszcze nie spia..a potem rano ciezko je z lozek wygonic wrrr,zaraz ide ich zagonic do spania..
P
piąteczka
Gość
a ja pogadałam sobie z mężem i jakiegoś doła złapałam- tęskni mi sie okrutnie:-(
całe szczęście , że mam Was to jakoś lżej człowiekowi
całe szczęście , że mam Was to jakoś lżej człowiekowi
KatyB
O fajnie by bylo ale wiesz Madlen my jestesmy w trakcie budowy domu w Polsce i kazda kasa sie liczy, dodatkowo pomagamy moim rodzicom bo sa na rencie a tata jest po bardzo ciezkim wypadku i niestety teraz sa potrzebne dosyc duze naklady pieniezne. Mieszkamy w 4ro pokojowym domu i jest nas tu siedmioro. Ja z mezem , brat z zona i dzieckiem , moja sasiadka z pl z chlopakiem i 1dna obca osoba. Za ten dom placimy £1475 to co oni zaplaca jest na czynsz a my oplacamy rachunki i wszystkie inne oplaty. A mieszkanie jednopokojowe w naszym rejonie (Londyn 4 ta strefa) to koszt okolo £1100-£1200 funtow plus oplaty a tam nie byloby czego wynajac.
Drozysko jednym slowem. Nie znam nikogo z naszych znajomych kto bylby w stanie udzwignac takie koszty.
Drozysko jednym slowem. Nie znam nikogo z naszych znajomych kto bylby w stanie udzwignac takie koszty.
reklama
Podziel się: