reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

lawendowy na to wychodzi że‎ tak, bo na tej wizycie podpisywaliśmy papiery i dałam wszystko co miałam do skserowania i po 2 dniach dzwoniłam zapytać się czy jesteśmy na liscie MZ i pani w rejestracji potwierdziłą, ale jak pytałam się czy za nastepnaeż będziemy płacić to już nie płaciliśmy za tą co teraz byliśmy i dostaliśmy rozpiske.
Lawendowy a jaki rodzaj IVF będzie robił ci doktorek bo ja zupełnie zapomniałam o to zapytać czy zwykłe czy ICSI, i ile podadzą ci zarodków, bo dziwnie ta umowa jest sporządzona napisane jest tam "Żądamy przeniesienia ____ zarodków" i wpisujemy ile....

reklama
ja czytałam w rozporządzeniu że tylko jeden ...
a w wyjatkowych przypadkach dwa ...
tylko ciekawe jak beda to brac pod uwage

babeczki
dzwoniłam do invimedu w wawie
są krótkie terminy wizyt
ale musze zebrać dokumentacje ...
no to zaczynam ...

Ostatnia edycja:
Genna i inne dziewczyny, dzwoniłam własnie do MZ w celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej. Otóż kliniki nie powinni pobierać opłat za taką wizytę. Klinika dostaje zwrot kosztów za wszystkie wizyty, również i za tą. Niestety pan nie umiał podać mi źródła, ale jeśli będę miała problem z odzyskaniem pieniędzy , poprosił o kontakt raz jeszcze.

Genna, otóż kobiety poniżej 35 r życia będą miały podany jeden zarodek, a kobiety powyżej 35 r, dwa.
I Invimed w Gdyni robi tylko ICSI. Ale można poprosić o AH (nacięcie otoczki), ale to jest chyba dodatkowo płatne.

Genna i inne dziewczyny, dzwoniłam własnie do MZ w celu uzyskania odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej. Otóż kliniki nie powinni pobierać opłat za taką wizytę. Klinika dostaje zwrot kosztów za wszystkie wizyty, również i za tą. Niestety pan nie umiał podać mi źródła, ale jeśli będę miała problem z odzyskaniem pieniędzy , poprosił o kontakt raz jeszcze.

Genna, otóż kobiety poniżej 35 r życia będą miały podany jeden zarodek, a kobiety powyżej 35 r, dwa.
I Invimed w Gdyni robi tylko ICSI. Ale można poprosić o AH (nacięcie otoczki), ale to jest chyba dodatkowo płatne.

Lawendowy dzięki , mam fakturę za wizytę więc się uśmiechnę po zwrot pieniążków za nią, a ty płaciłaś za tą wizytę?
no właśnie wiem ile zarodków przenoszą dlatego zastanawiałam się dlaczego w umowie jest taki zapis "żądamy" na dodatek
co do AH to jeżeli jest w ogóle możliwość dodatkowej dopłaty to super, ale nic mi nie wiadomo żeby można było, wiem o PGD że można dopłacić, ale o tym nie mam pojęcia, a nie wiesz co do tego "kleju"?, jak to z tym jest, ty więcej wiesz niż ja i bardziej zaprawiona w boju szczególnie z tą kliniką:)

Piaska ty tez???
:happy:

babeczki
a czym się różni wizyta rejestrujaca od kwalifikujacej?
czy są potrzebne obie?

Genna, ja przerobiła wszystkie 3 kliniki w 3mieście. I uwierz mi, ta jest najlepsza, ale tylko ze względu na doktorka.
PGD robi tylko Invikta. Ale jak dla mnie, to się mija z celem. Bo w jaki sposób zadbasz zarodek bez jego zniszczenia?!
A jeśli faktycznie badają zarodki, to czemu nie robią tego samego z plemnikami?!
Za pierwszym razem chciałam AH, ale podobno otoczka była cienka i nie nacinali. A embryo glue nie mieli. Podobno mieli zmieniać podłoże, ale czy akurat na to zmienili, to nie wiem.
Powiedz mi, czy dr mówił, że będzie Ci scratching robić?

Anuszka, dobre pytanie. Jak dla mnie, to jest nabijanie kasy klinikom.
Bo wychodzi na to, że musisz się najpierw udać na wizytę rejestrującą, żeby wpisali Cię na listę oczekujących i na wizytę kwalifikacyjną. Też tak miałam. Musiałam odbyć wizytę u dr, żeby pani w rejestracji wpisała mnie na listę chętnych.
I tak się tworzy listę do listy.

Genna, ja przerobiła wszystkie 3 kliniki w 3mieście. I uwierz mi, ta jest najlepsza, ale tylko ze względu na doktorka.
PGD robi tylko Invikta. Ale jak dla mnie, to się mija z celem. Bo w jaki sposób zadbasz zarodek bez jego zniszczenia?!
A jeśli faktycznie badają zarodki, to czemu nie robią tego samego z plemnikami?!
Za pierwszym razem chciałam AH, ale podobno otoczka była cienka i nie nacinali. A embryo glue nie mieli. Podobno mieli zmieniać podłoże, ale czy akurat na to zmienili, to nie wiem.
Powiedz mi, czy dr mówił, że będzie Ci scratching robić?

lawendowy o scratchingu nic nie mówił !!!!! zapytam o dodatkowe opcje na następnej wizycie:)

reklama
Anuszka, dobre pytanie. Jak dla mnie, to jest nabijanie kasy klinikom.
Bo wychodzi na to, że musisz się najpierw udać na wizytę rejestrującą, żeby wpisali Cię na listę oczekujących i na wizytę kwalifikacyjną. Też tak miałam. Musiałam odbyć wizytę u dr, żeby pani w rejestracji wpisała mnie na listę chętnych.
I tak się tworzy listę do listy.

no właśnie tak myślę i myślę, po co to ...
na pierwszą pójdę z dokumentacja to ja przejrzą i mogliby juz zapisac na listę i ewentualnie zakwalifikować ...

Do góry