reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Zdjęcia USG Naszych dzieciątek :)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mam propozycję a może powklejamy zdjęcia naszych brzuszków tak dla porównania i poprawy humoru :)

reklama
cayra - facecik świetny!! na zdjęciu 1 wygląda jakby się śmiał:tak: eekstra!!

Podczas badania USG widziałam na monitorku, jak Maleństwo rusza ciałkiem i buźką, więc pewnie w tym momencie lekarz cyknął mu fotkę :-D

Zapytałam się lekarza, czy to, że widzę, jak dziecko się porusza, to przez to, że lekarz jeździ mi po brzuchu, ginio odpowiedział, że badanie nie ma na to żadnego wpływu i Malec tak sam z siebie :-):-):-)

Chyba dobrze Mojemu Maleństwu i mnie pod serduszkiem...:happy::tak:

Dziewczyny mam pytanie. Od którego tc robi się usg przez powłoki brzuszne? (jak to jest u was?) Do tej pory miałam dopochwowe, a następne usg w 14tc. Ponoć sadełko na brzuchu ma też wpływ :rofl2:
Chodzi też o to, że przy pierwszej metodzie zawsze musiałam mieć opróżniony pęcherz, a przy drugiej musi byc pełny tak?

Dziewczyny mam pytanie. Od którego tc robi się usg przez powłoki brzuszne? (jak to jest u was?) Do tej pory miałam dopochwowe, a następne usg w 14tc. Ponoć sadełko na brzuchu ma też wpływ :rofl2:
Chodzi też o to, że przy pierwszej metodzie zawsze musiałam mieć opróżniony pęcherz, a przy drugiej musi byc pełny tak?

nie musi byc pełny pecherz- macica jest juz na tyle duza ze latwo ja uwidocznic i pelny albo pusty pecherz nie ma tu znaczenia. przy normalnym badaniu usg ( kobiet nie bedacych w ciazy) pecgherz musi byc pelny zeby macice uwidocznic ale w naszym stanie nie musi. takze nie przejmuj sie tym w ogole.

Dziękuję Kasiu za odpowiedź. Choć nawiasem mówiąć mam wrażenie jakby mój pęcherz nigdy nie był pusty :laugh2: Ostatnio przy usg dostałam mały ochrzan od lekarki za nieopróżnienie pęcherza przed badaniem (co było uwidocznione na monitorze), choć w toalecie byłam 5 min. wcześniej...:eek:

tak juz jest w naszym stanie- mi tez ciagle sie wydaje ze chce mi sie do toalety. to normalne

ja tez dostalam kiedys ochrzan od pani dr, choc doslownie chwile przed wizyta bylam w ubikacji:/ a tu niespodzianka pęcherz pełny???

Ja miałam pierwszew USG przez powłoki brzuszne w 11 tyg 6 dniu.
Myślę żę to zależy nie tylko od naszego sadełka, ale też od sprzętu. :-)

reklama
Ja usg genetyczne (skończony 14 tc) zaczynałam od tego przez brzuch i było widać. Niestety dzidziuś tak był ułożony, że aby zbadać konieczne parametry lekarz posiłkował się dopochwowym.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry