reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Zleciała mi doktorka ale zrobiłam sama Kasik mam dosyć chodzenia i proszenia o skierowania. Swoje też pewnie zrobiła kwestia czasu bo przyznam że po prostu jestem niecierpliwa ;-)i chcę wiedzieć co jest zgrane.

Tak w Inviccie :tak:

Ostatnia edycja:
Heiza a możesz mi napisać co dokładnie zrobiłaś? To co poniżej i kariotypy? Czy coś jeszcze?

• [*=left]Detekcja mutacji G20210A w genie Promtrombiny - czynnik II
    [*=left]Detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
    [*=left]Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
    [*=left]Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR

• [*=left]Detekcja delecji w rejonie AZF
    [*=left]Detekcja 2 mutacji w genie CFTR

Witam kobietki

Mam pytanko.
Dzisiaj zrobiłam swój pierwszy zastrzyk z gonalu. Mam zapisane 2 opakowania na jednym pisze 450ul-jn/0,75 a na drugim 900ul-jm/1,5 :szok: Nic mi lekarz nie powiedział od którego zacząć ja po fakcie dokonanym dopiero zauważyłam że one się różnią. Zrobiłam sobie z tego 450, one się różnią dawkami? czy po prostu w jenym jest więcej? Czy to obojętne od którego zaczne?

Cześć dziewczyny!

nadszedl czas, ze ja tez zawitalam na to forum. Usilujemy juz 5 lat zajsc w ciaze, w zeszłym roku sie udało - pierwsza ciaza biochemiczna, potem po CLO znowu sie udało, ale pusty pecherzyk. Od tamtego czasu sie nie udaje. Teraz sie leczymy, za miesiąc bedziemy podchodzić do drugiej IUI, ale juz zdecydowaliśmy sie na InVitro ( szkoda czasu, bo ja juz mam 37 lat). Postanowiliśmy sie zapisać na refundowane InVitro do Invimedu Wrocław. Czy któraś z was sie moze tam leczy? Jesli tak, to czy moglybyscie mi napisać coś o wizycie kwalifikacyjnej? Co powinnam mieć na ta wizyte? I jeszcze dręczy mnie jedna bardzo ważna rzecz - ponieważ juz miałam dwa poronienia, czy to nie dyskwalifikuje mnie z programu?

Bede wdzieczna zna za każda podpowiedź.

Enni nie ma znaczenia od którego zaczynasz ,dawkę ustala lekarz prowadzący ,ja zaczęłam od największego opakowania ,bo lekarz pod koniec stymulacji moze obniżyć dawkę tak jak było w moim przypadku i został mi gonal 75 nie ruszony .

Agaawa witaj w naszej kopalni wiedzy :) na rozmowę kwalifikacyjna na pewno musisz zabrać dokumentacje wcześniejszego leczenia i mozesz juz zrobic badanie AMH to na pewno przyspieszy kwalifikacje .

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Dzieki wielkie za przyjęcie do tego zacnego grona:))

Agaawa witaj w naszej kopalni wiedzy :) na rozmowę kwalifikacyjna na pewno musisz zabrać dokumentacje wcześniejszego leczenia i mozesz juz zrobic badanie AMH to na pewno przyspieszy kwalifikacje .

mam zrobione AMH 1,4 ale robiłam w kwietniu 2013.

reklama
mam zrobione AMH 1,4 ale robiłam w kwietniu 2013.[/QUOTE]

Nie wiem czy bedziesz musiała powtórzyć badania,ale moze dziewczyny podpowiedzą,bo ja nie mam pojęcia ile one sa ważne .

Do góry