reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Obiecałam jakis czas temu,ze zapytam bratowej o opinię n.t. krzesełka do karmienia.Ona ma
Krzesełko do karmieniaCosmo 2 RT Pink - SKLEP BABY-BABY.PL
Mówiła,że ogólnie jest niezłe,ma wszystkie funkcje,regulacje,jakie powinno miec krzesełko,ale ona wolała korzystać z fotelika samochodowego,póki ich córcia była mniejsza.Jakoś tak wygodniej jej było.
Hm...no i miałam rację,jak pisałam,że pewnie skończy się na tym,że odziedziczymy to krzesełko...jak tylko poruszyłam temat,od razu padła propozycja nie do odrzucenia " po co masz kupowac,to jest dobre" itp:).Więc chyba nici z" mojego " pięknego krzesełka z Danii :hmm:...Ech,trudno...

Mamy IDENTYCZNE krzesełko tyle ze w tonacji kolorystycznej ciemnoniebieskiej. I rzeczywiscie jest super (póki co stoi i czeka aż Justyna zacznie siedzieć).

ja ostatnio kupiłam smoczki nowe do butelek lovi (3+) i smoczki uspakajacze aventu 3-6m
i do smoczków do butelek mały się od razu przekonał i jakby mu to w ogóle różnicy nie zrobiło, ale smoczki uspakajacze jakby miały ciut inny kształt i małemu mniej pasują ;/
i teraz moje pytanie (może głupie) czy smoczki trzeba zmieniać? one są jakoś dopasowane do rozwoju dziecka? bo jeśli nie to kupiłabym nowe (bo rozumiem, że to się też jakoś zużywa), ale też takie 0-3m

Smoczki mają rózne długości. My używamy Aventa 0-6 więc nie myślę póki co o zmianie. A nocne smoczki nają fosforyzujące wstawki w plastiku które świecą w ciemnosciach. Tylko nie wiem czy dziecko w nocy jak to zobaczy to czy nie będzie na niego za częśto zezowało (będzie jedynym jasnym punktem w pokoju!)

Ja daję jeszcze te pierwsze smoczki + wprowadziłam ten z aventu 3-6 miesięcy. W ogóle to ten z aventu jest teoretycznie anatomiczny, ale różni się od również anatomicznego z canpola. Zastanawiam się też nad tymi rozmiarami, bo przecież dzieci urodzone w zbliżonym terminie są różnej wielkości i jednym smoczki 0-3 miesiące mogą służyć dłużej, a innym krócej.

moja Zu nie chce smoczków 3+, krztusi się nimi i płacze.
ale najgorzej mam ze smokiem uspokajającym, bo ona lubi tylko NUK Genius. Nie dość że pieroństwo drogie i min 1 w miesiącu muszę zmieniać, to jeszcze mi zamknęli superpharmę, jedyną w której je widziałam i kupowałam do tej pory... mam w domu chyba 7 innych smoczków i skubana nie chce.
Chyba kupię od razu roczny zapas na allegro...

A ja pojechałam dziś do Lidla po pampki-a tak kicha zostały tylko 2 i 3 a chciałam już kupić małej 4-bo te 3 coś nam czasami przelatują (kupa wychodzi tyłem na plecki).W końcu kupiłam 3 .a Pan mi powiedział że mało mieli tych pampków i rano była kolejka.Może jutro jeszcze przywiozą.A ostatnio było ich tyle że przez cały tydzień kupowałam.

a u nas tata sprawdził w trzech lidlach i wszędzie pustki i gość powiedział, że nie będą już dokładać. hmmm, to gdyby u Was dziewczyny dokładali to dajcie znać to jednak powiem tacie, żeby sprawdzał ;-)

U nas mama była o 10 w Lidlu i już nie było wcale Pampersów w promocji. Podobno były 3 palety i szybko poszły. Mogą jeszcze być w tygodniu jeśli im dowiozą ale nie wiadomo czy dowiozą i kiedy. Kicha i tyle.

Nam się udało zakupić pampki, rajstopki i śliniaczki, ale wysłałam z rana przyszywanego teścia, bo moje autko odmówiło posłuszeństwa;) Dziewczyny jeszcze w Auchanie będą te pampersy w promocji tez po 39,99zł ale od 8 lutego;))))

odnośnie smoczków to wszystko zależy od maluszka. Jestem zdania że nie ma co sie spieszyć. My mamy butle z TT i zmieniliśmy już smoka z 0+ na 3+ bo zaczęło ją denerwować że mleczko tak wolno leci a ona chce już być syta :-p Na początku miałam wrażenie ze za szybko leci ale po paru karmieniach mała sie przyzwyczaiła.

reklama
No ja się też wnerwiłam na Lidla. Specjalnie pojechaliśmy do miasta sąsiedniego (bo jestesmy teściów i tu nie ma lidla). Sklep otwarty od 8, byliśmy 8:50 i rozmiar 4 był już wykupiony, było jeszcze troszke innych rozmiarów. Ale kupiliśmy rajstopki i śpiworek - fajne są.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry