reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Obiecałam jakis czas temu,ze zapytam bratowej o opinię n.t. krzesełka do karmienia.Ona ma
Krzesełko do karmieniaCosmo 2 RT Pink - SKLEP BABY-BABY.PL
Mówiła,że ogólnie jest niezłe,ma wszystkie funkcje,regulacje,jakie powinno miec krzesełko,ale ona wolała korzystać z fotelika samochodowego,póki ich córcia była mniejsza.Jakoś tak wygodniej jej było.
Hm...no i miałam rację,jak pisałam,że pewnie skończy się na tym,że odziedziczymy to krzesełko...jak tylko poruszyłam temat,od razu padła propozycja nie do odrzucenia " po co masz kupowac,to jest dobre" itp:).Więc chyba nici z" mojego " pięknego krzesełka z Danii :hmm:...Ech,trudno...

reklama
To się ciesz, że chociaż jest jako takie. Ja ostatnio dostałam 4 kartony zabawek, a jak zaczełąm je przebierać to może ze 4 są w dobrym stanie !
Wkurzyłam się bo koleżanka chyba zwyczajnie wrzuciła tam wszystko co miała żeby sobie przeluźnić w mieszkaniu, a co ja z tym zrobie to już moja sprawa :-/

ja ostatnio kupiłam smoczki nowe do butelek lovi (3+) i smoczki uspakajacze aventu 3-6m
i do smoczków do butelek mały się od razu przekonał i jakby mu to w ogóle różnicy nie zrobiło, ale smoczki uspakajacze jakby miały ciut inny kształt i małemu mniej pasują ;/
i teraz moje pytanie (może głupie) czy smoczki trzeba zmieniać? one są jakoś dopasowane do rozwoju dziecka? bo jeśli nie to kupiłabym nowe (bo rozumiem, że to się też jakoś zużywa), ale też takie 0-3m

natolin, wydaje mi się że jednak trzeba zmieniać te smoczki właśnie ze względu na ich kształt i dopasowanie do wieku dziecka :/ Wiem że moja roczna siostrzenica ma taki dziwaczny szeroki, płaski smoczek właśnie dla dzieci w jej wieku żeby nie zniekształcać zgryzu. My jutro kończymy 3 miesiące i ja właśnie przymierzam się do zmiany smoczków 3-6, na takie świecące w ciemnościach, bo mój synek robi sobie w nocy zawody "rzut smoczkiem na odległość" i a mamusia szuka w łóżeczku po omacku ;)

ja ostatnio kupiłam smoczki nowe do butelek lovi (3+) i smoczki uspakajacze aventu 3-6m
i do smoczków do butelek mały się od razu przekonał i jakby mu to w ogóle różnicy nie zrobiło, ale smoczki uspakajacze jakby miały ciut inny kształt i małemu mniej pasują ;/
i teraz moje pytanie (może głupie) czy smoczki trzeba zmieniać? one są jakoś dopasowane do rozwoju dziecka? bo jeśli nie to kupiłabym nowe (bo rozumiem, że to się też jakoś zużywa), ale też takie 0-3m
Jeśli chodzi o zwykłe smoczki do ssania to również trzeba je zmieniać, na opakowaniach pisze zawsze w jakim zakresie miesięcznym życia dziecka można je używać, my właśnie miesiąc temu wymieniliśmy na te smoczki 3-6 ;-)

Natolin, Lolisza ja przy starszym synku używałam smoczków Avent i właśnie jak zmieniłam na ten od 3 mis. Filip go wypluł już na zawsze ale zaczął ssać kciuka w zamian. Ile ja się naprodukowałam żeby spowrotem wrócił do smoka, już nawet wróciłam do tego mniejszego i nie pomogło, a wręcz miał odruch wymiotny. Na szczęście kciuka ssał dość krótko, ile dokładnie to nie pamiętam ale jak miał coś ok. 8 mies. już tego nie robił. Sebastian natomiast w ogóle nie zaakceptował Aventu, jemu podpasował Nuk. Nuk ma smoczki od 0-6 w jednakowej wielkości i nie wiem w sumie czemu te z Aventu są większe. A Nuk podaje też taką informację: Uwaga! Informacje dotyczące wielkości smoczków odpowiednich dla danego wieku dziecka umieszczone na opakowaniu są tylko zaleceniami. Pozwól więc swojemu dziecku zdecydować, który rozmiar najbardziej mu odpowiada. Maluchy same najlepiej wiedzą, co jest dla nich najlepsze.

no więc właśnie... czy na pewno ta zmiana co 3 miesiące jest konieczna? tzn ja rozumiem, że trzeba zmienić ze względów powiedzmy higienicznych, ale czy zmiana rozmiaru co 3 miesiące też... no nic, nie wyrzucę choć jednego, najmniej używanego, żeby mieć w sytuacji awaryjnej. chociaż Piotruś wypluwa smoka i tak szybko, np teraz, potrzebował do przyśnięcia sobie w łóżeczku (dałam mu ten nowy) i przysnął szybciutko i wypluł

reklama
dzięki, a no właśnie, czyli niepotrzebnie kupowałam tamte, a tak w ogóle to muszę je w sklepie dokładnie pooglądać kiedyś, bo bardzo mnie ciekawi czym np różnią się te nocne od innych...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry