reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Witam kochane. Już po wizycie u mojej pani gin. Newsy są następujące:
Ustaliłyśmy wspólnie,że dajemy sobie 3 cykle na zajście w ciążę. Jeśli przez ten czas się nie uda to na sam początek badamy nasienie mężusia. Czy któraś z was wie jak wygląda takie badanie? podzielcie się proszę informacjami. mam jednak nadzieję, że sami nie będziemy musieli sprawdzać...

Jeśli wszystko będzie z tym ok to sprawdzimy drożność jajowodów. Dowiedziałam się, że mogę też dostać leki hormonalne na wyrównanie cyklu, bo u mnie się wahają od 30 do 38 dni. Podobno są bezpieczne i można starać się o dzidzię podczas ich stosowania.
Gin powiedziała, że nie ma sensu badać poziomu hormonów, bo normy mają tak dużą rozpiętość, że prawie każda kobieta mieści się w normie.
Od jutra zaczynam mierzyć temperaturę, mam nadzieję, że któraś z was pomoże mi interpretować wykresik. :happy2:
Co do pozycji to najlepsza jest taka, która sprawia przyjemność.:-)

Aha, i w związku z moimi super równymi cyklami raczej nie ma szans planować płci, bo nie wiadomo kiedy ta owulacja będzie i płeć pierwszego dziecka lepiej zostawić losowi.

No i stwierdziła, że skoro miesiączki są bolesne to jest owulacja. Pamiętam jak po odstawieniu tabletek przez pierwszy okres zwijałam się z bólu. karolina, mam nadzieję, że już nie cierpisz.

W związku z tym wszystkim trochę się uspokoiłam, bo wiem, że mamy jakiś plan działania, a moja gin nie zbyła mnie tym, że mamy się po prostu starać, bo mamy dużo czasu.
Zagubiona cudne masz te zdjęcia maleństwa. Niech rośnie zdrowo!:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczynki przepraszam, ale jestem dziś tak zakrecona, że nie napisze do kazdej z osobna

co do bety to dam sobie narazie spokoj i zobaczę co sie będzie działo. jesli do poniedziałku nie nastąpi potop to wtedy beta- zresztą to ja przeciez samozwańczo ogłosiłam listopad miesiącem luzu a teraz świruję hi hi

bobo - kup sobie jak najszybciej *spam*, jest na prawdę dobry, u mnie szybko uporał się z paskudna infekcją, niestety już mi się skończył, na szczęście niedługo nowa dostawa.

dziendoberek wszystkim:-)! bobofrutek mam nadzieje ze masz sie lepiej,zycze duzo zdrowka!piateczka trzymam kciuki zeby byla fasolka i ta wredna @ nie przyszla:tak:roszpunka Twoj post pelen optymizmu,z calego serca zycze powodzenia! ja wczoraj robilam co moglam,doslownie wymusilam przytulanko na mezusiu,a on biedak byl padniety,bo mial ciezki dzien w pracy.ale mi szkoda bylo dnia...nie wiem dziewczyny czy to dobry pomysl tak troche na sile sie przytulac,mialyscie tez takie sytuacje?:szok: spadam do pracy kochane,wszystkim zycze milego dnia!

WITAJCIE KOCHANE

ROSZPUNKO JA MAM BOLESNE OWULACJE @ WOGOLE NIE CZUJE :-) A MAM 4 DZIECI NO I MAM NADZIEJE ZE 5 W DRODZE :-) TEMP POSZLA O JEDEN STOPIEN DO GORY WIEC JEST OK JESZCZE 2 DNI TO TERMINU @ 4 DO TESTOWANIA :-):-):-)

PIATECZKO DAJ ZNAC JAK TAM TWOJE PLAMIENIE

SUOANKO CZEKAM NA WIESCI O TWOJEJ TEMP NO I O WIADOMOSCI CZY ROBILAS DZISIAJ TEST TRZYMAM KCIUKASY

PAMELA W PRZEDOSTATNIM CYKLU DOSLOWNIE ZGWALCILAM MEZA:zawstydzona/y: A DOLINE MIALAM ZE 3 DNI HE HE

MILEGO DNIA:happy2::happy2::happy2:

Dzień dobry wszystkim z samego rana ostatniego dnia tygodnia w pracy :)

Przed nami dłuższy niż zwykle weekend- jupi!!!

bobo- qrcze ja nie wiem co poradzić- jeśli nie te domowe sposoby typu mleko, czosnek, miód cytryna, sok malinowy i sok z lipy to może do apteki i poproś panią o coś dla kobiet w ciąży- nie możesz sie przecież tak męczyć :) ściskam kochana i życze szybkiego powrotu do zdrówka :)

losiczko- jak u ciebie dlaczego tak długo nas chcesz trzymać w niepewności?

piąteczka- jak Twoje plamienie- mam nadzieję, że sobie poszło i ta @ nie przylazła; trzymam kciukasy very mocno

roszpunka- rewelacyjne wieści po wizycie- cieszę się razem z Tobą i wierzę, że ten miesiąc będzie owocny.
co do opini lekarskiej na temat @ i jej dolegliwości- u mnie może sie zgadzać, że apogeum bólu osiągam w miesiącach kiedy jest owulka i to potwierdza teorię, że nie mam jej w każdym cyklu :-(

dzien dobry dziewczyny

no niestety @ wredna się rozkreca, więc nic z tego
i pewnie w tym miesiącu w ogóle nic z tego bo przytulanko wypadnie 18, 19 i 20 więc raczej za wcześnie:-(

losiczka trzymam bardzo bardzo mocno &&&&&&&&&&

piąteczka- może nadal tylko Cię straszy? :-p
a nawet jeśli nie to przecież jeszcze nic straconego- jak tylko sobie polezie to przecież kolejny miesiąc przed Tobą- głowa do góry- jeszcze zaniesiesz teściowej prezent na Dzień Babci od wnusia, który będzie w drodze :):-D

Cześć kobitki :-)

jak tam u Was??

piąteczka może tylko straszy tak jak wspomniała karolina

karolinka a Ty jasię czujesz??

reklama
piateczko dziekuje przydadza sie przytulam mocno

karolinko nie chce zobaczyc 1 kreski wole poczekac zawsze test robilam na 29 dc a jak @ zawita to nic przeciez nie poradze wytrzymam do poniedzialku a jak sie czuje? Brzuch nie boli cycki tez tylko od 3 dni mam w glowie helikopter jak to fajnie powiedziala justynka i tyle dzisiaj 25dc wytrzymalam tyle dni to i wytrzymam jeszcze 4 ale prawda jest taka ze mam malutka nadzieje ze udalo sie w tym moim niby ostatnim cyklu ;-);-);-) to bedzie dla mnie poprostu cud

koniec marzen :-) milego czwartku

Do góry