reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i uroda

Witam Was Laski!!!!!!!!!
Wyjechałam na week do swojego miasteczka - więc dziś dopiero zaglądam...

Ja mam taki:
PROFESJONALNY MASAŻER ANTYCEL + 7PASÓW NAJTANIEJ (586655477) - Aukcje internetowe Allegro
Jest baaardzo porządny i jestem zadowolona ogromnie - kupiłam go już długo przed ciążą:no: I WYOBRAŻACIE SOBIE ŻE WAŻYŁAM 53 - I UWAŻAŁAM SIĘ ZA GRUBĄ??? A TERAZ???? 72 JEJKU CO JA BYM DAŁA, ŻEBY TYLE WAŻYĆ I CZEMU JA BYŁAM TAKA GŁUPIA :sorry2: ŻE MYŚLAŁAM, ŻE JESTEM GRUBA?? (CHOĆ ZAWSZE MIAŁAM TROSZECZKĘ TKANKI TŁUSZCZ. NA SAMYM BRZUSZKU I RAMIONACH) ZA TO NOGI MAM BAAAARDZO CHUDE - JAK PATYCZKI..... CO ZA FIGURA :-(

JA MAM TEŻ BARDZO ZŁĄ PRZEMIANĘ MATERII:zawstydzona/y:

JA MAM TAK SAMO JAK TY - ROZSTĘPY MAM W D. WAGA JEST DLA MNIE WAŻNIEJSZA :tak:

NO JAK OPOWIEDZIAŁAŚ TĄ HISTORIĘ TO MNIE NIECO POCIESZYŁAŚ...
JA JESTEM ZAŁAMANA I ZACZYNAM POPADAĆ W PANIKĘ JEŚLI CHODZI O MOJĄ SYLWETKĘ A JUŻ NAJBARDZIEJ O MÓJ BRZUCH... WYGLĄDAM JAK W 6 - 7 MIES. C. I SIĘ JUŻ BAARDZO STRESUJĘ, MIMO IŻ ROBIĘ DUŻO BRZUSZKÓW I ĆWICZĘ (NA TYGODNIU - BO W WEEK ZAWSZE WYJEŻDŻAMY) BRZUCH MAM JUŻ TAKI TWARDY JAK NAPRĘŻĘ MIĘŚNIE BRZUCHA - JAKBY UMIĘŚNIONY. i JAK ZJEM TO MNIE 'WYBRZUSZA' Choć nieco zauważyłam lekką poprawę, to i tak waga nie drgnie....A za tydzień chrzest.
W week bardzo pokłóciłam się z mamą - bo powiedziała, że jestem gruba :no: Wściekłam się, bo nie uważam, że jestem aż tak gruba - noszę rozmiar "L" Smutno mi teraz ale jednocześnie jestem zła..... Bo potrzebuję teraz wsparcia, a nie krytyki... I w ogóle nie chce mi się jechać do mojego miasta za tydz, ale muszę bo chrzest:no: Qrcze nie powinnam tego tu pisać, tylko na intymnym, ale już nie wytrzymałam - w końcu tematyka dobra.

A propos cytatu - dla mnie to nie "dopiero", lecz "aż 3 miesiące" po....

A na pocieszenie na koniec - gotuję dziś zupę kapuścianą:-):-):-)

Ewelw to ja mam odwrotnie ze swoja mama:-( ona uważa ze powinnam troche przytyć a nie chodzić taka koścista.I za każdym razem mi to powtarza jak sie widzimy. Gdy byłam w ciąży i tyłam to wtedy była zadowolona:baffled::baffled: A moja babcia staruszeczka jak bylam troszke kiedys grubawa i mialam taki pulchniejszy tyleczek a potem schudlam to powiedziala : wreszcie schudlas bo mialas takie dupsko.................:baffled::baffled::baffled:

reklama
blizniaki jeśli przestałaś karmić 3 tyg temu to spokojnie możesz jeszcze troszkę poczekać na miesiączkę. Ja dostałam 2,5 miesiąca po porodzie, ale karmiłam tylko 3 tyg, bo niestety nie miałam pokarmu:-( Myślę, że na razie nie masz się czy martwić:tak:

Hej laski!!
Dziewczyny, kiedy po porodzie dostałyście miesiączkę?
Ja jeszcze niemiałam ani razu i ne wiem czy sie martwic, przestałam karmić około 3 tygodnie temu i na razie cisza
bliźniaki - wyjęłaś mi to z ust... Ja się martwię też już bardzo - bo też przestałam karmić tak tydzień po tobie i też nie mam. (w nocy mi się śniło, że przekwitłam....:no:)
Ewelw to ja mam odwrotnie ze swoja mama:-( ona uważa ze powinnam troche przytyć a nie chodzić taka koścista.I za każdym razem mi to powtarza jak sie widzimy. Gdy byłam w ciąży i tyłam to wtedy była zadowolona:baffled::baffled: A moja babcia staruszeczka jak bylam troszke kiedys grubawa i mialam taki pulchniejszy tyleczek a potem schudlam to powiedziala : wreszcie schudlas bo mialas takie dupsko.................:baffled::baffled::baffled:
Ale masz dobrze - mi jest przykro bardzo - aż się nie chce wracać tam - bo zaraz coś powiedzą...

Dzięki że jesteście - laski - co ja bym bez was zrobiła.... już bym się chyba powiesiła - gdybym tak słyszała same złe rzeczy i żadnego wsparcia
... Buziaki

A mi dzisiaj babci dogadała "oj tłuszczyk to ty jeszcze masz..." A jakoś nie zauważyła, że schudłam 4 kilo:baffled::baffled:
Wiecie co ja myślę? Myślę, że przyjdzie wiosna więcej ruchu, więcej warzyw i szybko wrócimy do formy. ;-)

Fasolkomania mam nadzieję, że spacerki i ruch zrobią swoje. Na razie to ja mam do zrzucenia strasznie dużo. Miałam isc dzisiaj pierwszy raz na aerobic i nie odważyłam się na tę wichurę i deszcz.

Dziewczyny ja też nie mam jeszcze okresu, ale jakoś mi to snu z powiek nie spędza. Mojej kumpeli wrócił po 9 miesiącach, więc mam jeszcze czas;-)

Co do aerobiku to ja nie mogę, mam astmę i kurcze kiedyś jak poszłam na areobik to po 15 minutach dusiłam się 20 min. MASAKRA i więcej już nie poszłam, tak samo jak po skakaniu na skakance. Teraz kupiłam sobie hula hop( podobno super efekty daje) ale kurcze nie umiem kręcić.:baffled::baffled:

Witam Was Laski!!!!!!!!!
Wyjechałam na week do swojego miasteczka - więc dziś dopiero zaglądam...

Ja mam taki:
PROFESJONALNY MASAŻER ANTYCEL + 7PASÓW NAJTANIEJ (586655477) - Aukcje internetowe Allegro
Jest baaardzo porządny i jestem zadowolona ogromnie - kupiłam go już długo przed ciążą:no: I WYOBRAŻACIE SOBIE ŻE WAŻYŁAM 53 - I UWAŻAŁAM SIĘ ZA GRUBĄ??? A TERAZ???? 72 JEJKU CO JA BYM DAŁA, ŻEBY TYLE WAŻYĆ I CZEMU JA BYŁAM TAKA GŁUPIA :sorry2: ŻE MYŚLAŁAM, ŻE JESTEM GRUBA?? (CHOĆ ZAWSZE MIAŁAM TROSZECZKĘ TKANKI TŁUSZCZ. NA SAMYM BRZUSZKU I RAMIONACH) ZA TO NOGI MAM BAAAARDZO CHUDE - JAK PATYCZKI..... CO ZA FIGURA :-(

JA MAM TEŻ BARDZO ZŁĄ PRZEMIANĘ MATERII:zawstydzona/y:

JA MAM TAK SAMO JAK TY - ROZSTĘPY MAM W D. WAGA JEST DLA MNIE WAŻNIEJSZA :tak:

NO JAK OPOWIEDZIAŁAŚ TĄ HISTORIĘ TO MNIE NIECO POCIESZYŁAŚ...
JA JESTEM ZAŁAMANA I ZACZYNAM POPADAĆ W PANIKĘ JEŚLI CHODZI O MOJĄ SYLWETKĘ A JUŻ NAJBARDZIEJ O MÓJ BRZUCH... WYGLĄDAM JAK W 6 - 7 MIES. C. I SIĘ JUŻ BAARDZO STRESUJĘ, MIMO IŻ ROBIĘ DUŻO BRZUSZKÓW I ĆWICZĘ (NA TYGODNIU - BO W WEEK ZAWSZE WYJEŻDŻAMY) BRZUCH MAM JUŻ TAKI TWARDY JAK NAPRĘŻĘ MIĘŚNIE BRZUCHA - JAKBY UMIĘŚNIONY. i JAK ZJEM TO MNIE 'WYBRZUSZA' Choć nieco zauważyłam lekką poprawę, to i tak waga nie drgnie....A za tydzień chrzest.
W week bardzo pokłóciłam się z mamą - bo powiedziała, że jestem gruba :no: Wściekłam się, bo nie uważam, że jestem aż tak gruba - noszę rozmiar "L" Smutno mi teraz ale jednocześnie jestem zła..... Bo potrzebuję teraz wsparcia, a nie krytyki... I w ogóle nie chce mi się jechać do mojego miasta za tydz, ale muszę bo chrzest:no: Qrcze nie powinnam tego tu pisać, tylko na intymnym, ale już nie wytrzymałam - w końcu tematyka dobra.

A propos cytatu - dla mnie to nie "dopiero", lecz "aż 3 miesiące" po....

A na pocieszenie na koniec - gotuję dziś zupę kapuścianą:-):-):-)

Ewelw, kochana, ja Cię doskonale rozumiem. U mnie co prawda poszło w dół kilka kilogramów, zostało mi do zrzucenia jeszcze 6-7kg, ale co z tego, skoro brzuch nadal mam, jakby podczas porodu zostawili mi w nim przez przypadek jeszcze jednego dzidziolka :szok: minimum 20cm w pasie do stracenia :baffled:
A mamą się nie przejmuj, chyba zapomniała, jak to było po porodzie...

reklama
Dziewczyny, kiedy po porodzie dostałyście miesiączkę?
Ja jeszcze niemiałam ani razu i ne wiem czy sie martwic, przestałam karmić około 3 tygodnie temu i na razie cisza

Ja nadal karmię, miesiączki jeszcze nie dostałam i mam nadzieję, że szybko nie nadejdzie :-D Ale biorę też pigułki Cerazette, a podobno przy nich czasami w ogóle można nie mieć miesiączki :confused:

Do góry