OlaSzy - myślę, że to nic takiego, tak Twoje jajniki reagują. Ale może dla spokoju zadzwoń do kliniki, w której się leczysz i poproś o konsultację telefoniczną, to się wtedy uspokoisz. Mnie też jajniki czasem podczas stumulacji dały nieźle popalić.
reklama
OlaSzy
Fanka BB :)
Dziękuję Hess za odpowiedź. Jutro z rana mam i tak wizytę więc po prostu zagryzę zęby i gdyby już było na tyle źle, że ledwo daje radę to zadzwonię do lekarza. Nigdy nie miałam owulacji, więc te dziwne uczucie jest dla mnie nowością. Ah...
KATE23
Lipcowa Mama:)
Witam,
Hess widzę, że wracasz do żywych - super:-) to jak możesz wrzuć mnie w kalendarz 24.02 criotransfer:-)
OlaSzy widzę, że stymulacja idzie pełną parą
kto Cię w końcu prowadzi??? co do bólu jajników to mnie po Orgalutranie też bolały, no i miałam dużo pęcherzyków a poza tym ja owu zawsze mam dotkliwą, więc dla mnie to żadna nowość
jak Cię mocno boli to weź sobie Apap to Ci nie zaszkodzi;-) co do pracy po punkcji to sobie odpuść bo ja niby dobrze się czułam - punkcje robił mi M.R. ale człowiek jest taki rozbity i ogólnie prawie pół dnia jesteś w klinice, więc nie ma sensu cokolwiek planować
po wybudzeniu dostaniesz herbatkę i bułeczkę:-)
EwciaK ale Tobie czas leci
jeny już 12 tydz, zaraz będziesz kulać się z brzuszkiem:-)
Powodzenia dla Wszystkich

a mnie niestety łapie przeziębienie

mam lekki katar, drapie mnie w gardle
zaczęłam już leczenie profilaktyczne, mam nadzieję, że nie przeszkodzi mi to w moim crio bo już zaczyna mnie opuszczać optymizm:-( buziaki
Hess widzę, że wracasz do żywych - super:-) to jak możesz wrzuć mnie w kalendarz 24.02 criotransfer:-)
OlaSzy widzę, że stymulacja idzie pełną parą
kto Cię w końcu prowadzi??? co do bólu jajników to mnie po Orgalutranie też bolały, no i miałam dużo pęcherzyków a poza tym ja owu zawsze mam dotkliwą, więc dla mnie to żadna nowość
jak Cię mocno boli to weź sobie Apap to Ci nie zaszkodzi;-) co do pracy po punkcji to sobie odpuść bo ja niby dobrze się czułam - punkcje robił mi M.R. ale człowiek jest taki rozbity i ogólnie prawie pół dnia jesteś w klinice, więc nie ma sensu cokolwiek planować
po wybudzeniu dostaniesz herbatkę i bułeczkę:-)EwciaK ale Tobie czas leci
jeny już 12 tydz, zaraz będziesz kulać się z brzuszkiem:-)Powodzenia dla Wszystkich

a mnie niestety łapie przeziębienie

mam lekki katar, drapie mnie w gardle
zaczęłam już leczenie profilaktyczne, mam nadzieję, że nie przeszkodzi mi to w moim crio bo już zaczyna mnie opuszczać optymizm:-( buziaki
Jutro trzymamy kciuki za ładne widoki jajeczek u OliSzy oraz za zdrowego bąbla EwciaK30 w 4D :-)
Kalendarz
LUTY
21 - EwciaK30 - USG u gina prowadzącego (12 tc)
21 - OlaSzy - podglądanie kurnika
23 - OlaSzy - punkcja
23 - Karusia28 - podglądanie kurnika
23 - Madziula_87 - criotransfer
23 - LucyP1975 - podglądanie kurnika
24 - KATE23 - criotransfer
24 - DW87 - transfer
25 - basia-krk - histeroskopia
25 - osa87 - wizyta przed stymulacją
25 - LucyP1975 - punkcja
27 - Olusia7982 - podglądanie maluszków
27 - mada
- I wysoka beta!
MARZEC
05 - Hess - początek stymulacji
19 - niebajka - wizyta przed stymulacją
21 lub 28 - Olusia7982 - rozpakowuje się
Kalendarz
LUTY
21 - EwciaK30 - USG u gina prowadzącego (12 tc)
21 - OlaSzy - podglądanie kurnika
23 - OlaSzy - punkcja
23 - Karusia28 - podglądanie kurnika
23 - Madziula_87 - criotransfer
23 - LucyP1975 - podglądanie kurnika
24 - KATE23 - criotransfer
24 - DW87 - transfer
25 - basia-krk - histeroskopia
25 - osa87 - wizyta przed stymulacją
25 - LucyP1975 - punkcja
27 - Olusia7982 - podglądanie maluszków
27 - mada
MARZEC
05 - Hess - początek stymulacji
19 - niebajka - wizyta przed stymulacją
21 lub 28 - Olusia7982 - rozpakowuje się
Ostatnia edycja:
KATE23 - przegon to wstrętne chorobsko, kuruj się Kochana. Może skonsultuj się z lekarzem? Może lepiej nie ryzykować transferu, jeśli przeziębienie się rozwinie? Trzymam kciuki, oby nie było takiej potrzeby
Ja jeszcze do siebie nie dochodzę, teraz męczą mnie zatoki i katar. Kaszel czasami. Grunt, że temperatura mi minęła. Jednak ciągle ciągnie mnie do łóżka, hehe.

