reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla jak nie urok to .... nie zazdroszczę, ważne, że to nie grozi dziecku. Może nie umyłaś rąk po balsamie i potarłaś oczy a skoro masz na niego uczulenie, które wyszło na dekoldzie to poszło na oczy. Swoją drogą myślałam, że ten balsam nie uczula, ma same naturalne składniki, mi odpowiada. A w ogóle to jesteś alergikiem? Z suwaczkiem się nie wygłupiaj i rób bo jesteś w ciąży. Ja też długo zwlekałam a teraz mimo, że nie mam typowych dolegliwości ciążowych to ukryć ciąży się nie da. Dzisiaj się zmierzyłam 90 cm w pasie ;-):-D Byłam wczoraj w Olsztynie u znajomych, pospacerowaliśmy po nowych pomostach na plaży miejskiej, fajna inwestycja, będziesz miała gdzie spacerować z dzieckiem :tak: W planach miałam zakup kurtki ciążowej więc odwiedziłam Galerię Warmińską a tam nawet w H&M nie ma działu dla ciężarnych, musiałam jechać do Aury a tam tylko 3 kurtki i żadna mi się nie podobała. Poszłam jeszcze do C&A ale tam też nie ma działu dla ciężarnych. Niestety nie znalazłam Happy mum :-(

reklama
Anulla w piątek rano sprawdzę :tak:
I fakt - też nie czekałabym długo, jak się nie poprawi to nie zwlekałabym z wizytą u okulisty ...

Kasik czasami te naturalne potrafią bardzo uczulać, szczególnie jak ktoś ma predyspozycje albo właśnie w ciąży - często wychodzą niestety alergie i uczulenia nawet jak ich nie było wcześniej :baffled: Mam koleżankę która dostała astmy oskrzelowej w ciąży i strasznie się męczyła a dzień po porodzie jak ręką odjął ....
PS. ja już kilka tygodni temu przekroczyłam 100 w pasie :-D

Ostatnia edycja:
Kasik ja tez sie zmierzylam tylko nie w pasie a w najszerszym miejscu brzucha bo on zaczyna mi sie od pępka w dół i mam 91 cm. Ogólnie rodzina w szoku ze tak wyglądam kurczę czemu ten brzuch jest taki duży ?

Dziewczyny ja zawsze jak jestem chora mam zapalenie spojowek i nosze ciemne okulary..monitor i jasne mnie razi ze wygladam masakrycznie..a oczy przemywam rumiankiem i pomagalo mi ;-)

Kasik, nie jestem alergikiem i nigdy w życiu nie miałam żadnych problemów z alergią. Nie wiem sama od czego to - tak myślę, że może od balsamu, skoro miałam po nim uczulenie. A może po lekach - lekarz kazał mi przyjmować prenatal. On zawiera kwas foliowy, a ja zapomniałam powiedzieć, że ja biorę 5mg tego kwasu osobno. Może jego jest za dużo? Ale nie sądzę, bo te tabletki biorę już ponad 2 tyg.
Tak jak musiałam swój krem odstawić, bo zaczął mi bardzo skórę wysuszać. Oby tylko to nie zapalenie spojówek jednak :-(

No proszę byłaś w Olsztynie na zakupach i nawet pozdrowień nie przysłałaś ;-). Na plażę miejską mam daleko, więc tylko autem tam muszę jechać, no i wtedy dopiero spacer:) A byłaś niedaleko happy mum. Ten sklep, tak się nie nazywa, byłaś w C&A, a niedaleko tego sklepu, jakbyś wracała do Galerii Warmińskiej, to po prawej stronie (prawie na przeciw centrum HB) jest sklep dla puszystych :-D i tam są też ubrania ciążowe - tam właśnie są rzeczy z happy mum :)

Kasik chudzino, Ty masz 90cm w pasie, a ja już mam 84cm :szok: a to dopiero 9t5dzień, no w sumie 10tydzień. Tylko u mnie to typowo spożywczy brzuch :-D.

ps. Ale ja też mierzyłam w najszerszym miejscu brzucha jak Hania. W pasie mam 74cm. Czyli rośniemy:) Ale co tam, po ciąży zrzucimy:)

Olusia dałaś mi nadzieję, że przejdzie:) Mnie nic nie razi, oczy nie bolą, czerwone nie są tylko opuchnięte jakbym nie spała kilka dni.

Ostatnia edycja:
Anulla ale skoro Happymum nie jest w centrum handlowym to pewnie w niedzielę był nieczynny? Wyjazd był spontaniczny, zdecywoaliśmy się z marszu przed godz 14-tą, że jedziemy, nie chciałam Ci zawracać głowy.

Ja też się mierzyłam w najszerszym miejscu a u mnie to jest na wysokości pępka, brzuch zaczyna mi się już pod piersiami :szok:

tak w niedzielę było zamknięte. No kochana Ty jesteś w ciąży ponad 15tyg, a ja dopiero 10tc, więc ciężko żeby u mnie brzuch zaczynał się pod piersiami:) W sumie dopiero zauważyłam, że trochę podrosły. A brzuszek już masz ciążowy. U mnie jeszcze nie widać. Za 5 tyg będę miała taki sam jak Ty i też będzie duży :)

My z mężem też zostaliśmy zakwalifikowani do ivf z rządowym dofinansowaniem w sumie jak to się mówi szczęście w nie szczęściu. Zapłaciliśmy tylko pierwszą wizytę u lekarza , badania a następna była już z projektu. Leki nas wyszły ok 700 zł a nie 3200 jak by nie było refundacji. Jesteśmy po transferze i teraz czekamy.

reklama
Do góry