reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla mamy i przygotowania torby do szpitala.

No dziewczyny faktycznie te miniaturki to rewelacja :tak: ja nawet nie pomyślałam...... ostatnio mam mega zaćmienie :cool2: a tyle razy byłam w rossmanie i widziałam nawet mają taki mały płyn do płukania jamy ustnej listerina:-D:-D ja potrzebuje mały szamponik i to wszystko mam nadzieję że będzie:tak:

reklama
No właśnie, może i ja bym coś takiego kupiła. Po co brać dużo, jak może będę tylko dwie doby w szpitalu???. Widziałam taki gotowy zestaw podróżny, zapakowany nawet w kosmetyczkę. Muszę tylko cenę sprawdzić.

Petinka ja bardzo lubię sklep chibo, choć jeszcze bardziej ich outlet :-). Zawsze jak jestem w factory to zaglądam do outletu, bo w normalnym sklepie to oni mają ofertę przez tydzień (po za kawami) a potem ten towar trafia do outletu i jest kilkanaście procent tańszy.

Ja za zwykły cienki bawełniany szlafrok z długimi rękawami dałam 34zeta w Maksimusie. Nic specjalnego, zwykły prosty ale ja nie używam w domu szlafroka to mi niewiadomo jaki nie potrzebny.

a mi zostało 3,5 tyg do terminu i narazie jeszcze torba nie spakowana. jakoś nie mogę się zebrać. ciągle mam wrażenie że jak się spakuje to poród będzie blisko, a jak tak zwlekam to wydaje mi się że i go odwlekę :-)
co do miniaturek to są w rossmanie, ale ja sknera chyba jestem i szkoda mi wydać np 3 zł na mały szampon jak za 6 kupię ten sam kilka razy większy. Popakuje chyba sobie niepełne opakowania tych większych.

A mam pytanie laktacyd kupujecie ten normalny czy ten płyn ginekologiczny?

Do tantum rossa też chyba najlepiej wziąć jakąś buteleczkę?

pszczółka ja sobie tantum rosa rozrabiałam w chłodnej wodzie w takiej butelce z dziubkiem (po wodzie mineralnej) i potem sobie polewałam po prostu naciskając butelkę. Duża ulga przy gojącym się kroczu ;-).

A mam pytanie laktacyd kupujecie ten normalny czy ten płyn ginekologiczny?

Do tantum rossa też chyba najlepiej wziąć jakąś buteleczkę?
?dobre pytanie
pszczółka ja sobie tantum rosa rozrabiałam w chłodnej wodzie w takiej butelce z dziubkiem (po wodzie mineralnej) i potem sobie polewałam po prostu naciskając butelkę. Duża ulga przy gojącym się kroczu ;-).
dobry pomysł nie wpadła bym na to

Ja miałam spakować torbę wczoraj, ale nie miałam weny:-). Moja siostra mówi, że jak się spakuję to urodzę w terminie. Może zarz się zmobilizuję. Chociaż kilka rzeczy bym włożyła, coś by się ruszyło:-)

reklama
Do góry