reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hania ciesze sie, ze wizyta Cie uspokoila :)

Doktorek sie zrehabilitowal i przyszedl do mnie :) Troche mnie pocieszyl. Mowil, ze prawdopodobnie krwawienie jest spowodowane pusta przestrzenia przy kosmowce i zanim sie wypelni moga byc krwawienia. Mowil, ze nie musze lezec plackiem bo wtedy.wszystko sie zbiera w macicy i jak wstaje to nagle wszystko wylatuje i funduje sobie niepotrzebny stres. Tak wiec moge siadac, chodzic do toalety, isc pod prysznic itp. Dzisiaj ma dyzur nocny wiec w razie czego mam dzwonic do niego na komorke a nie przez pielegniarki. Leze sama na 2 osobowej sali bo nikogo mi nie dokoptowali. Normalnie hotel 3* ;) Dobrze, ze mam lazienke w pokoju, zaraz ide pod prysznic, telewizja wykupiona az do 1 w nocy ale padnieta jestem wiec chyba poloze sie wczesniej.

reklama
Enni pomysl, ze jak juz nas coraz mniej zostało, to i Ty juz za chwile przejdziesz na tą drugą kłaczkową stronę. Tego Ci z całego serca zycze i będę trzymać kciukasy mocno. &&&&&

Smerfeta, tym razem akurat udało mi się kupić kapelusik ;) bo jak bym nie znalazła takiego to zrobilabym cylinder ;) resztę robiłam sama. To na prawdę dużo łatwiejsze niż się wydaje, z ręczników można zrobić różne cuda ;)

Smerfeta to lekarz miejscowy ale jest super. Można dzwonić do niego o każdej porze. Dzis dzwoniłam do niego ze noc była kiepska i kazał przyjechać także czuje ze mogę na niego liczyć i co ważne jest oaza spokoju :) biorę Euthyrox 75 sama teraz wcześniej brałam 50. Pójdę do lekarza tylko ze u niego będzie 100 za wizytę i proszę zwiekszyć dawkę - już to przerabiałam. Za 2 tygodnie zrobię wyniki tarczycowe i zobaczymy ale lepiej mieć TSH niskie niż za wysokie.

Kasik,Hania, trzymajcie się tam, miejmy nadzieję, że te plamienia szybko minął i będziecie mogły cieszyć się ciążą w domku.

Genna masz rację, lekarz chce betę 30 sierpnia, ale mnie korci, żeby zrobić wcześniej, tylko nie wiem czy jak to była blastocyta wczesna to po 7 dniach chyba może jeszcze nie wyjść?!? Może lepiej poczekam do 8 albo 9 dnia po transferze..zobaczę.. mam złe objawy, bo na aplikatorze od lutki mam trochę krwi. Dzisiaj powtórzyło mi się to przy każdej aplikacji i od razu mam czarne myśli. Skojarzyło mi się to z transferem, który tym razem był bolesny i lekarz miał jakieś trudności z wprowadzeniem chyba cewnika i prosił tylko o jeszcze chwilę czasu i gaziki...nie wiem co to było - może już wtedy była krew...ech co ma być to będzie...

SIERPIEŃ:

23.08.2014 ? Mimozama punkcja

25.08.2014 Infinity wizyta
25.08.2014 Madziula 87 podglądanko
25.08.2014 Madziulka Rz podglądanko
25.08.2014 Hania wysoki przyrost bety
26.08.2014 Mimozama transfer
27.08.2014 Kasik81 podglądanko
28.08.2014 Anulla transfer
28.08.2014 Jazzabell wizyta i USG
28.08.2014 Heiza wysoka beta
29.08.2014 Marikka wizyta
30.08.2014 KasiaMakaronik wysoka beta
30.08.2014 Natanka wysoka beta

WRZESIEŃ:

01.09.2014 Syllka, badania prenatalne
01.09.2014 Magda, wizyta
01.09.2014 alternatywa wizyta u immunologa
01.09.2014 Kotuska kolejne spotkanie z kropkiem
03.09.2014 Infinity, echo serca
08.09.2014 Milena prenatalne~krew
09.09.2014 Montana USG
11.09.214 Smerfeta wizyta
12.09.2014 Magda, USG połówkowe
15.09.2014 Milena wizyta u gina prowadzącego
22.09.2014 Milena prenatalne USG
24.09.2014 Smerfeta badania prenatalne
26.09.2014 Magda, echo serca

Dołączam fluidki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Druga w zyciu noc w szpitalu przezylam duzo lepiej niz pierwsza. Bylam sama w pokoju wiec sie wyspalam, juz wzielam prysznic, umylam wlosy, wysuszylam i czuje sie od razu lepiej :) Wczoraj doktorek mnie uspokoil wiec psychicznie tez jest duzo lepiej. Czekam z niecierpliwoscia na usg, mam nadzieje, ze z kropkiem wszystko dobrze. Plamienia sa duuuuzo mniejsze i tylko brazowe :) Jak punkt widzenia szybko sie czlowiekowi zmienia, wczesniejsze brazowe plamienia przyprawialy mnie o zawal serca a teraz ciesze sie, ze sa tylko brazowe ;)

reklama
Mimoza kciuki za transfer :) natanka ja tez miałam bolesny transfer co prawda brałam duphaston wiec nie wiem co sie tam działo ale 2-3 dni plamilam. Kasik ja tez dzis pospalam :) ale jeszcze leniu****e i moje włosy blagaja o mycie bo ostatnio bałam sie nawet szarpać z nimi pod prysznicem hahaha

Do góry