reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kochane kobietki ja już po punkcji udało się pobrać ode mnie 5 komóreczek:-):-).Myślałam,że będzie więcej na tyle jajec ale cieszę się na te 5.W sumie więcej nie mogli pobrać bo mogą tylko 6.Jutro mam dzwonić po 10 do kliniki i zapytać ile się zapłodniło oraz kiedy transfer.Jak ja bym chciała aby dziś było jutro :tak:Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Śmiać mi się chce bo nawet nie pamiętam jak na łóżko trafiłam po wybudzeniu :-)Pamiętam tylko wszystko od momentu podania kroplówki:-) Jajniki mnie trochę bolą ale to jest normalne.Dostałam mega zestaw lekarstw.

Agusia 5 to bardzo dobry wynik:-) Ale mogą pobrac więcej niż 6, nie mogą zapłodnić więcej niż 6. Trzymam kciuki za piękne zarodeczki żeby się ślicznie zapłodniły i dzieliły. A jakie masz leki po? A transfer ilu dniowego zaordeczka będziesz miec?
Blue kciuki mocno zacisniętę żeby pęchole rosły jak na drożdzach
Lawendowy może i nie zgodnie z planem ale pewnie tak musiało być. Będziesz mieć l4 po transferze?

A ja mam 3 dorodne pęcherzyki i 2-3 mniejsze. Mój dr jest bardzo małomówny, ale zachował się dzis spoko. Krew na estradiol, progestreon i TSH pobrana. W środe mam wizytę przed 9, jeśli będzie potrzeba to w czwartek tez będę miała monit bo musimy uważać żeby te ładne pęcherzyki nie przedojrzały. Od jutra dołączam antagonistę cytrotide. Punkcja możliwe że w sobotę ale to się jeszcze okaże. Za leki dzis 600 zł, dostałam zwrot 500 za badania więc wyjątkowo tania wizyta. Dalej biorę gonal 225. Czuję się ok ale jak mi zamieszał w środku podczas usg to poczułam dotkliwie jajnik.

Genna, a Ty potwierdzałaś Waszą kwalifikację (że jesteście na liście MZ) w klinice czy bezpośrednio w MZ? Bo w Gamecie pani stwierdziął, że oni takiej listy nie mają (wtf! jak nie mają, czyli skąd wiedzą kto się zakwalifikował, akto nie?). Ja mam wizytę dopiero 2 września, a byłabym spokojniejsza gdybym na 100% wiedziała, że na tej liście jestem. Ta niepewność mnie stresuje, ostatnio wszystko stresuje, chyba przez napiętą atmosferę w pracy i przez ten nawał obowiązków. Boję się, że przez ten stres mi się nie uda :zawstydzona/y:
Agnella tak potwierdzalam w klinice, zadzwoniłam 2 dni po wizycie by potwierdzić i pani sprawdziła w komputerze i byliśmy na liście:)
Agusiapela ty nasz kurko, to niech teraz sie sexują na szkiełku, 3mam kciuki,
Gizas ty zaraz następna :) dziewczynk dzieje sie oj dzieje:) teraz czekamy na wiadomości od bluesky
Dziewczynki takie pytanie co do suplementacji, wiek ze gizas bierze tego całą masę, czytałam ze wit D. Jest dobra dla właściwego zagniezdzenie tak? Znalazłam w aptece bez recepty vitrum wit d3 1000j i vidantoletten 500j na recepte, u doktorka jestem dopiero w poniedziałek za tydzień , ale chyba juz chciałabym zacząć je brać co wy na to?

Ostatnia edycja:
Gizas, 5 pęcherzyków to też ładny wynik. Gratuluję:tak:
Nie będę potrzebowała L4, bo mam jeszcze wakacje, ale poprzednim razem dostałam bez problemu, bo jeszcze hiperka się przypałętała.

Genna, tez słyszałam o wit D.
Ja nie będę już jej brała, bo to za krótko. Zresztą i tak dużo leków biorę.

Aha a to ja myślałam,że mogą tylko pobrać max 6 a tu jednak mogą więcej a zapłodnić tylko 6.Ja mam nadzieję,że ładnie się zapłodnią.Niewiem kiedy transfer gdyż jutro mam dzwonić i powiedzą mi co i jak.Ja mam brać tak....
Luteina
Olfen
Fragmin(zastrzyki)
Zamur
Estrofem
Probioset
Encorton
Dziś jak wychodziłam z apteki to wyglądałam jakbym na nią napadła he he :-)

reklama
Do góry