reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Aga sliczne te spioszki. Tez na nie patrzylam na allegro, tylko ze spioszkow akurat juz mam pod dostatkiem.
Ja dzisiaj po badaniach korzystając z tego, ze arkadie mialam pod nosem poszlam na zakupy- nie mam torebki, szalika, czapki itd. Skonczylo sie na tym, ze obeszlam sklepy dla dzieci, kupilam Bartkowie 3 pary skarpetek i juz nie mialam sily na chodzenie po sklepach. Torebki jak nie mialam, tak nie mam...

aga_q śliczne śpioszki :)

Kobietki a my nic do tej pory nie kupowaliśmy, bo remont, meble do łazienki i itd, ale wczoraj zaszaleliśmy............Zamówiliśmy strasznie dużo rzeczy dla naszej malutkiej, począwszy od wózka i fotelika, poprzez łożeczko z wszystkimi co do niego potrzebne, wanienką...po sprzęt typu elektroniczna niania z monitorem oddechu, laktator i podgrzewacz do butelek. Wszytko odbieramy za jakieś 3-4 tygodnie. Potem dokupię tylko duperelki. A i dostaliśmy rabat na wózek 8%, na akcesoria niemowlęce 6%.
Jeju jak mi ulżyło, że to wszytko zamówiliśmy, bo wydawało mi się po tych waszych wpisach że jesteśmy daleko w tyle a czas ucieka oj! ucieka!!!

A ja nadal z ciuchami jeszcze na dobre nie zaczęłam, dobrze że chociaż wózek zamówiliśmy :-) Ale za to najprawdopodobniej dzisiaj sfinalizujemy kwestię łóżeczka - znajomy znajomej sprzedaje używane takie za 100 zł: łóżeczko+materacyk+dorzuca jakieś nosidełko dla malucha. Materacyk i tak pewnie kupię nowy, bo czytałam, że dziecko powinno mieć nowy i twardy od początku, a nie jakiś wyleżany, ale za tę cenę i tak się opłaca... ;-)

masz rację Melulu
lepiej żeby ten materacyk był nowy ,używane szczebelki nie są żadnym problemem ale materacyk to już ważna rzecz, a za 100 zł łóżeczka w sklepie nie dostaniesz prawda?.;-)ja też tak mam ale materacyka jeszcze nie kupiłam-bo nie mogę się zdecydować-wydaje mi się że jak kupię ten najtańszy piankowy to też dobrze no bo takie maleństwo i tak nie wie co to wygoda-więc na pewno się nie pozna:rofl2:
ja dziś zrobiłam zakupy na daleko wstecz ale lubię być zorganizowana-mam zatem wkładki do szpitala, wkładki do biustonosza, Infacol, Calpol i Calgel dla dzidzi-i kilka kosmetyków z J&J, niech ma:happy2:

Iwi tu nie chodzi op to czy dziecko wie co toi wygoda czy nie ale o fakt ze piankowe sie szybko defasonuja są zbyt miekie i nieprzepuszczalne dla powietrza...

Co kryje się pod nazwą Calpol i Calgel?? bo nie mam pojęcia.. bo jesli to zele na zabkowanie to pewnie terminważnosci ci się skonczy zanim ich uzyjesz:)

Lepiej kupic sobie paracetamol w czopkach i są takie homeopatyczne dla niemowląt uspakajajace i rozluźniające mięsnie zalecane w czasie bolącego brzuszka a potem i przy ząbkowaniu Jeden to Viburcol a drugi nie pamiętam ale skuteczny

Infacol jest przeciwwzdęciowy jak dobrze pamietam- ja bede kupować espumisan i wode kopierkowa (na szybkie reagowanie)

Widze ze zdecydowałaś się na kosmetyki z J&j momo ze to najbardziej uczulające produkty dla niemowląt.. Mam nadzieje ze Twojej dzidzi nie zaszkodzą..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry