reklama

Zakupy styczniówek 2009

A po kiego grzyba nocnik dziecku które nawet nie zdaje sobie sprawy z tego że siusia???? Mnie do dzisiaj młody obsika jak sie za bardzo z pieluchą bawie :-D I co mam mu powiedzieć "teraz nie siusiaj bo mama zmienia pieluszke"??? Raczej wątpie żeby wiedział o co mi kaman ;-) :-D :-D

A ja wlazłam z nudów na allegro, bo moje chłopy śpią już 1,5 godziny...i wyczaiłam bardzo fajne kompleciki na zimę...w sumie nie drogie a fajne...i nawet jakbym nie trafiła z rozmiarem to mam komu z nich prezent zrobić...No to laseczki poradzicie który lepszy???

nowy KOMBINEZON komplet kurtka spodnie 12 18 24 M (744994415) - Aukcje internetowe Allegro ten jest mega słodki...uwielbiam takie uszka na kapturku :-) ale bardzo jasny...może sie często brudzić

ia: NOWE 2cz.super kombinezony -MISIE -ok 86 (740893350) - Aukcje internetowe Allegro te byłby najlepszy ale jakos mnie nie powala

KidsMode~2cz.ZIMOWY KOMBIN. *słonik 18-ok.86 beig (745147249) - Aukcje internetowe Allegro no a ten taki fajny dziwny ;-)

No to który lepsiejszy?

reklama
Ja niestety będę nocnikowac już Tusia, a raczej udawac że to robię, pokombinuje jak to rozegrac. Muszę, bo Janek ma super czas na odpieluchowanie i wszystko byłoby super gdyby nie to, że on nie bedzie nocnikował bo brat nie robi tego. bliźniaki diabelne.
Z jedzeniem łyżeczką jest to samo, teraz jak karmie Tuska to ma on łyżeczkę do machania w kółko i jakoś Janek sie przekonuje, że sam może jeśc, ale było mało fajnie, bo postanowił całkowicie zarzucic korzystanie ze sztucców.

Ja musze kupic kombinezon dla Jaśka, choc może wejdzie w coś co mam. Piszecie o rozmiarach ubranek waszy ch maluchów, a mój Jasiek ma jeszcze rzeczy na 86 w których chodzi :-p. No inie dobił jeszcze do 12 kg.
I dlatego czeka nas zakup 2 fotelika dla Tuska w tej samek klasie co ma Janek, bo coś mi się widzi, że do 15 kg to oni razem dobiją...

W temacie nocnika każdy ma oczywiście swoje zdanie, ja mimo starszego wieku, jestem zwolennikiem dość wczesnego nocnikowania. Paule w wieku 8 miesiecy sadzaliśmy na nocnik i jako roczne dziecko nie robiła kupy w pieluchę, szybko też zaczęła wołać siusiu. Tak samo jak z myciem zebów - już teraz daję Karoli szczoteczkę, żeby się przyzwyczajała i kojarzyła pewne fakty - jemy kaszkę wieczorem, a po kaszce dostaje szczoteczkę. Wiem, że teraz może nie rozumie o co kaman,ale po jakimś czasie będzie kojarzyć - to tak jak z kołysankami na dobranoc, jak codziennie wieczorem słyszy tą sama, to kojarzy, że czas na spanie. Nocnik też już kupiliśmy i jak widzę, że Karola się czerwona robi, to ją czasem sadzam na niego.
Ale to tylko moje zdanie ;-)

Co do kombinezonów 1+ 1 to sponie koniecznie muszą być wysokie czyli z całymi pleckami i przodem a szeleczki zapinane na cyculkach - i to niezależnie od wieku- bo inaczej plecki sa nieosłoniete bo kurteczki sie podnosza.... same wiecie teraz przy dzinsach i kurtce

My kombinezon dostaliśmy w spadku. Mało dziewczęcy, bo granatowy, ale pocieszam się tym, że jasny szybko by się brudził ;-)
Zastanawiałam się nad bucikami zimowymi, ale z tymi się jeszcze wstrzymam, bo nie wiem ile Julce noga urośnie. Jak będą robiły się potrzebna to wtedy kupimy.
No i rozglądam się za jakimiś ciepłymi spodenkami ;-)

Co do kombinezonów 1+ 1 to sponie koniecznie muszą być wysokie czyli z całymi pleckami i przodem a szeleczki zapinane na cyculkach - i to niezależnie od wieku- bo inaczej plecki sa nieosłoniete bo kurteczki sie podnosza.... same wiecie teraz przy dzinsach i kurtce
No o tym to nie pomyślałam...zapomniałam zupełnie że mały będzie sie w tym bawił na dworze itd...no to chyba jednak ogrodniczki zdecydowanie....tylko jak ja mam to moje dziecko pomierzyć ????:confused::confused::confused:

reklama
Hmmm z tymi pieluchami jednorazowymi to wcale nie takie glupie :-/
Co do nocnika jedno jest pewne. Tak male dzieci nie sa na tyle rozwiniete, aby moc kontrolowac oddawanie moczu itd, dlatego w tym wieku nie da sie ich nauczyc zalatwiania do nocnika. Tego zadna teoria nie jest w stanie podwazyc.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry