• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Komplet mi się podoba, oglądałam ten granatowy w sklepie. Zniechęcil mnie materiał, sam poliester. A w tym to dziecko.może się pocic okropnie.

Tez chciałam pakować się po świętach ale mam dość marudzenia męża i choć część postanowiłam juz teraz spakować. Choć nie mam wszystkiego.

reklama
Ja mam taki do ucha braun. Do teraz go używam z tym że trzeba się liczyć z wkladaniem i możliwością budzenia dziecka jak jest wrażliwe. Czasem trochę zaklamal pomiar jak się źle wlozylo choć zawsze mierze w obu uszach i jak nie są mniej więcej zgodne to powtarzam. Jakość dobra bo tyle razy spadł na podłogę a nawet był dewastowany przez małe rączki i nic mu nie jest.

Kolezanka ma ten na podczerwień i fajny bo dziecka nie budzi a dodatkowo sprawdzali temperaturę mleczka czy zupek :-D. Co do pomiarów i dokładności to nie wiem :-(

Na początek zrobiłam taki kilkukrotny test jak się ma ten elektroniczny do zwykłego i była różnica ale stała 0.4 więc miałam punkt odniesienia.

Kurcze większość rzeczy mam z pierwszego razu więc szału zakupów nie będzie. Nawet pudełko wkladek lansinoh i pokłady na łóżko się znalazły...

Wczoraj wreszcie malz ściągnął worki z ubrankami że strychu i tak się wzruszylam :tak:. Już zapomnialam jakie to malutkie jest wszystko...

Ja mam termometr na podczerwien z Biedronki :) mozna tez mierzyc nim jedzenie chyba i cos jeszcze, wiem, ze ma 3 funkcje :P
Oczywiscie nieomylny nie jest, ale goraczke zawsze pokazuje, to najwazniejsze :)

to ja się zapytam: w czym do domu maluchy planujecie zabrać w lutym?
ja kupiłam na allegro taki kombinezon futrzasty a la miś z uszkami i nie wiem co pod to dać

Kombinezonik śliczny. :tak:
A co do termometrów to ja jeszcze nie kupiłam, ale jeśli będę kupować to taki do ucha chyba. Co do tych laserowych/ na podczerwień kt. mierzy się na skroni lub szyi (zależy od modelu) to nie jestem przekonana. Mamy w pracy taki i po ok roku czy półtora został wymieniony na nowy bo fałszował wyniki. Ale wiadomo jak to w szpitalu, chodzisz od pacjenta do pacjenta (a tych pacjentów potrafi być 26) 2x dziennie, a jak są osoby gorączkujące to zdecydowanie częściej..Także jest eksploatowany mocno. Do takich domowych pomiarów raz na jakiś czas pewnie się nada.
I tak najlepszy i najdokładniejszy jest termometr rtęciowy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry