reklama
Gotuję dwie kasze, dziś gryczana i jęczmienna. Ostudzoną wrzucam do miski, dodaję jajko, 4 łyżki bułki tartej i przyprawiam. To już kto co lubi, dodaję różnie. Trochę soli, pieprzu, kurkumę, majeranek, no co kto chce. Można dodać też cebulę podsmażoną. Robię kotlety, maczam w bułce i smażęA co to za kotlety z kasz? Poproszę przepis![]()
mamablondi
Fanka BB :)
U nas brązowy ryż z kurczakiem, papryką i cebulką, dla nas z sosem czosnkowym, dla córki z koperkowym 
N
Natuś_ka
Gość
Ale tu pyszne dania sie gotują
U nas dzisiaj najzwyklejsza w świecie pomidorowka z ryzem, taki smak na cos prostego przyszedł
a maluch za to wolał rosołek z makaronem i zjadł odrazu dwie miseczki
U nas dzisiaj najzwyklejsza w świecie pomidorowka z ryzem, taki smak na cos prostego przyszedł
mamablondi
No to my tes dzisiaj pomidorowa, ale z makaronem. Na drugie mieso z kurczaka duszone ze startymi na grubych oczkach marchewką i cukinią, na masełku, a do tego kasza jaglana. Niebo w gębie! Polecam
N
Natuś_ka
Gość
Wiecie co, ostatnio nie mam siły na robienie i jedzenie objadow, do południa jem co 2 godziny, głównie jakieś płatki, kanapki, owoce, a później zero chęci na porządne cieple danie, dopiero kolacja jakąś normalna i tyle. Może jakby mi ktoś pod nos naszykowal to bym jadła
Kalinova
Wiecie co, ostatnio nie mam siły na robienie i jedzenie objadow, do południa jem co 2 godziny, głównie jakieś płatki, kanapki, owoce, a później zero chęci na porządne cieple danie, dopiero kolacja jakąś normalna i tyle. Może jakby mi ktoś pod nos naszykowal to bym jadła![]()
Mam identycznie, chodzę coś podjadam, a jak pora na robienie obiadu to lipa, nie mam raptem chęci, pomysłów ale gotowe coś bym pewnie omknęła ;-)
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Gdybym nie musiała gotować dla moich mężczyzn to nawet bym przy piecu nie stałaMam identycznie, chodzę coś podjadam, a jak pora na robienie obiadu to lipa, nie mam raptem chęci, pomysłów ale gotowe coś bym pewnie omknęła ;-)
Podziel się: