reklama

Zadbane grudniowe mamy :)

Ja też wolę pipunie mieć ogoloną,niż żeby mi ktoś obcy golił.Ostatnio goliłam na wyczucie i zostawiłam mały trójkąt,później sprawdziłam efekty,wyszło całkiem nieźle :)Później będę męża gonić i on będzie moim osobistym fryzjerem :)
Doszły spodnie ciążowe które zamówiłam na allegro i jestem bardzo zadowolona,te w rozmiarze 40 troszkę za duże,ale specjalnie większe kupiłam na później a sztruksiki rozm. 38 w sam raz,wygoda na maxa :) Na razie zostawiłam je u mamy do skrócenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja jestem przeciwniczką wygalania miejsc intymnych do zera, więc nie mam problemu ;) Orientujecie się, czy w szpitalach w dalszym ciągu wymagają golenia przed porodem, czy już się to zmieniło? Bo czytałam, że nie jest to wymagane, ale chyba w jakiejś tłumaczonej na polski książce, więc nie wiem, jak to jest u nas.

słyszałam, że się to w niektórych szpitalach nadal praktykuje, być może jest to kwestia dobrowolnego wyboru tak jak lewatywa, jednak podobno jak dochodzi do cięcia lub pęknięcia krocza to ponoć łatwiej zszywa się takie ogolone

a co do uwagi sunnflower to jednak wolałabym żeby mąż pomógł niż jakaś obca baba tam goliła,

za to do cc, ja muszę od góry się owłosienia pozbyć :) a do gina to tak żeby było estetycznie, do zera to już mi się dawno odechciało...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mnie tam szczyka czy obcy czy nie - jak mnie będzie bolało, to to będzie ostatnia rzecz, która mi do głowy przyjdzie ;) Ale to dobrze, że nie ma przymusu. Lewatywę chyba sobie mimo wszystko zafunduję - może mało przyjemna, ale będę się bardziej komfortowo czuć potem.

ja w tamtej ciazy to radziłam sobie sama z goleniem do końca, a teraz to juz mi ciężko, nie wiem chyba jakaś bardziej giętka byłam hehe, warto ogolić sobie krocze przed porodem juz nie wspomnę ze wzgl. na estetykę ale tez i ze wzgl. higienicznych w połogu, wątpię by przyjemnie było sie tam golić po porodzie jak bedzie sie naciętą aaałćć a łatwiej zachować higienę bez zbedych tam kłaczków:P

a tak poza tym to biadoliłam że kupie używane portasy a zdecydowałam się na te:P
>LOLA<MAMA LICIOUS DIONNE 31 NEW! GRATIS! (1214697629) - Aukcje internetowe Allegro

a co do pampersow to nie wiedzialam wlasnie. a one maja rzepy czy naklejki ??

pampersy original mają na pewno rzepy które nie wysychają :-D, ja tam po 3-4 paczkach pampersów przerzuciłam się przy pierwszej córci na DADĘ z Biedronki - jest równie dobra jak Pampers i nie uczulała pupci, co czasem się zdarzało z Pampersami, no i kwota za Dadę o pół mniejsza, z pampersami oryginalnymi te szczególnie new born mają taką wchłaniającą kupkę siateczkę,ale byłam trochę nie zadowolona, bo jak dzidzia nieczuła na pupci kupki to nie alarmowała, a przy tych już normalnych jak była kupka to od razu było przewijanie i dziecko mi nie leżało w kupce, bo np. nie poczuło jak się wchłonęło:rofl2:no i tyle tego mojego wykładu może nie tu miało być, ale skoro padło pytanie...

no to jak już został poruszony temat lewatywy, to jak to jest - głównie to pytanie do mam co już rodziły - warto sobie zafundować tą "przyjemność"?

ja sobie zafundowalam. mialam lewatywe kilka razy w zyciu i nie uwazam jej za cos nieprzyjemnego, wiec nie mialam oporow. tym bardziej, ze zaraz po porodzie wizja pojscia do kibelka jest srednio atrakcyjna - a tak przynajmniej bylam wyczyszczona i problem wyproznienia zostal odlozony w czasie ;)

reklama
no to jak już został poruszony temat lewatywy, to jak to jest - głównie to pytanie do mam co już rodziły - warto sobie zafundować tą "przyjemność"?

Jak przyjęli mnie na porodówkę położna zapytała się mnie czy robiłam już lewatywę, powiedziałam że nie, więc dostałam czopki, które nic nie dały a właściwie dały tyle, że ciągle wydawało mi się że coś "tam" wylatuje. I chyba leciało- wolę żyć w niewiedzy. Tylko położna i mąż wie :/

Wolałabym więc lewatywę, może nawet sama sobie taką kupię i jak dostanę pierwszych regularnych skurczy to ją sama w domu zrobię...o coś takiego http://www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do_wlewu_doodbytniczego_150_ml_jednorazowego_uzytku

Tylko muszę przynajmniej raz wcześniej ją zrobić i zobaczyć jak działa bo nigdy nie miałam :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry