reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Marikka ja przy stymulacji Clo miałam 1 pęcherzyk (trzy razy stymulacja i zawsze tylko jeden), ale myśłałam że Puregon to będzie kilkanaście :)
Widzę że większość a was jest stymulowana Menopurem :> Ciekawe czy lepszy?

reklama
Jazzabell słyszałam opinię, że menopur idzie w jakość komórek a gonal w ilość ale ile w tym prawdy nie wiadomo.

Dziewczyny a Menopur 75 nie jest refundowany? Bo tak sobie myślę, że jak przedłuży mi stymulacje to zostanie mi już tylko na 1 zastrzyk (300 j) więc pewnie będę musiała dokupić 600.

Ostatnia edycja:
dzwoniłam dzisiaj do prof. powiedziałam że w 9dpt beta ujemna, ale on kazał brac dalej leki i zrobić 14dpt, a ja czuje że za chwile eksploduje:( Dzisiaj jest mój 40dc owulacje miałam w 25dc:szok: Brzuch tak mnie boli że nie mogę się wyprostować;( a leki pewno powstrzymują @. Nie wiem czy faktycznie do świętego spokoju brać dupka do piątku czy odstawić?:(

Enni nie oszukujmy się, wg naszej rozpiski z pierwszej strony przy 5-dniowych zarodkach beta zaczyna być produkowana w 6 dpt a w 9 dniu już powinna być conajmniej 2 cyfrowa skoro można już robić sikacza. Lekarz pewnie postępuje wg schematu.

Milena, więc ten blastus, który jest w twoim brzuszku po prostu musi z tobą zostać:-) I nie ma innej opcji:tak:

Milena przykro mi, że nie masz mrozaczka, wiem co to znaczy :-( Ale nie smutaj się, po prostu będziesz miała jedynaka, które rozpieścisz do granic możliwości i tej wersji będziemy się trzymać :tak::-):tak:

Kurcze dziewczyny od dwóch dni boli mnie dół pleców, nie wiem czy to kręgosłup (mam skoliozę czyli boczne skrzywienie kręgosłupa) czy może nerki. Poprzednio w moczu wyszedł mi jakiś szczawian wapnia co może świadczyć o kamieniach ale w ostatnich badaniach już nie było. Może się trochę przepracowałam bo nie przyzwyczajona jestem do pracy fizycznej, ach sama już nie wiem, jak nie urok to ... wiecznie coś :sorry:

enni przykro mi że się nie udało :-( Mówiąc szczerze nie wiem po co lekarz kazał czekać do 14dpt, nawet w przypadku 2-3 dniowych zarodków beta wychodzi dużo wcześniej a przy blastusiach tak naprawdę od 7, max. 8dpt w krwi wyjdzie ... ja 9dpt miałam 81 i to była i tak jedna z najniższych na forum dla tego dnia po transferze ...
Milena nie smuć się, trzymamy kciuki za kropeczka którego masz w brzuszku :tak:

Dziewczyny tak się zastanawiam. Pobrano mi 16 komórek wiadomo tylko 6 zaplodnili a gdybym tak zamrozila te 10 dodatkowych na swój koszt to mozna by je bylo wykorzystać przy następnym razie w rzadowce czy nie?

reklama
Dziewczyny tak się zastanawiam. Pobrano mi 16 komórek wiadomo tylko 6 zaplodnili a gdybym tak zamrozila te 10 dodatkowych na swój koszt to mozna by je bylo wykorzystać przy następnym razie w rzadowce czy nie?

przykro mi, że nie masz blastusia, jeśli chodzi o program rządowy to oczywiście moższ za opłatą zamrozić oocyty, ale ie możesz zrobić następnego podejścia, póki masz zamrożone komórki

hej.jestem w domu. dostałam farksiparnę czyli znowu będę się kłuła. ciekam spać bo jestem wykończona

Do góry