reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hejj apropos pieluszek z biedronki mój brat kupuje i przedwczoraj się zdziwił bo zmieniło się opakowanie z ciekawości wyjełam jedną pieluszkę i zmienili jej konstrukcję jest miękka jak pampers i ma po boczkach takie same ściągacze naprawde mnie zafascynowały a poprzedni model był zdecydowanie za twardy dla nas.... chyba jak skończą mi się pampki to kupię na wypróbowanie. Te nowe mają na opakowaniu małpki

Ostatnia edycja:
reklama
Mogę podpatrzec u brata,co on ma i zapytac o opinię.Z tego,co ja widziałam,to (oprócz designu;)) to chyba ok.-ten stoliczek ma zdejmowaną wierzchnia tacę do mycia,wysokość siedziska tez na dobrym poziomie,bo jak nieraz zostawałam z ich córeczką i ją karmiłam było wygodnie.

dzięki dziewczyny, dla mnie babydream są w sumie OK, ale one wychodzą mniejwięcej po 50gr za sztukę jeśli dobrze liczę, a trójki to i pampersy ja miałam za 50gr za sztukę, więc żadna łaska, że tak powiem ;-) muszę w końcu te z biedronki wypróbować, bo widzę, że ich cena jest niższa.

Natolin - Baby dream rozmiar 3 wychodzi 43 grosze za sztukę. Paczka 46 szt. kosztuje 19.99. (Wieksze rozmiary chyba tak samo wychodzą,bo jest tyle samo pieluszek w paczce,ale jestem pewna tak na 98%) Biedronkowe Dada wychodzą 42gr za szt. -paczka 64 szt za 26,99 Wczoraj właśnie byłam w Rossmannie i w Biedronce i porównywalam:)

No ale Pampersy i tak rządzą. Chociaż jak się chce zaoszczędzić trochę to można kupić jakieś tańsze i stosować naprzemiennie z Pampersami.

Aniulek - a te wcześniejsze co miały na opakowaniu? Ja mam dada z żabkami na pieluszkach, paczka ma kolor różowy(rozmiar 3). Ściągacze mają takie same jak w Pampersach i elastyczne rzepy - jedyna różnica to grubość i miękkość. Pampersy po prostu mają cienki wkład i dużo tych kuleczek chłonnych,a Dada mają więcej waty/ligniny(czy co to tam jest) a mało kuleczek. Ale jeśli te stare co mówisz ze były sztywne to są te z żabkami co mam,to bym się skusiła na kupno tych nowych jeśli są bardziej miekkie.

ja kupowałam rossmanowskie jak np nie było promocji w lidlu na pampersy, a widziałam, że mi się kończą. teraz chcę przejść już na 4 i nie wiem ile ich jest ani w paczce promocyjnej pampers ani babydream (na stronie rossman jest o nich napisane, że różne rozmiary, różna ilość - cena 19,99 - tak więc 4 może być inna ilość niż 3)

Właśnie widziałam na stronie Rossmanna i w rozmiarze 4 jest 40 sztuk, a w rozmiarze 3 46 sztuk za 19,99. Jeśli chodzi o Pampersy to nie mam pojęcia,bo oni to co paczka to inna ilość. Ja trójki Pampersy kupowałam w paczkach po 78, 62, 68 sztuk. Jakoś nie mają ujednoliconej tej ilości.

My własnie po dłuuugim spacerku,przy okazji wchodzilismy do Biedronki i Tesco i w Biedronce są huggiesy w promocji(wiem,że małao dziewczyn uzywa,no,ale podaje informacyjnie:))giga pack 3 -99szt 39 zł,to wychodzi jakies 0.39 za szt.A w tesco za 2 paczki Gaga 50 zł,w paczce jest chyba 72 szt,wychodzi jakies 0.36 za szt.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry