dominic
Fanka BB :)
Anulek wcześniaki są pod opieką specjalistycznej poradni okulistycznej dla wcześniaków, wizyty średnio co 4-5 tygodni, chodzi głównie o wykrycie ewentualnej retinopatii.
Lemoniada norma hemoglobiny dla takich maluszków zaczyna się od progu 10,5 więc troszkę Wam brakuje. Kurczak ma 9 ale bronimy się rękami i nogami przed kolejną transfuzją. Pamiętaj jednak, że sporo dzieci ma w 2-3 miesiącu zbyt niski poziom hemoglobiny więc ja bym nie panikowała, powinnaś jednak wg mnie skonsultować to z lekarzem.
Lemoniada norma hemoglobiny dla takich maluszków zaczyna się od progu 10,5 więc troszkę Wam brakuje. Kurczak ma 9 ale bronimy się rękami i nogami przed kolejną transfuzją. Pamiętaj jednak, że sporo dzieci ma w 2-3 miesiącu zbyt niski poziom hemoglobiny więc ja bym nie panikowała, powinnaś jednak wg mnie skonsultować to z lekarzem.
Ostatnia edycja:
U niej kazali się wstrzymać ze szczepieniami i prawdopodobnie będzie miał mały indywidualny tryb szczepień w punkcie konsultacyjnym - zorientuj się bo tam są "lepsze" szczepionki te aceluralne jakie są w skojarzonych tylko że bezpłatnie.
to tylko potrafiła wzruszyć ramionami. W efekcie tego będziemy chodzić 2 razy w tygodniu prywatnie - 130 zł nie nasze.
Dla pocieszenia powiem Ci, ze ja przy F. też się załamywałam, że nie będzie siedział a po miesiącu nauczył się prawidłowo siadać, raczkować i stawać...