reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

To ja nie mam nic, poza tym co zostało po Kubie... ale we wrześniu to już na bank kupuję wszystko jak leci, bo miesiąć przed terminem chce być spokojna że wszystko mam:tak:, pakowac tez się bede 4 tyg przed terminem czyli w drugiej połowie września:-)

reklama
a przede wszystkim co z biustonoszem do karmienia... Jak to jest z rozmiarem? Czy mogą mi jeszcze piersi urosnąć po porodzie zaraz od pokarmu? Albo i zmaleć? Bo nie chciałabym kupić dobrego na teraz, a potem żeby był za mały bądź za duży zaraz.

Któraś z dziewczyn pisała, że piersi jeszcze się powiększą i bezpiecznie jest kupić o rozmiar większy. Kup na razie dwa. Później najwyżej dokupisz.

Któraś z dziewczyn pisała, że piersi jeszcze się powiększą i bezpiecznie jest kupić o rozmiar większy. Kup na razie dwa. Później najwyżej dokupisz.
Boże, nie strasz... jeszcze większe ?? :-p To mogą one być jeszcze większe? Chyba tak trzeba będzie zrobić... Najpierw kupie by mieć w czym w szpitalu chodzić, potem jak się unormuje to dokupie. Może akurat nie będzie już takiej potrzeby.
W ogóle to jak rozmawiałam z sąsiadką,która też ma spory biust, że lekarz ginekolog przy drugiej ciąży powiedział jej by najlepiej przy sporym biuście w ciąży spać w jakimś biustonoszu, czy topie sportowym. Słyszałyście może coś o tym?

moje przygotowania (poza remontem) wyglądają na razie tak, że wczoraj zrobiłam sobie tabelkę w exelu: spis potrzebnych rzeczy dla Pawełka i dla mnie, ilość potrzebnych sztuk, średnia cena i nazwa sklepu internetowego :-D zawsze to lepsze niż bezczynne pilnowanie remontu ;-)

Boże, nie strasz... jeszcze większe ?? :-p To mogą one być jeszcze większe? Chyba tak trzeba będzie zrobić... Najpierw kupie by mieć w czym w szpitalu chodzić, potem jak się unormuje to dokupie. Może akurat nie będzie już takiej potrzeby.
W ogóle to jak rozmawiałam z sąsiadką,która też ma spory biust, że lekarz ginekolog przy drugiej ciąży powiedział jej by najlepiej przy sporym biuście w ciąży spać w jakimś biustonoszu, czy topie sportowym. Słyszałyście może coś o tym?

Ja tak śpię często, na początku ciązy kiedy bolały mnie piersi to non-stop w staniku bo mam duże piersi i ten ból i obciążenie masakra.....Po porodzie też napewno będę tak spała, żeby mi nie oklapły za mocno.....

Ja sobie przeglądam allegro i czekam na wypłatę męża :-)
Muszę dokupić jedną koszulę muzzy (ale to na targowisku bo są i sa tańsze). Poza tym mam w planie kupić laktator Medela Mini Electric, maść na pękajace brodawki Pure Lan i herbatkę na laktację Bocianek (te z hippa sa dla mnie za słodkie, poza tym w składzie mają laktozę a kto wie jak bedzie..) Z tymi zakupami poczekam na decyzję lekarza co do CC, bo jeśli będzie sn to liczę, że problemów z karmieniem nie bedzie.
Myśle też, że sprawie sobie majteczki poporodowe takie oddychające z delikatnej siateczki. W szpitalu po urodzeniu Zuzy takie mialam i lekarze nie zabraniali.
Staniki do karmienia dwa mam bardzo fajne,muszę sprawdzic czy rozmiarowo będą jeszcze OK, pewnie dokupie sobie jeszcze 2 sztuki z alles, ale tak czy siak w szpitalu nie wyobrażam sobie w chodzenia w staniku... Jak sobie wspomnę jak pierwszych kilka dni bolą i pieką sutki od karmienia to......:baffled:

AbEjA na Łubinowej można nosić majtki :tak: nam w szkole rodzenia pokazywali, że albo siateczkowe (podobno najlepsze) albo flizelinowe mamy sobie zakupić :tak:
poza tym jak sluchalam o tych wypadających podkładach to brrr :baffled: na szczęście u nas w szpitalu kibelki są w pokojach..jakby co :happy:

aha a propos herbatek na laktację..to herbatka z hippa ma identyczny skład jak ta rossmanowa..chyba babydream jak sie nie mylę, a różnica w cenie o połowę..tzn hipp dwa razy droższy..
hmm AbEjA a oswieć mnie o co chodzi z ta laktoza?

Ostatnia edycja:
jeżeli produkty które spożywa karmiąca mają w swoim składzie laktozę to może ona powodować, że dzidziuś będzie miał problemy po karmieniu (kolki, bączki itd.). Oczywiście może, ale nie musi, tak jak z jedzeniem nabiału podczas karmienia piersią - może ale nie musi wywołać skazy białkowej. Mnie osobiście herbatki granuowane wogóle nie wchodzą... w poradni laktacyjnej polecono mi (i kupiłam i piłam) ekspresowa herbatkę Bocianek.

Ja piłam "Fito-Mix",jest pyszna ,już sie nie moge doczekać żeby znów zacząć ją pić!;-);-)Troche sie boję żec teraz po cc moge miec problemy z laktacją.Co prawda moja połozna mówi ,że skoro Jasia karmiłam ponad trzy lata to żadnych problemów nie powinno byc,ale mimo wszystko nie da sie tego przewidzieć!

reklama
Nie wyobrażam sobie tych podkładów bez majtek. Dlatego też mój M w sobotę jak był w aptece kupił mi takie majtki z siateczki (zaskoczył mnie bo sam pomyślał, nawet mu nie mówiłam żeby kupił:-):-):-)). Mam nadzieję, że nikt mi nie będzie zabraniał ich nosić:baffled::baffled::baffled:

Do góry