reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowy zawrót głowy !

Lusinda, ja już chyba wiem, dlaczego Twój ukochany tak łatwo zgadza się z Tobą :D
Według paseczka, jeszcze ponad rok do Waszego ślubu. Ja nie mam paseczka, ale z moim mężem jestem w związku małżeńskim (jak to zabrzmiało) od 6 lat, a razem jesteśmy od 13 lat. Kitki, która też ma potyczki z mężem, według paseczka jest ze swoim ukochanym 16 lat. :D :D :D

Może coś jest w tym stażem no ale on nie lubi po prostu robić zakupów więc woli zostawić pieniądze i mieć święty spokój jak sama sobie pojadę i kupię to co potrzebuje. A poza tym wie że ja zanim wydam jakieś pieniądze to 3 razy sprawdzę czy gdzieś taniej nie dostanę i wtedy częściej dostaje opieprz że kilka razy jadę za tym samym i nigdy nic nie kupię :) Ale że wcale się nie zna na dzieciach i chyba nigdy nie miał noworodka na rękach to nawet zbytnio się nie wychyla :D

reklama
Dziewczyny, teraz ja wytargalam z szafy wszystko ciuszki i dokonałam podliczen. Juz widze ze niektóre rzeczy trochę bez sensu kupiłam :) wydawało mi się ze mam tego sporo ale jak rozdzielilam rozmiarami to jednak mało :
56
Śpiochy 2, kaftaniki 2, body długi rękaw 2, spodenki 2, body krótki rękaw 1 (bo nigdzie nie ma zapinanych kopertowo :/), pajace 4, kombinezon na wyjście

62
Pajace 2, śpiochy 1, body długi rękaw 6, body krótki rękaw 2, kaftaniki 4, spodenki 3, bluza dresowa

I kilka ciuszków w rozmiarze 68...

Idę buszowac w sobotę! Nie wiem jakim cudem mam tak mało pajacow a tyle kaftaników. .

Kitki mowie dzis do męża, ze od poniedzialku szlaban sie konczy to tylko głowę sie stuknal :D

Kusi mnie zeby cos jeszcze zamówić, taka piekna kolekcja nowa w H&M...

Martita - wariacie;) ja tez czekam do przyszlego tyg. Teraz na week nadia idzie znow na ur w sobote i niedziele a ze to dzieci znajomych to prawie 200 na prezenty poszlo:( wiec do konca weekendu siedze cicho i nic nie mowie. Tym bardziej ze jutro na wizyte znow 200 i pewnie ze 100 w aptece zostawie bo musze zastrzyki i nadii antybiotyk i jakis probiotyk. Wiec przez weekrnd nie draznie lwa a przypomne sie w poniedzialek;)

Fenika - moim zdaniem masz za malo bodow zwlaszcza z krotkim rekawem i pajacy wlasnie. Pod pajaca moze byc body z kr rekawem a poza tym w maju pewnie cieplo bedzie wiec bardziej bym inwestowala w kr rekaw niz dlugi a jak bedzie chlodniej to zawsze cos na to zarzucisz

Martita - wariacie;) ja tez czekam do przyszlego tyg. Teraz na week nadia idzie znow na ur w sobote i niedziele a ze to dzieci znajomych to prawie 200 na prezenty poszlo:( wiec do konca weekendu siedze cicho

Fenika - moim zdaniem masz za malo bodow zwlaszcza z krotkim rekawem i pajacy wlasnie. Pod pajaca moze byc body z kr rekawem a poza tym w maju pewnie cieplo bedzie wiec bardziej bym inwestowala w kr rekaw niz dlugi a jak bedzie chlodniej to zawsze cos na to zarzucisz

Staram się gdzieś znaleźć z krótkim z kopertowym zapięciem bo na bank będę się bała przez głowę przekladac. Ale nigdzie nie ma :( widzialyscie może gdzieś?

reklama
ja już zakupiłam podkłady poporodowe, pieluchy newborn, linomag, sól fizjologiczna, gaziki, pieluszki tertrowe i flanelowe( narazie mam po 3 szt) - chyba troche mało co?

dostałam od rodziny troche nowych bodów, pajacyków i kaftaników( jeszcze mają dojść od kolezanki z anglii, czapeczki, skarpetki i inne ubranka) - bede musiała dac mezowi je poprac i ewentulanie dokupić kilka sztuk.

Wózek mam upatrzony, materacyk tez( łóżeczko dostane)

muszę dokupić termometr bezdotykowy, może nianie, wanienke,

Stwierdziłam ze lecimi juz 30 tc i nie ma co zwlekać ... zwłaszcza ze jednak mogę urodzić szybciej.

Do góry