reklama

Zakupowe szaleństwo

reklama
Dziewczyny a jakich kosmetyków do mycia dzieciaczków uzywacie? i takich innych do pielęgnacji
Ja uzywam prawie od poczatku Musteli, jestem bardzo zadowolona ale teraz szukam czegos od komarów a z Mustelki nie ma czego uzywacie?

My uzywaliśmy Oilatum, bo Miki miał suchą skórę, ale od czasu kiedy się poprawiło i wszystko jest w porządku, to na zmianę Hipp (płyn do kąpieli) i J&J lawendowy (płyn do kąpieli+mydło do mycia). Szampon Oilatum. Czasami jak Miki ma suche kolanka (od raczkowania), to smaruję kremem Physiogel, a na słońce krem z filtrem Klorane (nie wiem czy nie przekręciłam nazwy). I tyle. Przeciw komarom nie używaliśmy jeszcze niczego.

My od poczatku ammy Hippa i jestesmy mu wierni do teraz...Mamy plyn do mycia ciala i maje niuni tez tym wlosy...Mielismy balsam ale uzywalam go ja,oliwke tez cala uzylam ja no i mamy jeszcze krem ochronny...Kupilam na slonce tez Bübchen ale ma filter 30 :/ Na komary jeszcze nic nie mamy...i nie wiem czy miec bedziemy...Zobaczymy jak bedzie na urlopie...

ja mam od słońca tez Mustele z filtrem 30 pani mnie w aptece poinformowała ze dla dzieci musi byc filtr mineralny a nie chemiczny tak jak w tańszych kosmetykach wiec taki zakupiłam:-)

My używamy płynu do kąpieli i szamponu ( 2 w 1) Nivea. Zresztą w ogóle Nivea u nas sprawdza się najlepiej. Na słońce też mamy Nivea z filtrem mineralnym, ale na razie używamy tylko na buźkę i odsłonięte części rączek i nóżek. Na wczasy nad morzem pediatra poleciła nam kupić krem z filtrem 50 ( bo jedziemy do "ciepłych krajów":-)) Mamy też krem pielęgnacyjny Nivea, ale używam go tylko na spacery w chłodniejsze dni, ewentualnie do smarowania bródki, jak się robią plamki od śliny. Poza tym w użyciu jest tylko sudocrem.

My też lubimy kosmetyki nivea , mam taki krem do pupci, po kąpieli smarujemy się mleczkiem pielęgnacyjnym, do kąpieli mam płyn nivea z oliwką jest bardzo podobny do oliatum a tańszy, szampon d włosów mam hippa, do opalania mleczko "lirene" to jest z firmy eris faktor 69 filtr mineralny, na komary off delikate w kremie i "sio" z ziołoleku w sprayu - kupiłam w aptece można stosowac od 1 miesiaca zycia, a jesli juz cos ją ugryzie to smaruje to maścią z wit. A - lekarz zalecił.
i to by było tyle, pudrów cieni i szminek jeszcze moja panna nie używa;-)

Pati, ale rewelacja (cenowa też) - najlepszy rampersik.

My używamy od samego początku mydła Bambino. Wojtek właściwie nigdy nie miał problemów ze skórą, więc nic nie zmienialiśmy. Czasem Oliatum. A włoski teraz myjemy Johnson&Johnson. Do opalania był krem Nivea, a teraz jest Ziajka. Do pupy Linomag.
Więcej kosmetyków nie używamy, bo nie ma potrzeby.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry