reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ema i Ania ja podpisywałam na pierwszej wizycie chyba z 15 stron papierów, to o tym mówicie?Razem z moim m musieliśmy podpisywac...Kurde na ja mam nadzieje ze ruszymy w tym roku jeszcze!!!!! Hmmm męczą mnie te antyki ze wy już bierzecie a ja nie:confused:

reklama
Witam! Już dawno nic nie pisałam. Trzymam mocno kciuki aby wszystkie oczekujące Panie na zabieg w Gamecie zmieściły się jeszcze w tym roku :) W ogóle jak ten czas szybko leci. Już mamy październik, za chwilę pojawią si e sklepach gadżety gwiazdkowe i już Będzie czuć powiew Świąt.

A ja wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę anty czekam na wstęciuchę i od 2 dc zaczynam się szczepić :) I zaczynam pić masakryczne ilości wody i mleka żeby przepędzić hiperkę, bo podobno przy moim AMH 9,58 jest ona bardzo dużym zagrożeniem.

Lady Margot u mnie nie było jednoznacznych oznak, że się udało, nie miałam żadnych plamień, jedyne co to piersi zwiększyły mi się o 1 rozmiar i strasznie bolą do dziś. Po za tym myślałam, że się już nie udało, bo bolał mnie brzuch jak na @, a tu niespodzianka.
Kasik tak wizyty mam na razie u naszego doktorka, jeszcze za tydzień jadę zobaczyć pęcherzyk i za 2 tygodnie usłyszeć serduszko, a później przechodzę pod opiekę mojego ginekologa.

Dziewczynki ja wczoraj byłam na kontroli, wszystko super betka wzrosła prawie o 300%:szok:, teraz jest 426, lekarz zmniejszył mi dawki leków i potwierdził, że jestem w ciąży:-D.
Pozdrowienia dla dziewczyn przed i po transferze, życzę Wam dużo cierpliwości, bo tego zawsze nam brakuje.

Malwisia U mnie szybko to poszło, bo byłam stymulowana krótko, więc u mnie od rozpoczęcia stymulacji do transferu było 16 dni.
To życzę Ci owocnego kłucia:-), oczywiście bez hiperki.

Malwisia u każdej z nas jest inaczej u mnie o dnia stymulacji, która trwała 7dni, do transferu upłynęło 14 dni, powodzenia
mika super betka, a napisz mi proszę kto cię prowadził w Invikcie

Ostatnia edycja:
Witajcie :0

@mika beta bardzo ładniutka. Teraz śmiało możesz mieszkać kiszone z czekoladą :-D

Ja dziś rano nie wytrzymałam. Poszłam na betę w ramach weryfikacji. Coprawda doktorek ni ekazał mi jej robić, ale co tam. Dziś 5dpt. Mam nadzieje że coś drgneło. Wyniki ok 14. 00

Trzymajcie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Pewnie macie rację , ale musiałam to zrobić. Mialam podanyy 3dniowy zarodek.
Znalazłam teraz takie o to cudo, oczywiście nie wiem na ile to wiarygodne :

Jezeli transferowany jest 3 dniowy embrion:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

Jezeli tansferowany jest 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG

No i o ile wiem że cudem było by dziś coś zobaczyć to dla spokojności siebie samej musiałam..... powtórzę w piątek.... no zobaczymy

Do góry