reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

ja mam zamiar od początku karmić butlą ;-)

maggie czuję się koszmarnie. Mam katar , ale nie taki lejący tylko nie mogę oddychać nosem w ogóle. Wydmuchiwanie nic nie daje bo cały czas mam zatkany, nawet sól morska nie pomaga. Do tego (przepraszam) jest gęsty i zielony. Boję się żeby zapalenia ucha nie dostać bo cały czas się zatykają :wściekła/y:. Kurde pierwszy raz coś takiego mam

Kurcze to już długo ci się to choróbsko ciągnie:( Może idź do lekarza?

reklama
maggie wracam w niedzielę od rodziców to dopiero pójdę, ale żadnych innych objawów prócz kataru

Malinowa piękne ciuszki:tak:

A ja Was znów proszę o radę. Chodzi o przewijak. JAki będzie dobry?
CAM NUVOLA WANIENKA PRZEWIJAK KOMODA 4 KOLORY (1519738354) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to jest sensowne? Już wiem, że te z łóżeczek turystycznych w większości do niczego się nie nadają i myślałam o takim wolno stojącym, co o nim powiecie, a może macie jakieś sprawdzone?

Cześć dziewczyny :-) GRATULUJĘ WAM BRZUSZKÓW
przepraszam że wtrące ale może moja ocena się Wam przyda

karolaola - wszystko zalezy ile masz w domu miejsca... tak na oko dziecko w tym będziesz kąpać do max 5 m-c bo nie wygląda na super stabilne i duże, mi dziciaki zaczeły siadać tak ok 5 /6 m-c i koniec wanienki ...
zarówno przy jednym ja przy drugim miałam najzwyklejszą wanienkę i wkładałam ją do brodzika ( wanny nie mam) , jak tylko dzicko stawało się łatwiejsze w trzymaniu ( tzn nie było już takie malutkie, ok 3 m-c) kupiłam gabkę do kąpieli taką w wielkości dziecka ( są w kształcie misiów itp) i wlewałam wode do brodzika i super, teraz już mała mi siedzi i gabkę ma pod dupkę aby nie było jej na poczatku zimno,
musicie wziąść pod uwagę koszt sprzętu i czas jego używania, bo przynam szczerze że producenci ciągną od młodych matek kasę jak się patrzy, a potem i tak okazuje się to mało praktyczne.... niestety parę taki rzeczy kupiłam i plułam sobie wtedy w brodę ( no ale były śliczne :-) )

z rzeczy bez których bym nie funkcjonowała to:
- leżaczek ( ja miałam FISHER PRICE z wibracją i kochałam go nad życie :-) jednak mała zaczeła mi w nim siadać i pomyślałam sobie że musze kupić jej huśtawkę abym mogła coś zrobić .... i tu poniosłam klęskę bo kupiłam huśtawkę Graco a mała nie chce mi w niej siedzieć :-( Promocja GRACO LOVIN HUG Huśtawka Leżaczek MELODIE (1537177793) - Aukcje internetowe Allegro ( tylko mam inny model) ogłonie to siedziała w nij może 2 tyg i woli teraz pełzać / i raczkowac po podłodze - więc źle przemyślałam zakup :-(
- kołyska - najzwyklejsza , bez falbanek bo prac przy dziecku i prasować nie bardzo mam czas-(

i chyba teraz z perspektywy czasu nie kupiłbam wózka gondolki ze spacerówką (tzw 3 w 1) tylko osobno wózek z gondolką a potem wózek spacerówkę coś pomiędzy dużą spacerówką a parasolką ( łatwiejsze w użytkowaniu przy większym dziecku, łatwiej do samochodu, czy po schodach)

no ale to moje wyłącznie subiektywne oceny
życze Wam powodzenia w dokonywaniu trafionych wyborów :-)

Czesc kochane :)
Byłam na zakupach przed wczoraj :) jestem strasznie zadowolona z zakupu. :)
Niestety ze względu na to ze nie znam jeszcze płci mogłam kupować ciuszki w kolorach żółty i biały :)

A ja zakupuję dzisiaj :
FISHER PRICE 3w1 Fotelik Bujaczek Lezaczek do 18kg (1485497423) - Aukcje internetowe Allegro
Miało być z Pl i mój M. by go wziął do torby podróżnej w lipcu,ale potem zaczęłam wyliczać ile jeszcze rzeczy chcę kupić z allegro,że na pewno 1 bagaż na pewno by mu nie starczył... zaczęłam szukać po Irlandii i znalazłam,ale za 85 euro :-( w końcu weszłam na jedną stronkę i wyłapałam ofertę (używanego),ale świetny stan za 30 e+ 14 e przesyłka... huura! jestem przeszczęśliwa :-):-) mam nadzieję,że się nie zawiodę :-D

My wczoraj kupiliśmy pierwszą rzecz dla naszego Skarbka. Kolor uniwersalny bo Maleństwo nie chciało się ujawnić ;-) ;D.jpg

reklama
oo maggie- tez sie zastanwialm nad tym pajacykiem...mam karte rabatowa wazan do jutra i musze cos wybrac w H&m :D
Pflaume- śliczniutkie malutkie :)

Do góry