reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zielona Góra i okolice

reklama
uuuuuu a ja sobie wyobraziłam już różowego bobasa jak ssie piers...hihi a tu chyba długa droga...zapiszę sobie nazwę tego kremu bo mam wrażliwe sutki...

a kobitki jak duże macie dzieciaczki?

hihi a ja dzis sie opiłam soczku i najadłam i taaaaak mi dobrze...

kobitki a ile par body kupowałyscie i ile pieluch tetrowych trza kupic? (bo ponoc na początku trza tetrowe) i ponoc nie ma co za dużo bo dziecko szybko rosnie- a jak to było u was?

i jak sie spełniacie jako mamusie?

alka303 znając Ciebie będziesz musiała poskromnić zapędy zakupowe nie mniej niż ja ;-);-):tak: Adaś w 3 mscu życia miał po 20 - 30 par bodków w różnych rozmiarach, oczywiście, zupełnie niepotrzebnie :baffled:
Myślę, że wystarczy 5 par z krótkim rękawkiem od rozmiaru 62-68 w zwyż. Śpioszki na 56 miałam raptem 2 i wystarczyło. Za to pieluchy tetrowe - mi było potrzebne duże, miałam ok 25 i teraz też tyle chcę kupić.

ja dziś jadę na zakupy, może wrócę ze spodniami ciążowymi, hurej :-)

hej
ja tetry uzywalam tylko do przelozenia na pampersa i do podkladania, wycierania buzi itd. od samego poczatku zakladalismy pampersy i na to czasem tetre zeby bylo szerzej( to tylko pare razy bo upaly byly). mialam 30 szt i bylo ok. gdybym miala je uzywac jako pieluchy musialabym miec dwa razy wiecej.
bodow tez mialam za duzo i niektore nietrafione zgodnie z pogoda(na lato np dlugi rekaw) lepiej kupic mniej i pozniej dokupic a dzieci na prawde szybko rosna.

i Kinga ma juz ponad 2 lata:-)- jest suwaczek

Dołączam sie do dziewczyn - na początek - mi tylko się 68 przydały :-D Mikołaj się ciutkę duży urodził - i w 56 wogóle nie wszedł :-) a 62 starczyły na miesiac :-)

I w sumie z mężem braliśmy raczej mało sztuk :-) żeby nie mieć za dużo :-D bo nie mieliśmy miejsca w kawalerce na ciuszki MIkiego :-)

Z tetrą - przydaje się na początku do wszystkiego - najbardziej do wycierania - podcierania :-) do podłożenia na prześcieradło - jak młode uleje :-)

Pozdrawiam

tak to racja...walczę wesolutka sama z sobą...jak widze te ubranka...to tylko achy i ochy- kurde fajnie jest dojrzec do macierzynstwa i z tego sie cieszyc :)

dziewczyny kupuja po 2 pieluszki tetrowe - dlatego sie zdziwiłam, że tylko dwie... ale zakupie tak jak piszecie- mamuski z doswiadczeniem wiedzą lepiej!

wesolutka ja mam super spodnie ciążowe!swietnie sie noszą i siersc psa mi sie nie przyczepia - co w moim przypadku to duży atut :) hihi

reklama
Do góry