Ja jeszcze do siebie nie dochodzę, teraz męczą mnie zatoki i katar. Kaszel czasami. Grunt, że temperatura mi minęła. Jednak ciągle ciągnie mnie do łóżka, hehe.
OlaSzy
KATE23 - wizyty mam u dr I. P. - kto będzie robić punkcję - dowiem się pewnie jutro.
Wiem o które bułeczki chodzi
chciałam wczoraj jedną kupić, bo byłam taka głodna rano po badaniu krwi i pani zaproponowała tylko pączka :-(
I zdrowiej! ;-)
Wiem o które bułeczki chodzi
I zdrowiej! ;-)
niebajka
Hej Dziewczyny, chcialabym dolaczyc z watku o iui. W grudniu zostalam zakwalifikowana do ivf, ale aktualnie odpoczywam na antykach. 19 marca mam wizyte przed stymulacja i bede nareszcie zaczynac
pomozecie mi z lekami do stymulacji? Dostalam juz rozpiske pierwszego tygodnia stymulacji, niestety pani w aptece nie umiala mi pomoc w kwestii ich zamawienia i cen, bo nawet nie wiedziala co to jest:|
reklama
niebajka
Dziękuję Hess, w szybkim skrócie: starania od ponad 2 lat.
Etap I (straconego czasu): cykle bezowu (40-65 dni), stymulacja clostilbegytem - próby bezowocne
Następny etap IUI, bo po badaniu nasienia lekarz stwierdził, że jest ono za słabe (dolna granica normy). Mimo dalszej stymulacji clo, nigdy do samej iui nie doszło (owu za szybko, za późno, lekarz na urlopie, pani z labo na urlopie i rózne inne dziwne historie
) i tak 2 czy 3 razy.
W międzyczasie test postokitalny = brak ruchliwych plemników. Dodam tylko, że pan dr nie zlecił mi nigdy żadnych badań hormonów, bo twierdził, że nie trzeba, nie chciał zlecić badania HSG (przechodziłam zapalenie otrzewnej po rozlanym wyrostku), bo twierdził, że HSG kłamie i chciał mnie wpechnąć od razu pod laparoskop. Zrezygnowałam z usług.
Decyzja o skorzystaniu z pomocy kliniki niepłodności. 06-2014 I-M Wrocław. Dr G.
AMH-17
Wielopęcherzykowatość jajników
USG - Wodniak jajowodu
Nasienie N - OK
HSG - potwierdzony wodniak jajowodu
08.14 - laparoskopia z konwersją do laparotomii. Usunięcie jajowodu, próba udrożnienia drugiego sklejonego.
HSG - brak drożności obustronnie.
No i jestem w programie
Zastanawiam się, jak to jest z tą refundacją. Mam brać Puregon od 2dc 100j.m. i Orgalutran od 5dc.
Puregon refundowany jest w dawce 300j.m. i 600j.m. Czy to mozna jakoś dzielić przy podawaniu?
Doktor powiedział, że Orgalutran bede miała w penie, (ampułkostrzykawki), ale znalazłam też coś takiego jak Puregon Pen, i tak myśle czy coś może źle zrozumiałam i chodziło mu o oba leki ? Ehh.. Nie dopytałam na wizycie, bo temat stymulacji odroczyliśmy o miesiąc, kiedy przyznałam się, że przez 2 tyg brałam antybiotyk. Wątroba musi odpocząć przed hormonami, a ja teraz niespokojna mielę w głowie informacje
Etap I (straconego czasu): cykle bezowu (40-65 dni), stymulacja clostilbegytem - próby bezowocne
Następny etap IUI, bo po badaniu nasienia lekarz stwierdził, że jest ono za słabe (dolna granica normy). Mimo dalszej stymulacji clo, nigdy do samej iui nie doszło (owu za szybko, za późno, lekarz na urlopie, pani z labo na urlopie i rózne inne dziwne historie
W międzyczasie test postokitalny = brak ruchliwych plemników. Dodam tylko, że pan dr nie zlecił mi nigdy żadnych badań hormonów, bo twierdził, że nie trzeba, nie chciał zlecić badania HSG (przechodziłam zapalenie otrzewnej po rozlanym wyrostku), bo twierdził, że HSG kłamie i chciał mnie wpechnąć od razu pod laparoskop. Zrezygnowałam z usług.
Decyzja o skorzystaniu z pomocy kliniki niepłodności. 06-2014 I-M Wrocław. Dr G.
AMH-17
Wielopęcherzykowatość jajników
USG - Wodniak jajowodu
Nasienie N - OK
HSG - potwierdzony wodniak jajowodu
08.14 - laparoskopia z konwersją do laparotomii. Usunięcie jajowodu, próba udrożnienia drugiego sklejonego.
HSG - brak drożności obustronnie.
No i jestem w programie
Zastanawiam się, jak to jest z tą refundacją. Mam brać Puregon od 2dc 100j.m. i Orgalutran od 5dc.
Puregon refundowany jest w dawce 300j.m. i 600j.m. Czy to mozna jakoś dzielić przy podawaniu?
Doktor powiedział, że Orgalutran bede miała w penie, (ampułkostrzykawki), ale znalazłam też coś takiego jak Puregon Pen, i tak myśle czy coś może źle zrozumiałam i chodziło mu o oba leki ? Ehh.. Nie dopytałam na wizycie, bo temat stymulacji odroczyliśmy o miesiąc, kiedy przyznałam się, że przez 2 tyg brałam antybiotyk. Wątroba musi odpocząć przed hormonami, a ja teraz niespokojna mielę w głowie informacje
Ostatnia edycja: