reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zaniedbywanie dziecka

byłam u środowiskowej przed chwilą i wszystko jej powiedziałąm był w szoku powiedziała że byłą ostatnio u niej i wszystko było w porządku tylko jak ona miałą iść dio niej to predzej zadzwoniła i uprzedziła ze przyjdzie to wtedy ona majke dobrze traktowałą i łądnie byłą ubrana
dodam że środowiskowa pujdzie do nich dziś albo w poniedziałek

reklama
I to jest właśnie ich głupota.... uprzedzac kiedy sie przyjdzie :no:
Wiadomo że taka "matka" sie przygotuje na to....
mam nadzieje że sie za nią wezma i to porządnie

a mowilas srodowiskowej zeby nie uprzedzala o swoim przyjsciu, u nas byli kiedys z gopsu na wywiadzie i za pierwszym razem mialam spory problem zeby sie dowiedziec ze przyjada a maja do mnie 8km, nawet pracownicy inni u nas w gopsie nie wiedza gdzie jada, a w tym czasie w gops pracowal moj szwagier i tez nic nie wiedzial dowiedzialam sie przez przypadek jak juz byli prawie u mnie na podworku i tak powinno byc tez co do innych rodzin chociaz u mnie nigdy nie bylo i nie ma zadnej patologii

byłam u środowiskowej przed chwilą i wszystko jej powiedziałąm był w szoku powiedziała że byłą ostatnio u niej i wszystko było w porządku tylko jak ona miałą iść dio niej to predzej zadzwoniła i uprzedziła ze przyjdzie to wtedy ona majke dobrze traktowałą i łądnie byłą ubrana
dodam że środowiskowa pujdzie do nich dziś albo w poniedziałek
dobrze zrobiłaś, też mam nadzieję, że w końcu zrozumie jak powinna wyglądać opieka nad dzieckiem. Ale chyba najlepiej by było żeby malutka trafiła do ludzi którzy ją kochają.

dobrze zrobiłas, mam nadzieje ze zrobią z z tą laską porządek ;/ Mam nadzieje ze przejrzy na oczy ten chłopak i tez zrobi co ddo niego należy bo niedawno był w tv przypadek. Matka rzekomo "nie wiedziała" ze ojciec maltretuje dziecko a 3 m-czny chłopczyk wylądował z krwiakiem głowy w szpitalu i teraz po operacji na obserwacji czy ze słuchem i wzrokiem wsio OK. Ileż razy ludzie nawet z policją interweniowali bo ciągły płacz był tego dzieciaczka. Wiec kurcze trzymam kciuki zeby sie nic złego nie wydarzyło i najlepiej wzięli tą małą od tej dziewczyny!!!!! Bo ja nie wierze ze jak sie tak traktuje dziecko to po rozmowie zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. No chyba ze to jakas depresja czy cuś, no ale eh :sorry:
Aż mnie coś bierze jak słysze ze matka nie troszczy sie by dziecko porządnie pojadło, było czyste i zadbane :-:)-( Szlag mnie trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

U nas środowiskowe pielegniarki były dwa razy. Raz zawiadomiła ze przyjedzie zobaczyc małego i załozyc ksiazeczke zdrowia i inne takie tam duperelki pokazac itp. A za drugim razem zastałam ją przed drzwiami w szlafroku nie uczesana ani nic :-D Grunt ze dzieciaczek zadowolony, pojedzony i w ogóle.

Ostatnia edycja:
a u mnie pielęgniarka była tylko raz i to na wyraźną moją prośbę (a tłumaczenie było, że jest zima i poczeka do wiosny, bo teraz to zimno chodzić). Więc mam nadzieję, że ta kobieta która pójdzie do tej rodziny jest konkretna,

zaragowałąm i co z tego
była położna u tej angeliki dzisiaj jak nba złość małą byłą dziś łądnie ubrana bo babcia jej coś kupiłą siniaki się już zagoiły więc położna nic nie widziałą co się dzieje z małą ale mówiłą ze bedzie jeszcze przychodzić dobre jest w tej sprawie to żematka małej się przestraszyłą i powiedziała do ojca małej że musimy się pilnować żeby znowu któryś z sąsiadów nie wezmł środowiskowej no i to że poszła do sklepu i kupiła majce obiadki

as asia czyli jednak jakies emocje w sobie ma, moze uda sie jej jeszcze otworzyc oczy na to co robi, bardzo dobrze, ze zareagowalas trzeba reagowac, bo ile razy sie zlyszy ze znajomi sasiedzi wiedzieli ale nic z tym nie zrobili, a Typrzynajmniej bedziesz miala czyste konto bo cos zrobilas w tej sprawie, ja jestem z Ciebie dumna

Ostatnia edycja:
reklama
ja bym jednak powiadomiła mops, większość ośrodków wprowadza do niewydolnej rodziny asystenta rodziny, którego zadaniem jest między innymi trening w kwestiach opiekuńczo - wychowawczych

Do góry