reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zakupowo - wyprawkowe szaleństwo :)

dla mnie niezbedna nie jest bo to moje pierwsze dziecko i nie miałam okazji próbować ... a żadna z kuzynek czy kolezanek chusty nie miała ... ale mi sie podoba pomysł noszenia maluszka tak blisko siebie mając wolne ręce :) a po za tym chciałabym ją wykorzystac do sesji brzuszkowej (o ile ten pomysł wypali), zamówiłam już chuste z pentelki, zobacze co przyjdzie :p

reklama
Ja z mojej wsi mam wszędzie daleko. Do najbliższego sklepu mam 1 km więc łatwiej mi będzie iść z wózkiem niż chusta. Do przedszkola mamy 2,5 km więc i tak musimy jechać autem :)
Albo na piechotę i w drodze powrotnej z Zuzka zaliczyć plac zabaw :) powiem Wam, że najbardziej się boję tego jak rano będę musiała ubierać siebie, Zuzke i Bartusia żeby odstawić Zuzke do przedszkola :/

mi bardziej chodzi o noszenia młodego w domu przy róznych czynnościach :p ale też szybki wypad do sklepu żeby z wózkiem na 4 pietro sie nie szarpac, a tak to nie chce cały czas go nosic po miescie bo * mam extra wózek * kręgosłup mi wysiądzie (ta chusta chyba do 10kg jest * nie chce z niego zrobić maminsynka :D ale oczywiście jak wszystko ... wyjdzie w praniu ;) znajac mój zapał do wszystkiego to uzyje 2 razy (o ile dam rade to zamotać) i będzie tyle z chusty :D

A mi przyszlo dzis rano zamowienie z Gemini a zamawialam w srode 10 i juz wczoraj wyslali i dzis jest. Myślałam ze dluzej bedzie to trwalo.

Co do chusty to niemialam wiec niemoge sie wypowiedziec a poza tym u nas Mały na nesien sie urodził i zaeaz zimno bylo i w gondoli leżał na spacerach ;)

Ja mam nosidełko chicco i dla mnie porażka :sorry: strasznie ciężko się dziecko wsadzalo, jak już zasnelo to w pojedynkę ciężko było to ustrojstwo zdjąć i jeszcze wyplątac mała bez budzenia, no i ja sobie jej długo nie ponosilam bo kręgosłup mnie bolał, bardziej mąż. Teraz może będzie w częstszym użyciu bo i będzie cieplej (Lalka z końca września jest, więc jedyne co nam się przydało to na jeden wyjazd i kilka razy po domu), no i z 2 dzieci może będzie wygodniej wychodzić gdziekolwiek... chociaż kto wie ;) z drugiej strony ja to na każde wyjście to jak wielbłąd zaladowana rzeczami musze być, także wózek chyba będzie częściej w użyciu. .. więcej gratów zabiorę w wózku niż w rękach :sorry:

Nosidla wszsytkie sa nie zdrowe dla dzieci. Albo chusta albo nosidlo ale ta tula.
Dla mnie w innych nosidlach dziecko wisi strasznie i nie jest podtrzymywane odpowiednio

reklama
Ania no właśnie mi nosidlo nie do końca podpasowalo, nawet myślałam na wcześniej żeby tym razem kupić chustę, ale jak mam ja 2 razy założyć i ma leżeć w kącie to chyba bez sensu kasę wydawac ;)

Do góry