reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej kobietki
Madziu piękne zdjęcie :tak:
Kasik zrobiłam badanie po 30 dniach ,dostałam już wyniki i mam doła wynik mi wzrósł do 26 % tylko ten ilościowy spadł do 0,51 a miałam 0,58 ,masakra do tego myślałam że mam jeszcze jedną fiolkę 5 mg a mam 10 mg czyli jutro z rańca muszę kombinować receptę . Wspominałaś o dziewczynie która brała encorton i spadł jej wynik do 14 , wiesz może jaką dawkę brała?

Ostatnia edycja:
reklama
Blue witaj:tak:co u Ciebie? jakie plany? Dawno Cię nie widziałam na forum, choć ja tylko na tym urzęduję a i tak miałam sporo przerwę na "odreagowanie":sorry2:ja zaczynam ostatnią stymulację, tym razem długi protokół i niech się dzieje wola nieba.... a powiedz mi jaki jest koszt adopcji zarodka w Gyncentrum i jaki jest czas oczekiwania?

GizaS... Ja po transferze. 5dzien. Dwa zarodki. W gyncentrum nie wiem jak to wszystko wyglada bo ja wlasciwie w ostravie wszystko. Zaplacilam za leki ok 700, scratching endo 500,embrioglue 500, Asisstance Hatching na jednym zarodku 350 i procedura 3000. Czekalam teraz w czechach 4miesiace.ale to wiesz..tak troche przyspieszane po znajomosci. Normalnie w ostravie kolo 6-12miesiecy. W samym gyncentrum embriolog mowila mi ze czeka sie nawet dwa lata. Zapisalismy sie tez na liste w angeliusie w grudniu...tam ok 2 lat sie czeka... wiec sobie po prostu tam jestesmy na przyszlosc. Na juz-sa w w warszawie w Novum.tam z cyklu na cykl mozesz do adopcji przystapic.sama procedura tam 3700....plus to wszystko co chcesz dodatkowo czyli np scratxhing,ah,embryo glue. No i wizyty i leki. Mnie tez tu troche nie bylo...teraz ciezko z ta nabita glowa siedziec samemu i czekac.

jeszcze Wam coś wyślę..bo wiem ze niektóre z was mają trzecie podejście..a czytam forum Novum..moze Wam się przyda.

Zasady obowiązujące przy trzecim podejściu do refundowanego IVF-u 2014-4-23, (Monika) Czy w podejściu do trzeciego IVF-u w programie rządowym zapładniane są wszystkie powstałe komórki, czy tak jak we wcześniejszych próbach tylko 6 sztuk? Oraz czy można podawać po dwa zarodki? Mam 25 lat.

W przypadku trzeciej próby zapłodnienia pozaustrojowego finansowanej przez MZ, zapłodnieniu można poddać większą liczbę komórek jajowych niż 6; dodatkowo jeśli lekarz uzna Pani przypadek za istotny klinicznie, dopuszczalne jest przetransferowanie więcej niż jednego zarodka.
Embriolog nOvum

Bibi, przyrost jest ok ale na tym etapie generalnie powinno szybciej przyrastać. Póki co cieszmy sie z pozytywnej, wzrastającej bety i poczekajmy spokojnie do III weryfikacji. Mocno Ci kibicuje aby wszystko było dobrze.

Heiza, jaki miałaś poprzedni wynik NK i ile czasu brałaś encorton i jakie dawki? Ja mam NK 23 % i nie wiem co z tym fantem zrobić.

Gizas, Blue dziekuje za propozycje pomocy, mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebna ale to bardzo mile :)

Heiza jasna cholera dlaczego tak sie stalo? Ja myslalam, ze to formalnosc a tu sie okazuje, ze moze byc roznie :( Dziewczyna o ktorej wspominalam miala wynik 40% i miala taka sama dawke jak my czyli 20 mg dziennie a spadly jej do 6 czy 8 juz nie pamietam. Jestem zalamana i z niecierpliwoscia czekam na Twoja wizyte. Ciekawe co pani doktor teraz wymysli. Koniecznie daj znac.

Kotuska ja nadal biorę encorton już ponad 30 dni 15 mg na czczo i 5 mg po południu.
Ostatni wynik to 25,7 % i ilościowo 0,58 , ale ta procentowa ilość jest najważniejsza teraz mam 26,3 % i 0,52 , leukocyty miałam w normie a teraz mam podwyższone 10,63 g/l nie mam pojęcia co się dzieje po prostu pozostaje mi czekać do poniedziałku, ale nie kryję że jestem zdołowana znowu za bardzo się nastawiłam , ale mam jeszcze cichą nadzieję że do początku czerwca może jakimś cudem jeszcze spadną :wściekła/y:Kasik ja też myślałam że to formalność.....

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Tyle się tu dzieje że nie nadążam z czytaniem i głupio tak wpadać od czasu do czasu z pozdrowieniami i z info co u mnie...
Bluesky
Witam z powrotem!3mam kciuki!cieszę się że wam się udało tak szybko z tą adopcją :-)
Magda
Wow
Wielkie gratulacje!
Ja po wizytach i badaniach w końcu doczekałam się owu i dobrych wiadomości. Crio w poniedziałek :-D
Czy dostawałyście L4 po crio bo mi coś drka przez tel mówiła że raczej nie ma takiej potrzeby chyba że źle mnie zrozumiała ?
Buziole!

Ostatnia edycja:
Do góry