reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

DW jak Twoja beta, bo ja dziś dzidziusia już widziałam mini mini serduszko leciutko ale biło w moim brzuszku, piękny widok, a co tam u Ciebie???

reklama
Kotuska - ja brałam weryfikację telefoniczną. 1 raz dzwonił lekarz, to kazał mi tylko zwiększyć dawkę luteiny. 2 raz zadzwoniła lekarka dwojga nazwisk i mnie kompletnie olała, tylko kazała dalej tak samo leki przyjmować i się rozłączyła. 3 raz zadzwoniła lekarka żeby powiedzieć, że trzeba odstawić leki. Każda z weryfikacji nie trwała więcej jak 1min. To za drogo jak dla mnie. Ja następnym razem tego nie biorę, tylko wolę iść do swojego lekarza z wynikami badań i jemu zapłacić, albo i nie. A poza tym uważam, że weryfikacja w 3 dniu jest bezsensowna i niepotrzebna, bo tylko się denerwujesz wynikami. Ja osobiście tego nie polecam, ale za pierwszym razem żebyś nie żałowała, to zdecyduj się na to.

a dostałaś od lekarza skierowanie wewnętrzne na te badania tzn. na bete, progestereon, estradiol ? ja potrzebuje jakikolwiek papier żeby móc zrobić sobie to bezpłatnie. Wykupiłabym tylko samą konsultacje.

Madzia strasznie sie cieszę i zazdroszczę tego widoku, niech serduszko sobie rośnie.

DW właśnie kochana, co sie nie odzywasz?

Ja wzięłam tą weryfikację bo postanowiłam iść na całość. Ale to zdzierstwo totalne.

Madzia :) Cudownie , zazdraszczam Ci , ale tak pozytywnie oczywiście :) Dbaj o siebie i o swoje maleństwo :)

DW daj znać jak u Ciebie.

Ja na pocieszenie memu złamanemu sercu zakupiłam sobie nowy wyśniony telefonik Apple :):)
Będzie u mnie już jutro , lepszy taki gadżet niż tona lodzików i kfc :p

Kolorowych snów mamuśki przyszłe i obecne :*

Smerfeta dzisiaj już nawet tego relanium nie czuje. Do pracy nie chodzę, dogadałam sie ze bede pracować w domu.

Nie martw sie, mnie jak cycory zaczęły boleć w 5 ds to bolą do dzisiaj.

Kasik smerfetko jutro wielki dzien dla was, 3 mam ogromne kciukaski &&&&&&&
A ja oczywiście chora :/ w sobotę mam jechać w góry na tzw narty a tu taka niespodzianka :/ mąż mnie zaraził , więc szpital , calą rodzinką siedzimy w domq :)

Smerfeta kciukasy będę zaciskała razem z gąbką ;-):-) Koniecznie daj znać jak dojdziesz do siebie po narkozie. Na pewno będziesz miała 6 dojrzałych komórek, które się szybciutko zapłodnią i będą dzielić i rozwijać aż do transferu a reszta do mrożenia. Życzę Ci kochana tego z całego serducha :tak::tak::tak: Mnie też piersi zaczęły boleć już podczas stymulacji, brodawki mam takie powiększone i bardziej wrażliwe niż zawsze tak więc nic się nie martw, objawy masz jak najbardziej na miejscu :-)

Anulla po Twoim poście zastanawiam się czy brać tą weryfikację bo jak zadzwoni do mnie pani doktor dwojga nazwisk to od razu mi ciśnienie podskoczy :wściekła/y: Kurcze, żeby mój doktorek nie był na urlopie to bym nie brała a tak wolę wziąć dla spokoju duszy, że coś zaniedbałam.

reklama
Dziewczynki trzymam moooocno kciuki za pobranie i transfer!!! Będzie dobrze! :-)
A ja wczoraj obudziłam się i zauważyłam brzydkie, brązowe upławy !:-( wpadłam w jakiś szał, rozpacz, panikę. .. Pojechałam na betę i resztę hormonów i tak czekałam na wyniki. Plamienie już było coraz słabsze, dziś wydaje się być lepiej. Dr mi powiedział, że to może być wynik luteiny, podrażnia w środku. ..
Moja wczorajsza beta 9782mlU/ ml, progesteron 80,22 nmol / l a estradiol 1479ng / l. Progesteron w porównaniu z tym jaki był dwa tygodnie temu jest o połowę niższy ale dr kazał brać leki bez zmian, a jutro podgladanko! Mam nadzieje, że z maleństwem wszystko dobrze:-)
Madzia76 gratuluję widoku! A jak się czujesz mamusiu? ;-)

Do góry