reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
joli dzięki! bo ja właśnie zawsze korzystam z tych promocji,ale gdzie Ty znajdujesz to info? bo ja to tatę proszę po prostu, żeby sprawdzał co jakiś czas ;-)
e-lona dzięki! czyli polecasz? :-) a tak btw jak Twoje starsze dziecko ma na imię?

reklama
Ja mam zamiar polowac na takie tradycyjne,drewniane,które sie potem rozkłada na krzesełko i stoliczek dla starszego maluszka.Te nowe,"kosmiczne",jak to z M. mówimy,z metalu i plastiku po prostu mi sie nie podobają.Rok temu widziałam w tesco ładne drewniane,no,ale wtedy jeszcze nie myślałam o krzesełkach do karmienia:).

No to muszę ostrzec. Krzesełka rzeczywiscie fajne, ładne, drewniane, ale... Nie mają pasów. Nie przypniesz dziecia w zaden sposób! A jak chcesz móc czasem odwrócić wzrok to polecam coś stabilniejszego - dziecko mojej siostry na moich oczach próbowało wyjść z tego krzesełka samo, krzesełko (rozłożone tak żeby był stolik, tak na niskie dzięki Bogu!) przewróciło się a dziecko wylądowłao zakrwawione (upadło na zęby...) na pogotowiu. Po tej akcji będę uzywać fotelika który dostałam od szwagra (ApolloSun Voyager):
fotelik.jpg

a wiecie, że ja tych krzesełek właśnie jakoś w ogóle się boję, że dziecko może się przewrócić... nie wiem czemu tak mi jakoś się w główce zakodowało

Moja córcia miała takie drewniane, rozkładane na stolik i niestety nie kupiłabym kolejnego. Po pierwsze, jak już pisała dobranocka, jest bez pasów a moja mała jest bardzo żywym dzieckiem i nie mogłam się od niej na sekundę odwrócić. Po drugie- nie można w nich regulować wysokości siedziska ani oparcia. To rozkładanie na stolik też było do kitu, ponieważ ciężko było dziecku wejść do krzesełka i z niego bezpiecznie wyjść- przód nie był demontowany. Tym razem chcę coś z regulowaną wysokością i, co najważniejsze, co będę mogła dostawić do naszego stołu. Mi będzie wygodnie, dzieciątko bezpieczne a gdy będzie starsze bez kłopotu zje czy porysuje dosunięte do "dużego" stołu.

To drewniane,które kiedyś miałam,właśnie dosuwałam do stołu i Maksio jadł z nami.A co do pasów to można dziecko przypiąć zwykłymi szelkami .Przeciez to jest tylko krzesełko do karmienia,nie mam zamiaru trzymac w nim dziecka.Oczywiscie to tylko moja prywatna opinia i nie chce nikogo,broń Boże na nic namawiać....a znając życie,to pewnie brat uszczęśliwi mnie plastikowym po Kalince ,hihi:P

Happybeti, no ja też nie mówię nie - moze komuś te drewniane będą pasować akurat. Ja osobiście mam awersję, bo od razu mam wizję zakrwawionego jak z rzeźni buziaczka mojej kochanej siostrzenicy!! Ale wątek jest po to żeby sie nawzajem informować i ostrzegać, radzić i wspierać, nie ? :))))

reklama
happybeti w dk sa krzesełka drewniane z psami itp tu uwazaja ze najlepsze drewniane postram sie poszukac i wkleic fotki.jesli bys chciala to no problem kupie i przesle;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry