reklama

Zakupy

reklama
A masz jakąś butelkę Tommee Tippee? Bo ja tez właśnie mierzyłam czy butelka z aventu mi wejdzie :) Tam jest podane 7,5cm srednicy więc myślę że bez problemu:)

Agatkas, jeśli dobrze zmierzyłam, to w najszerszym miejscu butelka TT ma 9,5 cm.. W każdy bądź razie jest znacznie szersza od Aventu... I Mamusiom które jeszcze nie dokonały wyboru "butelkowej" firmy naprawdę polecam Tomme Tippee :)

A nie zamiast? Chyba by było już za dużo - body, na to kaftanik i jeszcze śpiochy? Ja mam bardzo gorąco w domu i nic się nie da z tym zrobić, to jak ubrałabym małego w taki zestaw to by z niego ciekło.

Myszqa nie wiem co oznacza "bardzo gorąco w domu" :-) Myślę, że z maluchami jest tak jak z dorosłymi: różni ludzie różnie odczuwają temperaturę. Ja mam w domku ok. 22 stopni i moje starsze dzieci ubierałam: body z krótkim rękawkiem (wiem, że sporo moich znajomych zakłada body z długim rękawem, a więc jeszcze cieplej), na to bluzeczkę lub kaftanik. Jeśli zakładasz śpiochy to są one bez rękawków więc ewentualnie dziecko ma cieplej na piersiach... Nie wiem, ale szczerze to nie spotkałam się wśród moich znajomych, żeby lżej ubierali maluchy w porze zimowej. Ale tak jak wspomniałam to pewnie indywidualna sprawa każdego organizmu :) Dodam, że moje dzieci nigdy nie były przegrzane i nie miały potówek...

Ostatnia edycja:
Ja mam dwa typy podgrzewaczy
albo
AVENT IQ ELEKTRONICZNY Podgrzewacz do butelek (449009867) - Aukcje internetowe Allegro

albo
AVENT Podgrzewacz do butelek PROMOCJA !!! 99.99 (448981697) - Aukcje internetowe Allegro

i kompletnie nie mam pojęcia który wybrać-różnica w cenie też jest spora-i pytam doświadczone Mamy czy podgrzewacz jest bardzo istotny?????

Co do kaftaników to ja juz jak zwykle się obkupiłam hmmm...:baffled::baffled::baffled: ale teraz czytam, że body są lepsze-to trzeba będzie dokupić. A tak wogóle mam ciuszki na 56 i na 62 na długo one starczą-mogę zacząć kupywać na 68????Wiem głupie pytanie ale nie wiem jak to jest, bo żadnego doświadczenia z dzieciaczkami takimi nie mam:baffled:

Agatkas - wygląda bardzo fajnie, aż sama się zainteresuję, czy tu coś takiego dostanę.

Co do kaftaników, są takie cieniutkie i wtedy są faktycznie pod body, jako koszulka.
Ja też mam prawie same pajacyki, bo sprawdziły mi się i żadko ubierałam Misi jakąś koszulkę z dodatkiem, jednak body są idealne...

Ja na początku nie bedę zakładała żadnych spodenek, nic z gumką w pasie, napewno przez pierwszy miesiąc - dwa, bo dziecku jeszcze się wszystko w brzuszku umiejscawia i nie ma co go uciskać, przynajmniej wg mnie, jak nie trzeba, to nie będę maleństwa ściskać.

Paola - ja miałam zwykły Philipsa i był super Podgrzewacz,,PHILIPS,, :):):):):):):) (450629021) - Aukcje internetowe Allegro
Wchodziły wszystkie butelki, słoiczki i nic się nie psuło, a moja niania notorycznie zapominała go wyłączyć i grzał się czasem pół dnia bez wody nawet!! no i temperaturkę zmniejszałąm sobie do min i wstawiałam słoiczek i tak się dogrzewał zanim Misia wstała na przykład, wtedy szybko tylko zwiększałam i już było gotowe. Polecam, nie wiem czy warto ładować kasę w jakieś super wynalazki "IQ" to już ty zadecyduj, wg mnie ma spełniać funkcję, czyli grzać, hehehe.

Koszulki są wiązane lub zapinane na napki z boczku i na ramionku a kaftaniki są zapinane z przodu na całej długości :) No i faktycznie koszulki są zazwyczaj cieńsze niż kaftaniki :)

Nie wiem :confused: Ja się nic na tym nie znam :baffled:
Czasami się taka głupia czuje, po prostu nic o dzieciach nie wiem, nic. Na szczęście męzowy dwie odchowane córy ma, to będzie pomagał :-)

reklama
Misiówka masz rację, ale widzisz ja jako niedoświadczona przyszła mama, mam takie głupie przekonanie, że co droższe to już musi być the best i zachowuje się trochę jak małe dziecko co ma więcej funkcji to napewno sprawdza się lepiej niż w tym przypadku urzadzenia mniej udoskonalone, które wydają mi się do du...:baffled::baffled::baffled: heh czas zacząć mysleć racjonalnie:sorry2:

A czy kupujecie laktator?A może już macie i polecacie jakiś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry