reklama
Roza_
Fanka BB :)
A wtedy jest już po owulacji i za póżno czy jeszcze ona trwa? Ajjj
Owu trwa gdzieś ok 12 godzin i wtedy może dojść do zapłodnienia, ale u niektórych kobiet dłużej. Czytałam gdzieś że nawet do 36, ale nie jestem specjalistką. Jak wcześniej serduszkujesz to plemniory są w stanie czekać na jajeczko w sprzyjających warunkach nawet 5 dni czy coś, ale średnio chyba 72 godziny.
Roza_
kurczę za pierwszym razem się nie zastanawiałam nie liczyłam i problemu nie było, mam nadzieję że teraz też nie jak zaczniemy działać,a temp z ciekawości będę mierzyć:-)
Freya1
Naprawdę fajna sprawa z mierzeniem temperatury, np ja zawsze miałam regularne cykle ok 31 dni a teraz owu przyszła o 7 dni później i cykl wydłużył mi się do 38 dni i gdybym nie mierzyła temperatury pewnie bym ominęła ten moment, nie byłoby serduszek a po 31 dniu cyklu bym się zastanawiała czemu @ nie ma a testy negatywne... Także temp nam wiele daje i pozwala poznać nasz organizm. ;-)
Roza_
Właśnie dla samej siebie dobrze:-)
My jutro mamy 6 rocznicę i chyba zarezerwuję bilety do kina:-)
My jutro mamy 6 rocznicę i chyba zarezerwuję bilety do kina:-)
Roza_
Sounko racja, a widać jak nie ma owulacji? Wtedy temp nie wzrasta??
Freya1
Roza wszystkiego dobrego z okazji 6 rocznicy!! :-) Na jaki film chcecie iść? Tak jak mówisz , nie ma skoku temp nie ma owu. Po owu temp powinna być o min 0,2 st większa (trzecia wyższa) od najwyższej z sześciu temp poprzedzających owulację. Tak jak widać na naszych wykresach, przed tą czerwoną krechą temp są niższe po kresce wyższe (znaczy ze owu była) i tak utrzymuje się do @ albo i dużo dłużej jak jest fasolka
:-)
Ostatnia edycja:
reklama
Roza_
Suonko dziękuję:-), chcę iść na Wyścig z czasem" mąż takie lubi i ja nawet też.
powiem że zaglądam w Wasze wykresy i coś może mi tam świta:-)
powiem że zaglądam w Wasze wykresy i coś może mi tam świta:-)
Podziel się: