reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Spieszę donieść, że ja już po wizycie. Na prawym jest 6 pęcherzyków, a na lewym 2 :-D
Teraz ciąg dalszy kłucia, w poniedziałek następna wizyta + badania. Później w środę badania do znieczulenia.
No i decyzja kiedy punkcja.

Gizas, nigdy, nie oznaczałam LH w czasie stymulacji. Progesteron i estradiol, to a i owszem.
Ale pewnie, co kliniki, to inny zwyczaj. LH chyba w Invikcie oznaczają.
Suplementacja pokaźna. Tez biorę trochę z tego, co wymieniłaś, ale nie wszystko.

Genna, fajnie było się spotkać w przelocie. A jak wizyta?
Pytałaś się o leki?

Pytałam się dr, jak to jest z refundacją? Co konkretnie obejmuje?
Otóż, te próby obejmują 3 pełne cykle. Criotransfery są poza próbami, aczkolwiek wliczone w cenę.

Kochana gratuluje tylu pęcherzyków :-):-)A jakiej były wielkości i w jakim dniu stymulacji jesteś?
Dziewczyny cieszę się bardzo,że brniemy wszystkie do przodu :tak:
Ja jutro trzeci podgląd w czasie stymulacji badania mam również do zrobienia ale wynik dopiero w poniedziałek.

reklama
Genna, Lawendowy, Smerfeta wyścigówy nasze :) tak czytam te wasze relacje z wizyt i sobie marzę, że niedługo i ja dotrę do tego etapu ... Cieszę się razem z Wami.

A ja dziś dzwoniłam do Gamety (do recepcji), chciałam się upewnić czy muszę mieć zrobioną cytologię przed kolejną wizytą bo dr na wizycie kwalifikacyjnej powiedział, że "zrobimy jeszcze cytologię" ale niestety nie dopytałam czy mam zrobić na własną rękę i dostarczyć na kolejną wizytę czy zrobimy podczas kolejnej wizyty. I tak naprawdę niczego się nie dowiedziałam :( Pani niby miła, ale nie umiała mi odpowiedzieć na to pytanie. Od 1 d.c. mam zacząć brać antyki i 16 d.c. na wizytę - boję się, że jak nie będę przygotowana z tą cytologią to coś mi przepadnie. Dziewczyny orientujecie się jak to wygląda? Miałyście cytologię czy robili Wam w klinice dopiero po zakwalifikowaniu? Smerfeta może Ty mi podpowiesz?, bo Ty przecież też w Gamecie podchodzisz :) Bo ja się już zarejestrowałam na jutro do mojego gina na cytologię i teraz nie wiem co robić (i kolejna stówka pójdzie, a teraz każdy grosz się liczy).

angella-ja miałam zleconą cytologię przed kwalifikacją i czekałam na wynik trzy tygodnie a robiłam na swój koszt.Zrób sobie ją lepiej bo z tego co wiem to jest wymagana a jak nie zrobisz jej teraz a lekarz zaleci ci ją na wizycie to będziesz znów musiała czekać do kolejnego cyklu.Nie wiem jak u ciebie w klinice może wynik jest szybciej

kochane dziewczynkidziękuje za pamięć i kciukasy
spotkałam się z lawendowym snem wpoczekalni, bardzo sympatyczna i ciepłaosóbka, od razu lepiej się robi i wizyta w klinice już nie taka obca, jak sięwidzi przyjazne twarze

lawendowy ty kwoczko, ładnie wysiaduj jajeczka,agusiapela nadal 3mam kciuki i zdawaj relacje z każdej wizyty,każdą waszą wizyte dziewczynki odczuam jakbym to ja była, rzeczywiście w kupieraźniej
a zapomniałam o smerfetce "blondynce"teraz ładnie działaj , a my zajmiemy się trzymaniem kciuków:)
przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale jak wróciliśmy do domq to mnie takgłowa bolała ze położyłam się się spać, i dopiero teraz odżyłam:)
a wiec............
rozpiska jest......szybciutko zaczynamy, już 18 sierpnia mam wziąć ostatnią tabanty(czyli nie wezme całego opakowania) nie dostałam już żadnego wyciszacza,wiec już sama nie wiem jakim protokołem jade, nie zapytałam w ferworze pytań,po prostu wyleciało z głowy.....
19sierpnia jade na usg i po leki :)
23 sierpnia zaczynam kłucie, a 26 już jade na wiyte i badanie estradiolu,następnie 28 kolejna wizyta kontrolna, 30 wizyta kontrolna +estradiol iprogesteron no i teoretycznie jak wszystko pójdzie z planem 2 września wizyta idecyzja że wieczorem zastrzyk z choregonu(2 amp.) kolejne 32 dni unidoź2x1 i tego drugiego dnia z antybiotykiem punkcja czyli 4 września(ale wiecie żeplany mogą ulec zmianie) na rozpisce mam napisane że w piątek 6 wrześniatransfer ale to chyba pomyłka bo przecież musza do 5 doby rozwijać siękomóreczki, no ale zauważyłam to dopiero jak wyszliśmy z gabinetu bo było nadrugiej stronie kartki, dzień przed transferem w 3 dobie ( i tu właśnie niewiadomo na pewno) luteina dowcipna 3x2 tb a od dnia transferu 3x4 tab, boshejak ja to wszystko upchne
i mam zaznaczone że w dniu transferu estrofem3x2mg..............zobaczymy co z tego wyjdzie………cdn

