reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Semiko - ja używałam Tommee Tippee - jest super i teraz pewnie też na tym poprzestanę. Nasza córa do tej pory tą markę preferuje, chociaż wprowadziłąm ją jak mała miała rok dopiero. Teraz pije z kubków z twardym ustnikiem i muszę przyznać, że nie ma z nimi żadnych problemów, a jak kupię jakieś inne to są na tydzień.

reklama
Dziewczyny możecie wysłać mi link chyba z allegro pościeli która kupowałyście swoim maluchom, w ogóle nie mogę go znaleźć:-(

My kupiliśmy zestaw pościeli firmy feretti, super delikatna i miła w dotyku, popatrz na pościel tej firmy napewno coś znajdziesz ciekawego, a jeszcze lepiej idź do sklepu (ja tak moją żonkę przekonałem) i podotykaj i popatrz na różne firmy, gwarantuje że wybierzesz feretti :-):-)

My kupiliśmy zestaw pościeli firmy feretti, super delikatna i miła w dotyku, popatrz na pościel tej firmy napewno coś znajdziesz ciekawego, a jeszcze lepiej idź do sklepu (ja tak moją żonkę przekonałem) i podotykaj i popatrz na różne firmy, gwarantuje że wybierzesz feretti :-):-)

dzieki właśnie o tą nazwę mi chodziło:tak:

Zapominajko, trudna odpowiedź :)))) U nas się nie sprawdziło, poza tym kiedy widzę jak w sklepie Klienci przymierzają maluchy do nosideł... Jakoś zawsze mam wrażenie, że to bardzo odbiega od natury :) Małe dziecko w pozycji jakby nie było "wymuszonej"... Może inaczej ma się to w przypadku starszych dzieci - takich, które już siedzą, ale siedzenie w nosidle też różni się od takiego normalnego siedzenia :) Wystarczy na te dzieci popatrzeć i zadać sobie pytanie, czy dziecku jest wygodnie :)
Trochę się zamotałam, ale o tej porze to ma już prawo :-D
Pozdrowionka dla wszystkich :-)

witam was :) wybaczcie ze sie wtrace ale jestem grudniowa mama 07 hehe.
chce wam powiedziec o moich doswiadczeniach z nosidelkami. najpierw kupilam cos zwanego chusta ale bardziej podobnego do podluznego worka firmy PREMAX. kompletnie mi sie nie sprawdzilo bo jak malutka byla mala to topila sie w tym i poprostu sie bala. nastepnie kupilismy nosidelko heh w LIDLU za jakies grosze ale sprawdzilo sie. wiem ze w polsce wiele osob odradza stosowanie nosidelek zbyt wczesnie jednak ja sie na to zdecydowalam ( w UK lekarze nie widza w tym nic zlego) bo to byl w pierwszych tygodniach jedyny dla mnie ratunek. oczywiscie nosilam ja buzia do siebie i z kolnierzem wspierajacym szyjke. moglam swobodnie odkurzac a dzidzia sobie spala na mnie :) pozniej kupilismy nosidelko chicco bo jest troche wieksze i solidniejsze ale go nie uzywamy bo mala swietnie czuje sie w wozku i wlasciwie nie ma kiedy uzywac :))
ehh ale sie rozpisalamm.

ja tam miałam nosidło ale specjalnie mi sie nie sprawdziło ! dobrze że nie kupowałąm tylko koleżanka mi dała w spadku ! poza tym dobrz sprawa na zakupy jak samemu sie idzie z dizeckiem bo ręce wolne i wózkiem nie trzeba sie pachać ale tak żeby używac często to jak dla mnie odpada !

reklama
Co do "Bogusia" to nie będę się rozpisywać bo o tego typu wózkach pisałam już wcześniej...w każdym razie nie kupiłabym takiego:-( choć cena napewno kusząca.

A mnie się taki "Boguś" podoba. I sama nie zamierzam dużo wydać kasy na wózek. Nie żebym żałowała, ale wózka nie kupuje się na całe życie tylko góra do 3-4 lat. Na dodatek ludzie na allegro sprzedają wózki "prawie" nowe po pół roku/ lub roku używania (a tych sprzedających jest mnóstwo!!:szok:), więc nie jestem taka pewna, czy my też będziemy używaly aż tak tak długo.
Ja myślę, że troszeczkę za dużo krytykujesz - YOKA - te wszystkie wózki i foteliki. Podoba mi się to, bo przynajmniej znam opinię krytyka, lecz mi się wydaje, że Ty "stawiasz" chyba na bardzo drogie wózki (też - pewnie - i lepsze). Jednak nie wszystkich jest stać na tak drogie... biorąc pod uwagę bardzo wielką ilość oferowanych na rynku (nowych i używanych)
Dziewczyny!!!
Ja to się zastanawiam nad niedrogim wózkiem (ten, co kokusia upatrzyła podoba mi się! Poza tym jest lekki 20 kg a 13 - to ogromna różnica!!! ) - bo nie chcemy z mężulkiem kupować na tak krótki okres tak drogi wózio. Co innego samochód - kupujesz na dddłłłłłłuuuuuuggggggoooooo..... a wózeczek to zaraz oddasz, sprzedasz - chyba, że planujesz 5 - 6 osobową rodzinkę - wtedy naprawdę warto kupić raz a dobrze i droższy - lepszy.

Do góry