reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kochane moje wasze dzidziulki są cudne..... wiedziałam, że wszystko będzie ok, dzisiaj najbardziej się obawiam czy usłyszę serdusio no i ta przezierność....wczoraj oczywiście się naczytałam o za dużej wartości itp. no i stresik

Słonko nie przejmuj się będzie dobrze...powyżej 2,2 cm chyba jest już niedobrze....u mnie była 1,1
Trzymam za Ciebie kciuki...;)
Przyznam że dzis tez mam jakieś złe mysli czy aby na pewno serduszko bije...

Słonko nie przejmuj się będzie dobrze...powyżej 2,2 cm chyba jest już niedobrze...

Jeśli chodzi o wartość NT to jej odczytywanie zależy od kilku czynników m.in. od wieku matki, wieku ciąży a co za tym idzie CRL. I z tego co pamiętam przyjmuje się, że przy CRL do 85 mm norma NT to 2,5, ale to tylko uproszczenie.

U mnie przy CRL 72 mm, NT wynosiło 1,0 :tak:
Lekarz powiedział, że to bardzo dobrze :tak:
Także słyszałam od dr, że pomiar ten się robi przy CRL DO 86 mm i norma NT jest DO 2,5 mm :tak:

tez tak slyszalam, ale ta norma to zdaje sie rosnie proporcjonalnie, czyli nie moze byc np. 2,5 przy CRL 7

Tego już nie wiem, ale zawsze jakby było coś nie tak, to zawsze lekarz powie.
U Nas ładne to NT, więc nie ma powodu do obaw :tak:
U Milusi na pewno wszystko będzie ok :tak:

nie no pewnie, lekarze sie nie mylą, a juz na pewno nie nasi ;)
mi mowil, ze dobrze przyjsc jeszcze raz miedzy 21 a 22 tygodniem, wtedy mozna juz praktycznie wszystkie wady wykluczyc, nie tylko zespol Downa i ogolnie genetyczne, w tym wady budowy organow wewnetrznych.
jak mi wczoraj wskazywal nerki, watrobe, zoladek itp. to bylam w szoku, bo ja tego w nawet po pokazaniu nie widzialam zupelnie :p

tu sa fajnie opisane badania i normy:
http://www.genetyka-ginekolog.pl/diagnostyka_prenatalna/info.php

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry