reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Enni, tak mi przykro:-(trzymaj się, wypłacz się dziś i wracaj do walki. Musimy być silne i chociaż to bardzo trudne wierzyć, że wreszcie nam się uda.
mmm- już pisałam na drugim wątku - myśl pozytywnie. 3-dniowe naprawdę dobrze rokują. Trzymam kciuki żebyś miała mrozaczki:)

reklama
dzięki dziewczyny, ja zawsze myślałam że te 2-3 dniowe podają tylko dlatego, że pewnie nie dotrzymają do mrożenia. mam nadzieję że będzie ok

Kobietki jakoś się trzymam. Wiele z Was miało po kilka transferów aż w końcu się udało, także trzeba żyć dalej :tak:

Genna mam jeszcze jednego 6 dniowego blastusia ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak mam odstawic acesan (odpowiednik acardu) na 5 dni przed punkcja jak nie wiem kiedy bedzie punkcja? W srode podgladanie i decyzja czy przedluzamy stymulacje czy ustalamy punkcje. Jezeli ustalimy punkcje to mysle, ze bedzie w sobote a jak przedluzamy to moze poniedzialek. Zastanawialam sie i nie wzielam juz dzisiaj, mam nadzieje, ze dobrze zrobilam. A tak w ogole to chyba acard jest wazny dopiero po transferze, czy sie myle?

Enni bardzo mi przykro... jest jeszcze jeden maluszek i w niego teraz musimy wierzyć
Kasik nigdy dokładnie nie liczę dni odstawienia acardu. Myślę, że jeszcze dziś mogłaś wziąć ale jak nie wzięłaś to też dobrze ;-) Też mi się wydaje że ważniejsze by przyjmować acard po punkcji, ale też dobrze przyjmować choć trochę w trakcie stymulacji bo leki do stymulacji zagęszczają krew

Milena nie martw się mrozaczkiem. Mój też był mrożony w 6 dobie. Trzymam kciuki aby dobrze się miewał i kciuki za powodzenie z tym, którego masz już po serduchem

Mmm u mnie w klinice też raczej podają zarodki w 3-ciej dobie. Generalnie w wielu miejscach piszą, że im szybciej podany zarodeczek, tym lepiej, bo żadne labo nie stworzy tak dobrych warunków jakie są w macicy

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,
ja już po wizycie. Z 6,6 mmm endo po levitrze urosło do 10 mm !!! Profesorek bardzo zadowolony. Transfer planowany na wtorek 22 lipca na 15.30.
Kasik, info o które prosiłaś:
INVICTA punkcje:
pon-wt Stencel
śr-profesor
czw. Szczyptańska
pt.Zieliński
sb- lekarz dyżurny, raczej nie robią chyba że przypili kogoś mocno ;-)

Transfery:
pon.Zielinski
sr-profesor

wt, czw. piat w zależności od grafiku wymiennie- Szczyptanska, Stencel, Dwojga nazwisk

Transfery mrożone wykonywane tylko wt i czw.

Luteine dalej wypisują na 100 %. Na ryczałt tylko dawka 3x1 tab. Szczyptańska za wypisywanie dostała ostatnio 8 tysi kary.Tak mi profesorek powiedział.

Kotuska dziekuje Ci kochana, ze pamietalas :) To nasza ulubiona pani doktor dwojga nazwisk juz nie robi punkcji? Nie pamietam jakiego dnia mi robila, jutro sprawdze w papierach ale wydaje mi sie, ze w czwartek. Endo ladnie Ci uroslo po Levitrze :) To lipa z tymi receptami na luteine :(

Kasik czujesz brzuch , tą mega dużą ilośc pęcherzyków ?
Dziewczynki a to spotkanie w Medisonie to o której , tak ok 15 rozpoczniemy i ktora bedzie mogła to dojedzie ? Ja będę na pewno :) jak przedstawiłam opcje mojemu M to postarał sie o urlop juz od środy, żebym pociągiem nie musiała jechac ;) tylko trzeba sie spakować na 1,5 tyg na wakacje jutro jakoś :/ nie lubię sie pakować !!!!!!

reklama
Kotuska, super ;)

Genna, rewelacja że będziesz w środę ;)
Tak koło 15 spotkanko. Mnie też mąż postanowił zawieść i nawet z pracy się urwie niby ;)

Ostatnia edycja:
Do góry