reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
:-D Życzę Wam udanego
ostatniego weekendu wakacji :-D

stylowi_pl_dziecko_1819938.jpg

cześć laski :D
Mam pytanie bo jedziemy do gamety-w gdyni i tak się zastanawiam czy jest sens robić badanie nasienia przed wizytą ...bo dziewczyny na "bocianie" mi odradzają , a co Wy na to?
bo Dr może chcieć jakieś rozszerzone badanie i będzie strata kasy..
Jak było w Waszym przypadku? ...i nie wiem co zrobić..

AniaM, w Gamecie warto mieć ze sobą badania nasienia (choćby podstawowe) i AMH. Przynajmniej ja pojechałam z tymi badaniami na wizytę kwalifikacyjną i rzeczywiście przyspieszyło to sprawę kwalifikacji. Chociaż może być tak, że będą Cię "zachęcali" do zrobienia innych badań również prywatnie, które są refundowane w ramach programu. Tak czy inaczej, ja przystępuję do IFV w Gamecie i na razie nie narzekam, doktor bardzo konkretny i rzeczowy, na razie nie miałam większych problemów z kliniką, ale jak to mówią "nie chwalmy dnia przed zachodem słońca" :)

Lawendowy, GizaS przez weekend tańczenie, skakanie i pląsanie za Waszą betkę!!!! Niech będzie wysoka!!!!:-)

O TAK!, ja też się przyłączam do tańców pląsańców i trzymania kciukasów za WAS :-)
A tak w ogóle to przez te 2 tyg. nieobecności mam taką obsówę na forum, że nadrobić nie mogę, tym bardziej że po powrocie do rzeczywistości jest masa spraw do nadrobienia i do załatwienia, ale czytam Was, czytam i już własnie skończyłam. Witam serdecznie wszystkie nowe forumowiczki :-) chociaż tak naprawdę tyle tu się działo przez te 2 tyg., że to ja czuję się jakbym była nowa hihi :-D

reklama
A jeszcze gwoli uzupełnienia informacji do tabelki: dostałam @ 19 sierpnia i od tego dnia zaczęłam brać antyki (mam plamienia przez cały czas zażywania antyków, ale to chyba normalne więc nie panikuję na razie). 4 września mam wizytę kontrolną w Gamecie (będzie to 17 dzień cyklu), na której dr powie co dalej robimy, mam nadzieję, że dostanę już receptę na te wszystkie straszne zastrzyki i że wreszcie i u mnie zacznie się coś dziać, ja chcę działać! ;-) bo jak na razie to jakoś tak wszystko się u mnie wlecze... Dziś rano robiłam tsh i ft4 ale to standardowo robię co miesiąc, odkąd wykryto u mnie zapalenie tarczycy, jednak jestem ciekawa wyników, bo dr z Gamety kazał mi zwiększyć dawkę. Jak na razie, jeśli o mnie chodzi to by było na tyle, z tego co się działo w ramach ivf :-)

Do góry