reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna, on czasem zapomina, a i tak to robi. Jak będzie pobierał na posiew, to dodatkowo zrobi Ci scratching, czyli takie skaleczenie endometrium. Podobno to większa szansę na zagnieżdżenie zarodka.

reklama
Genna, on czasem zapomina, a i tak to robi. Jak będzie pobierał na posiew, to dodatkowo zrobi Ci scratching, czyli takie skaleczenie endometrium. Podobno to większa szansę na zagnieżdżenie zarodka.
aaaaaaaaaaaaa ale mnie teraz przestraszyłaś!!!! na kartce mam napisane że 19 wizyta i strzałeczki posiew i biopsja, pani w recepcji mówiła że to dla męża ale doktork mówił że M już nie będzie potrzebny bo specjalnie pytałam się kiedy on będzie potrzebny, czyli może ta biopsja to właśnie scratching!?!?!?

lawendowy
narazie dzwoniłam zapytać na kiedy są zapisy i co będzie mi potrezebne
okazało się że są krótkie terminy wizyt (na ten piątek już, przyszłą środę itd) więc sie nie zapisywałam bo nie mam jeszcze dokumentacji

Genna, dokładnie tak :tak:
Czyli masz i scratching. A czemu Cie przestraszyłam????? Przecież to nic, a nic nie boli :tak:

no właśnie słyszałam od innych dziewczyn że boli ale chwilunie :) kurcze bo sama będę tego dnia, czyli spokojnie mogę wracać sama do domq? bo niektóre pisały że krwawiły po scratchingu.
Lawendowy kochana co ja bez ciebie bym zrobiła, kopalnia wiedzy :):happy:

Genna, spokojnie możesz sama wracać do domu. U mnie to tylko kropelka krwi poleciała. Zresztą dr jest bardzo delikatny, co sama pewnie zdążyłaś już zauważyć :tak: Na wszelki weź ze sobą jakąś tabletkę p/bólową. ale myślę, że nie będzie potrzebna.
A że sama już to wszystko przerabiałam, to dzielę się wiedzą i doświadczeniami ;-)

lawendowy
mam nadzieje że przetrzymasz te wszystkie nasze pytania :-D

a te badania które zleca klinika przed ivf (z krwi itp) też są objęte refundacja?
mam nadzieje, że tak ...

Ostatnia edycja:
Anuszka, pewnie, że przetrzymam :-D
Niestety, AMH, FSH, badanie nasienia, trzeba we własnym zakresie zrobić.
Refundowane są późniejsze przy ocenie cyklu, tzn. estradiol, progesteron i wszystkie badania potrzebne do punkcji,
czyli morfologia, glukoza, APTT, Fibrynogen, Sód, Potas.

reklama
FSH i LH mam, bieżące nawet ... a jak są w porządku to AMH też będa chcieli?
bo słyszałam że do IuI jak są dobre to już AMH nie potrzebują
jedno badanie nasienia mamy ale i tak chcemy powtórzyć w najbliższym czasie .. .
estradiol i progesteron to tez mam bieżące

Do góry