reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny, przed sekundą odebrałam wyniki z kliniki :-D, to znaczy maila.
I tak:

Estradiol : 2089 pmol/l

Progesteron: 2,96 nmol/l

No to jestem w fazie owulacyjnej :tak:.

Agusiapela pól apteki wyniosłaś:)
lawendowy no to teraz juz z górki:) a no właśnie miałam pytać, czyli nie idzie sie na badania przed wizytą, zeby wyniki juz były na niej? Każda klinika inaczej
Ja biorę standardowo folik i lino complex nnkt i chyba dorzuca wit d

Ostatnia edycja:
Super wynik Lawendowy:-) to chyba jednak punkcja w piątek?

Ja biore witaminę D 1000. I łykam od tygodnia a o reszcie to już pisałam nie raz. Nie jestem zwolennikiem suplementów ale aż tyle warzyw nie jem dziennie:baffled:
Agusia rozpiskę leków masz niezłą:-)

Genna, Invimed, to nie Invikta, i nie będzie wyników w ciągu godziny. Oni nie maja swojego labo, tylko wożą do synevo.
słyszałam, że jeszcze selen dobrze robi, ale tez go nie biorę. Za pierwszym razem moja suplementacja była ogromna
i nic z tego nie wyszło.

Gizas, ja zdecydowanie wolałabym w piątek, bo wtedy, to nie 2, a 3 dni zarodki się dzielą.
No ale jak dr zadecyduje, że pęcherzyki musza jeszcze podrosnąć, to ja się na to zgodzę :-D Wyjścia za bardzo nie mam.

LAWENDOWY-gratuluje :-) i punkcja na pewno w piątek.
Ja jak odebrałam wynik z soboty to miałam bardzo niski Estradiol bo tylko 642,0 a Progesteron 0,520 strasznie niskie tak mi się wydaje.Do dzisiaj to może Estradiol wzrósł do 700:-(
Martwię się,że przez te niskie wyniki coś może pójść nie tak.Za co odpowiadają te hormony?

Kiedyś czytałam,że na 1 pęcherzyk przypada 200-300 pg/ml estradiolu.A ja miałam dużo pęcherzyków a 5 komórek czyli mój estradiol powinien wynieść ponad 1000 czy to oznacza,że jeżeli miałam niższy to miałam również złe komórki?

Agusiapela, złe komórki, to na pewno. Na jeden pęcherzyk przypada od 150-300 pg/ml estradiolu.
Myślę, że lekarz nie podjąłby decyzji o punkcji, gdyby pęcherzyki były niedojrzałe.
Najlepiej już nie czytaj i nie stresuj się. Będzie dobrze.

reklama
Agusiapela, złe komórki, to na pewno. Na jeden pęcherzyk przypada od 150-300 pg/ml estradiolu.
Myślę, że lekarz nie podjąłby decyzji o punkcji, gdyby pęcherzyki były niedojrzałe.
Najlepiej już nie czytaj i nie stresuj się. Będzie dobrze.

No to jak jest od 150 to by się zgadzało gdyż ja miałam 5 komórek a mój wynik w sobotę wyniósł ponad 600 to do poniedziałku pewnie wzrósł do ponad 700 czyli by się zgadzało :-)
Ok nie zamartwiam się już bo bzika dostanę muszę cierpliwie czekać do jutra a tak się martwię :-(

Do góry