cd.................dzisiaj zrobiliśmy tezwirusologie całą-oboje, bo nie będę już starego zabierała bo jak dziecko nielubi szpitali i igieł, przeboje z nim miałam na pobraniu krwi, uśmiałamsię i ciągle mówił nie dotykaj mojej rączki bo boli:p hahahaha ..dostaliśmydzisiaj fakturke na 4,5 tyś za leki(rozmawiała z doktrkiem o lekach i mówi żemają cena zbliżone do aptek z wawki z novm czy invimedu i nie ma co szukaćtańszych, a że ja nowicjuszka to postanowiłam, nie szukać, ale dziękują ci lawendowyza wskazówki
powiem wam że teraz jest o tyle fajnie w nvimedzie z tą rządówka, że jak lekiwyjdą więcej niż 4,5 tyś tego ryczałtu co zapłaciłam to nic nie dopłacam, a jakmnie to oddają różnice:) więc jak ktoś potrzebuje duuużej dawki stymulantów tosię opłaca :)
część stymulacji z wizytami co 2 dni przesiedzę w gdańsku u rodzinki bo bym sięchyba zamęczyła z dojazdami chociaz przygotowałam się na to i kupiłam jużksiążkę do pociągu :) wizyty będę miała na 11:30 wiec spoko:) wiec dziewuszki z3miasta będzie można się spotkać, nie tylko na chwilunie w poczekalni :)
pytałam o nadmiar komórek, bo my nie będziemy chcieli zamrażać i w invimedziejest możliwość oddania do adopcji i nawet jakaś rekompensata za to będzie, noale na razie zobaczymy co wychoduje :)
...............się rozpisałam ale chciałam przekazać wam wszystko czego siędowiedziałam:) jakieś jeszcze pytania to piszcie:)
dobranoc dziewuszki

Przed sekundą wróciłam z wieczornego spotkania z moimi koleżankami z pracy i od razu zabieram się do odpisywania.
Genna, w Invimedzie niestety, a może i stety nie hodują do blastocysty. Zarodki podają 2-, albo 3-dniowe.

Bardzo się cieszę, że lada moment starujesz z kłuciem. Nie ma na co czekać :-D, przecież we wrześniu masz być w ciąży
i już!!!! Nawet nie dopuszczaj innej opcji :-)

Agusiapela, nie wiem jak duże są moje pęcherzyki, bo z tej radości nie zapytałam, a dr sam mi nie powiedział.
To był mój piaty dzień stymulacji.
A za dzisiejsza wizytkę mocno zaciskam kciuki :-D

witam babeczki!
chciałabym dołączyć do tematu.
przygarniecie?
mam nadzieję że macie dużo cierpliwości bo ja mam dużo pytań.

może coś o sobie.
starania zaczęliśmy kilka miesięcy po ślubie,będzie ponad 36 cykli. nie wiem jednak jak oni będą liczyć ten okres niepłodności. wpisane w kartę mam chyba niedawno dopiero :’(

po 6ciu miesiącach starań ginka zaczęła robić mi badania. od razu okazało się że mam wysoka prl i niski prog. jajowody drożne.
teraz mam wahania tsh i będę robić przeciwciała żeby wykluczyć hashimoto.biorę bromergon i luteine.
mam też insulinemie i biorę od jakiegoś czasu metformax.
jestem też na CLO, trzeci cykl z przerwą po dwóch cyklach.dwa cykle CLO, dwa przerwy, teraz znów CLO.
na usg widać sznur pereł więc objaw PCO ale do końca nie wiadomo jeszcze.
bladziłam po złych lekarzach, dopiero teraz trafiłam do ginki która się wzięła za mnie.
nasienie mamy słabe chociaż pierwszy androlog stwierdził że są ok!kolejna paranoja. może pomożecie w interpretacji wyników mojego męża?będę wdzięczna.
na dniach będziemy robić drugie badanie.
obecnie jestem w szpitalu na badaniu hormonów I fazy, pod koniec miesiąca hormony II fazy więc znów będę miała aktualny komplet badań.
co by tu jeszcze napisać...
nie chodzimy do żadnej kliniki ale chyba czas na pierwsza wizytę w którejś która jest zakwalifikowana do programu.
co powinnam mieć na taka pierwsza wizytę?pewnie wszystko co mam :-D

reklama
Anuszka, witaj. O ile będę umiała Ci odpowiedzieć na Twoje pytania, to postaram się Ci pomóc.
Nie chcę Cię martwić, ale z tego, co wiem, to na ten rok, miejsc do rządówki już brak. Warto się wpisać na listę na pierwsze półrocze 2014r. Na pierwszą wizytę musisz mieć udokumentowany rok leczenia. I tu warto poprosić dr o epikryzę.
No i zabierasz wszystkie wyniki, jakie tylko masz. Wypisy ze szpitala również.
Powiedz mi, co to znaczy, że mąż ma słabe nasienie? Morfologia, czy SCD???

Do góry