reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, o receptę pewnie trzeba się upomnieć i poprosić o zaznaczenie, że to ma być ryczałt. Bo normalnie jest droższy, kosztuje ok 25 zł.
Niestety ze Smerfetą się minęłyśmy. Ale ona nam przecierała rano szlaki :-D
Spotkanie w przelocie, w poczekalni, między wizytami, uważam za udane :-D Ale to jest moje zdanie i Genna niekoniecznie musi to potwierdzić :tak:

reklama
Lawendowy gratuluję pięknej ilości jajec :-):tak:
gizas twoje nastawienie mi się podoba, jasne że będziesz w ciąży :-D W końcu się uda !!!!
Genna to niedługo kłucie,podglądanko,punkcja, transfer i wysoooka beta super, już się cieszę :-D:-)
Ale fajnie że się spotkałyście dziewczyny, wiem jak to jest fajnie spotkać na żywo osoby z tym samym problemem, bo Nowa83 swego czasu okazała się moją sąsiadką i do tego w tym samym czasie zaciążyłyśmy, super sprawa :tak:
Kasik36 strasznie mi przykro że IUI się nie udała :crazy:

Genna, Lawendowy ale ja przecierałam Wam szlaki jedynie w dojeździe do Gdyni :-D ewentualnie można powiedzieć, że przetuptałam dla Was chodniki gdyńskie ale tylko do pewnego miejsca ;-) bo ja przecież w Gamecie się leczę a Wy w Invimedzie ;-):-p

Smerfeta, no fakt :-D:-D:-D
Zasugerowałam się wypisem Kasik i automatycznie przepisałam Cie do Invimedu.
dobrze, że wyprostowałaś, bo następnym razem szukałabym Cię w poczekalni :-D:tak::-D

A wizyta jak???? Opowiadaj.

Lekarz był zachwycony :laugh2: pierwszy raz od daaaaaaaawna. Jajco na lewym jajniku pękło (a tam mam jajowód), na prawym też ale jeszcze było widać jego nieregularny kształt. Endo piękne i nawet progesteron mam prawidłowy ale na wszelki wypadek mam brać dupka. Więc czekamy na efekty ;-) Nawet jak się nie uda to ważne że mam plan i że będę przypisana do rządówki ;-)

Lawendowy pewnie szukałabyś takiej niebieskiej blond, czyli coś smerfopodobnego :laugh2: ale ja jej nie przypominam ;-)

Smerfeta to ja zamieszałam :sorry: Twój wpis o minięciu się w Gdyni mnie zmylił. Przecież wiedziałam, że Ty w Gamecie (ja kudłaty, durnowaty ...) :-);-):-D To Ty nie jesteś blondynką? Może skóry niebieskiej nie masz ale na bank płynie w Tobie niebieska krew ;-):-D

Genna, Lawendowy, Smerfeta wyścigówy nasze :) tak czytam te wasze relacje z wizyt i sobie marzę, że niedługo i ja dotrę do tego etapu ... Cieszę się razem z Wami.

A ja dziś dzwoniłam do Gamety (do recepcji), chciałam się upewnić czy muszę mieć zrobioną cytologię przed kolejną wizytą bo dr na wizycie kwalifikacyjnej powiedział, że "zrobimy jeszcze cytologię" ale niestety nie dopytałam czy mam zrobić na własną rękę i dostarczyć na kolejną wizytę czy zrobimy podczas kolejnej wizyty. I tak naprawdę niczego się nie dowiedziałam :( Pani niby miła, ale nie umiała mi odpowiedzieć na to pytanie. Od 1 d.c. mam zacząć brać antyki i 16 d.c. na wizytę - boję się, że jak nie będę przygotowana z tą cytologią to coś mi przepadnie. Dziewczyny orientujecie się jak to wygląda? Miałyście cytologię czy robili Wam w klinice dopiero po zakwalifikowaniu? Smerfeta może Ty mi podpowiesz?, bo Ty przecież też w Gamecie podchodzisz :) Bo ja się już zarejestrowałam na jutro do mojego gina na cytologię i teraz nie wiem co robić (i kolejna stówka pójdzie, a teraz każdy grosz się liczy).

Kasik jam czarna ale na pewno mam tą niebieską krew w żyłach ;-) pewnie mam nieteges wpisy świadczące żem blond niczym w kawałach - bez urazy dla blondynek, nawiązuje tylko do kawałów :-D ;-)

Agnella ja jeszcze próbuje naturalnie więc wcale tak daleko nie jestem bo ciągnę jeszcze inną ścieżką :-) dlatego ciężko mi powiedzieć jak z tą cytologią, ja mam ważną bo byłam kiedyś na spotkaniu o raku szyjki więc teraz dbam o te badania i nie pytałam gina jak to będzie przed ivf... Sorki więc ale nie podpowiem

reklama
Smerfeta, przewodniczko Ty moja po gdyńskich traktach, :-D fajnie, że i u Ciebie dobre wiadomości.
To teraz kiedy kolejna wizyta????

Angella, warto zrobić cytologię przed IVF. Jeśli robiłaś dawniej niż rok temu, tym bardziej warto, chociażby dla własnego spokoju. Może zrób jutro i pojedź na wizytę z gotowym wynikiem?! Najwyżej jak będą chcieli, to powtórzą.
Ale kliniki honorują od innych wyniki :tak: Nawet mi się zrymowało :-)

Do góry