reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

Ale właśnie malusie dzieciaczki powinny spać na twardym materacu.
My mieliśmy dla synka gryczano-kokosowy, teraz przerzucił się na dorosłe łóżko i materas sprężynowy, a młoda po nim przejmie grykę-kokos :-)

reklama
ja mam jakiś materacyk od kuzynki, w sumie nie wiem dokładnie z czego on jest, ale na pewno z dwóch warstw się składa, z jednej strony jest bardziej miękki a z drugiej, na tej, co dziecko leży jest twardszy. wydaje mi się, że nie jest zniszczony ani jakoś zdeformowany więc chyba go zostawię.

Mamjakty jak tylko zrobią sie mrozy najlepiej takie ponizej -10 (no chyba ze masz duża zamrażarke ) to wystaw go na zewnątrz zeby powybijać to co w nim mieszka skoro dostałaś go po jakis dziecku...

Iwi tu nie chodzi op to czy dziecko wie co toi wygoda czy nie ale o fakt ze piankowe sie szybko defasonuja są zbyt miekie i nieprzepuszczalne dla powietrza...

Co kryje się pod nazwą Calpol i Calgel?? bo nie mam pojęcia.. bo jesli to zele na zabkowanie to pewnie terminważnosci ci się skonczy zanim ich uzyjesz:)

Lepiej kupic sobie paracetamol w czopkach i są takie homeopatyczne dla niemowląt uspakajajace i rozluźniające mięsnie zalecane w czasie bolącego brzuszka a potem i przy ząbkowaniu Jeden to Viburcol a drugi nie pamiętam ale skuteczny

Infacol jest przeciwwzdęciowy jak dobrze pamietam- ja bede kupować espumisan i wode kopierkowa (na szybkie reagowanie)

Widze ze zdecydowałaś się na kosmetyki z J&j momo ze to najbardziej uczulające produkty dla niemowląt.. Mam nadzieje ze Twojej dzidzi nie zaszkodzą..

Madziu, masz rację co do materaca :tak:. Natalka miała grykę - kokos, a teraz jej do większego łóżeczka kupiliśmy gryka - kokos - pianka, ponoć najlepszy :-):rofl2::-p, tani też nie był, a tamten będzie dla Mateuszka. Te piankowe jakieś kijowe są :baffled::sorry2:, miękkie, no i w ogóle w sklepie jak byłam, to odradzali.

Calgel jest dobry, jest właśnie na ząbkowanie, ale nie ma co teraz kupować. Ja zrozumiałam, że iwi chce go do szpitala brać :sorry2::baffled::dry:, ale może się mylę...

Espumisan warto kupić :tak:, Naci pomagał na kolki, a J&J tak ja kiedyś uczulił, że musieliśmy na pogotowie jechać, bo w połączeniu z jakimś ubrankiem dostała wysypki :szok::-:)wściekła/y: i nie obyło sie bez zyrtecu, tak więc nie polecam :no:.

już wcześniej pisałyście o tych różnych rodzajach materacyków ale ja to ignorowałam bo tutaj w Anglii są zazwyczaj 3 rodzaje-właśnie piankowy i to jest najtańszy, hipoalergiczny też piankowy ale już deluxe i właśnie spręzynowy, w jednym z katalogów jest też najdroższy ale za duży na moje łóżeczko jakiś z chłodnym przepływem
,no i włąśnie taki tu dylemat że mając takie małe łóżeczko 117/54 -dziecko mi szybko z niego wyrośnie więc i materacyk nie zdąży się zdeformować, no ale jeśli się mylę to miło będzie zasięgnąć waszej rady, bo tak naprawdę to nie było jasnej wypowiedzi dlaczego te twarde są lepsze -pewnie chodzi o kręgosłup dziecka...?napiszcie:rofl2:
a jeśli chodzi o żel do ząbkowania, Calpol i Infacol to są ważne do 2011 roku więc luzik-mieszkam ponad pół godziny drogi samochodem od większych sklepów i na razie mamy tylko 1 samochód więc jak za 5 miesięcy będę czegoś potrzebowała mam to pod zasięgiem ręki zamiast stresować się jak dotrzeć do sklepu gdy mąż pracuje-każdego indywidualna sprawa kiedy zrobi takie zakupy ale nie musicie od razu krytykować innych bo przyznam jestem wrażliwą osobą i trochę nie miło czyta się takie podejście
no a co do kosmetyków J&J to są to najbardziej znane i najczęściej używane kosmetyki w Anglii-no i miałam okazję sama się na nich poznać pielęgnując tutaj niemowlęta;-)więc dla mnie to nowość że one tak uczulają:happy2:, aczkolwiek polska położna zalecała nam by przez pierwszy miesiąc nie używać w ogóle żadnych szamponów
no co kraj to obyczaj-ale nie zniechęcajmy się nawzajem do wszystkiego-na pewno Wam dam znać jeśli moja malutka dostanie jakiegokolwiek uczulenia-bo będę używała tylko J&J:-)

no co kraj to obyczaj-ale nie zniechęcajmy się nawzajem do wszystkiego-na pewno Wam dam znać jeśli moja malutka dostanie jakiegokolwiek uczulenia-bo będę używała tylko J&J:-)
Jak dla mnie to zupełnie zmienia postać rzeczy - bardzo często te same koncerny produkują w różnych krajach te same produkty, ale inaczej. Wiem na pewno, że niemiecki Persil to zupełnie inny proszek, niż polski. Tak samo np. zupki Knorra - pomidorowa w Polsce jest zupełnie inaczej przyprawiana, niż pomidorowa we Francji. Nawet frytki w McDonaldzie są przecież inne z polskich ziemniaków, a inne w Stanach :-)
Może tak samo jest z kosmetykami J&J? Angielskie są dobre, a polskie do niczego, bo produkowane np. na innej wodzie, innych komponentach itp. Wg mnie to jest bardzo prawdopodobne...

(...)Może tak samo jest z kosmetykami J&J? Angielskie są dobre, a polskie do niczego, bo produkowane np. na innej wodzie, innych komponentach itp. Wg mnie to jest bardzo prawdopodobne...
A ja jestem całkowicie przekonana,że tak jest:tak:Tak samo z produktami zakupionymi w markecie a w aptece, różni dostawcy, różne ceny, różny skład...oczywiście nie ma co generalizować ale z pewnością coś w tym jest:blink:

reklama
Watek materacykow juz kiedys byl. Materac musi byc twardy ze wzgledu na kregoslup dziecka. My mamy po Michasiu sprezyny w srodu a na zewnatrz z jednej strony kokos a z grugiej nie pamietam. Na tym akurat bym nie oszczedzala

Do góry