reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zespół policystycznych jajników

NO NIE!!! zmuszacie mnie do pisania posta pod postem :wściekła/y: gdzie sie podziewacie? nie wierze ze kazda nie ma 10 minut w ciagu dnia zeby chociaz sie przywitac, napisac jaki humor czy cokolwiek...
przeciez nie musimy tu tylko rozmawiac o pco!!!
juz mi tu wracac i wiecej aktywnosci!!!

reklama
Agusia ja sie dopiero ucze prowadzic obserwacje wiec nie chcialabym sie wypowiadac na temat twojego cyklu ale mysle ze trzeba poczekac...
super ze sie odezwalas :-)

Wiesz ja teraz nie mam głowy to tych wykresów, bo za 3 i pół miesiąca wychodzę za mąż i każdą wolną chwilę poświęcam na przygotowania :). To w takim razie pooglądaj moje cykle. A Ty masz swoje wykresy cykli?

no ja w tym tygodniu nawet 5 min nie miałam niestety :-( moje kochanie miało operację w poniedziałek, niby nic poważnego tylko przegroda nosowa ale się denerwowałam, no a teraz siedzi w domku i nic nie może robić, tzn dźwigać itd. no i taki zmęczony jest bo spać w nocy nie może ponieważ oddychać nie może przez nos...

a tak przy okazji zastanawiam się czy możemy się dalej starać po narkozie?? czy powinniśmy zrobić przerwę? nie zapytałam lekarza bo jakoś o czymś innym myślałam... wiecie coś na ten temat??

a no i w środę byłam u lekarza, dał mi na badania w 21, 28 dniu cyklu żeby sprawdzić czy owulacja wróciła więc zobaczymy...

abed pielegnuj meza i niech szybko wraca do formy bo moim zdaniem to tylko jego samopoczucie moze przeszkadzac wam w staraniach
trzymam &&& za owu!!!
ja jutro jade z mezusiem nad jeziorko wiec prosze o &&& no i odezwe sie we wtorek jak wrocimy wiec piszcie duuuzooo zebym miala co czytac!!!
trzymam &&& za wszystkie!!!

Dbam, dbam już ma się lepiej;-) jutro chcę wrócić do pracy mimo że ma jeszcze dwa dni zwolnienia, już mu się nudzi...
no to Kasiu trzymam kciuki:-)

Witam,

Mam 32 lata, staramy się z mężem o dziecko półtora roku.

Ginekolog podejrzewa u mnie pcos, ale kazał mi jeszcze zrobić progesteron i prolaktyne aby to potwierdzić.
Wydaje mi sie ze powinien mnie skierowac na testosteron i fsh i lh, chyba zmienie lekarza.

Smutno mi bo wiem ,ze pcos długo się leczy a ja nie jestem juz taka mloda.

reklama
Witaj Iwonko:-)
Po pierwsze jak napisałaś to lekarz podejrzewa więc nic pewnego póki co ;-) wiec miejmy nadzieje że nie. A po drugie to trzeba mieć nadzieje chociaż to czasami trudne.
Może od razu nie zmieniaj lekarza tym bardziej jeżeli chodzisz do niego długo i uważasz że jest dobry. Może wybierz się po opinię do innego lekarza prywatnie żeby potwierdzić, wiem że zapłacisz ale przynajmniej będziesz miała pewność co i jak. I zobaczysz jak podejdzie do tego inny lekarz. A i moja rada to jak pójdziesz do nowego lekarza to dodaj z rok do waszych starań, zauważyłam że wtedy traktują cię poważniej.
Ja mam trochę inaczej bo mieszkam w Anglii i chodzę do lekarza pierwszego kontaktu. On postawił diagnozę, mimo że mam wątpliwości, biorę tabletki od niego, schudłam mimo że nie mam nadwagi... na razie nic... w tym miesiącu idę w 21 i 28 dniu cyklu na badania krwi żeby sprawdzić czy owulacja wróciła a później ma mnie wysłać na konsultację do ginekologa. No i jak będę w sierpniu w Polsce to idę do swojego ginekologa zobaczymy co powie. Po chodzeniu tu do lekarza jak mi się cykl wydłużył a mówiłam że się staramy 4, 5, 6 mc nikt nie traktował mnie poważnie. Dopiero jak wróciłam z Polski z podejrzeniem torbiela na jajniku wysłał mnie na badania i postawił diagnozę PSCO:baffled: No cóż ponieważ nie kłamałam z czasem starania muszę czekać do roku ( w Anglii po roku uznaję się parę za nie płodną ) a póki co to leczymy PSCO i zobaczymy co będzie... i tak na to większego wpływu nie ma... :-(

Do góry