reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Hej...
Staram sie czytac na bieżąco, ale taka produkcja, ze szok...
Musze zatem sprawdzic jak ta nowa aplikacja...

Nie wiecie jak Pamka? Zdawała relacje z wizyty u dentysty....pytam, bo ja zywotnie zainteresowana tematem, bo P. pije co chwila mleko w nocy, co moze miec oczywiscie zgubny wpływ na zęby....

Natomiast wczoraj mi ukruszył sie ząb...pobiegłam do dentysty, a ten "no to szybciutko...znieczulenie i plomba" na co ja, czy w ciazy znieczulenie ok???...32 tydzien...on - "tak. nie ma problemu. to tylko miejscowe". No i rzeczywiscie dostałam znieczulenie...abstrahując, ze chyba kiepsko mi zrobil ten zab to zaczał mnie bolec przy dogryzaniu dolnymi zebami (w przyszłą srode mam powtórke) to jeszcze póżniej ogarneły mnie watpliwosci, czy powinnam mu zaufac jesli chodzi o to znieczulenie...czy malutka na tym nie ucierpi...:/// w ciązy z P. chyba tez miałam cos tam w zebach robione, ale udało sie chyba bez znieczulenia...tak przynajmniej mi sie wydaje...no nic...mala ruszała sie wczoraj normalnie, wiec miejmy nadzieje, ze wszystko ok...

Namawiały, namawiały i namówiły...;-);-);-) juz dawno nie kupowałam nic na allegro...a na pewno nie na aukcjach bo nie chciało mi sie czekac do okreslonej godziny, licytowac itp. No ale Wy takie cuda wstawiacie!!! a poza tym przyszedł czas zakupu kombinezu dla P...o ile kurteczke mam (kupiona w smyku na przecenie za 45 zł ;) to spodenek zimowych nie miałam...takich na snieg i wczoraj udało mi sie wygrac tą licytacje :-p:-p:-p
Spodnie NARCIARSKIE chłopiec, roz 80cm, SKOGSTAD, (3519480825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
narciarze z nas żadni, ale na snieg na pewno sie przyda...
Teraz szukam kominezu nr 2...co by ten został przemoczony przez małego, a musielibysmy szybko gdzies znowu wyjsc...
własnie - TEZ KUPUJECIE 2 KOMBINEZONY na wszelki wypadek?
I jakie kombinezony kupujecie? 1- CZY 2-CZĘŚCIOWE???

Dzis usg...trzymajcie kciuki!!!

świetne spodniachy!!!! Ja jeszcze nie kupuję kombinezonu, bo nie wiem co mam po bratanicach męża. W niedzielę chyba skoczę sobie do nich, to będę wiedziała, czy muszę kupować, czy nie.

Oczywiście &&&&&&&&

Pamka chyba nie pisała o wizycie, albo przeoczyłam.

Muńka
ja pierwszy raz wystawiłam buty - dokładnie dwa miesiące temu. Wkurzyło mnie, że w szafie zajmują miejsce buciory, których nigdy nie włożę, a które na nogach miałam raz (np. na wesele). Potem już będziesz miała wprawę i popłyniesz:D

ja też mam pełno butów, których nie noszę, a miałam na sobie raz lub dwa. Muszę się wkręcić w to allegro.

Jak sie zrobi jeszcze ciepło (niby zapowiadają) to idę z G znów do zoo, bo właśnie ogląda teletubiśki i są w filmiku słonie - część ze słoniami ogląda już 7 raz :-) jak tylko się kończy to krzyczy "tutuuuuu", no więc znów musze jej cofać.

Wczoraj poszłyśmy na spacer, G przeszedł katar, za to ja dziś z lekkim katarem i bólem gardła :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
hej
Aylin - a jak się nazywa ta aplikacja????

ForumBabyBoom,pl - tak dokładnie - dzieki MsMickey!!!!!

hehe cieszę się ze sobie znalazłaś - ja juz spałam o tej porze :)

Natomiast wczoraj mi ukruszył sie ząb...pobiegłam do dentysty, a ten "no to szybciutko...znieczulenie i plomba" na co ja, czy w ciazy znieczulenie ok???...32 tydzien...on - "tak. nie ma problemu. to tylko miejscowe". No i rzeczywiscie dostałam znieczulenie...abstrahując, ze chyba kiepsko mi zrobil ten zab to zaczał mnie bolec przy dogryzaniu dolnymi zebami (w przyszłą srode mam powtórke) to jeszcze póżniej ogarneły mnie watpliwosci, czy powinnam mu zaufac jesli chodzi o to znieczulenie...czy malutka na tym nie ucierpi...:/// w ciązy z P. chyba tez miałam cos tam w zebach robione, ale udało sie chyba bez znieczulenia...tak przynajmniej mi sie wydaje...no nic...mala ruszała sie wczoraj normalnie, wiec miejmy nadzieje, ze wszystko ok...

Spodnie NARCIARSKIE chłopiec, roz 80cm, SKOGSTAD, (3519480825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
narciarze z nas żadni, ale na snieg na pewno sie przyda...
Teraz szukam kominezu nr 2...co by ten został przemoczony przez małego, a musielibysmy szybko gdzies znowu wyjsc...
własnie - TEZ KUPUJECIE 2 KOMBINEZONY na wszelki wypadek?
I jakie kombinezony kupujecie? 1- CZY 2-CZĘŚCIOWE???

Dzis usg...trzymajcie kciuki!!!

spokojnie mozna znieczulenie na tyym etapie ciązy.

A widzisz jak cię wyedukowałysmy. Zostaniesz wciągnięta do sekty allegroholiczek :p Super spodnie.
Ja mam 3 kurtki na jesien/zime dla młodej wiec planuje dokupić spodnie. A nad kombinezonem się zastanawiam. Wójcika strasznie mi sie podobają ale jeszcze mnie nie pogrzało aby zapłacić prawie 300 zł za uzywany kombinezon. Wiec na razie oglądam.

Aylin jakie piękne te bodziaki!!!!!! Aaaaa superowo wystrzałowe!!!!!

A wiesz za jaką cene?? Aż 10 zł. 17 z przesyłką....

Hej

Dziś mija 10 lat jak jestem z K.:happy2: trochę mi smutno, że nie wypaliło z tym Karpaczem ( brak kasy) ale cóż będzie standardowo- kino, kolacja i na jakąś imprezę pójdziemy jutro:tak:

Kurczę, wrzucacie takie ładne ciuszki dla dziewczynek, że chyba poproszę męża o córeczkę;-):-p

Aylin mój spagethi uwielbia- wcina aż mu się uszy trzęsą;-)
A ja no cóż, zawaliłam na całej lini ale dziś już się poprawie i nie pójdę po nią
Muńka ja też nie lubie Hello Kitty a jeszcze bardziej monster high i nie wiem dlaczego. I zdrówka dla Ciebie
Rysica
super, że Monika coraz lepiej w żłobku. I ma ładniutkie włoski:tak:
Aronia przyłączam się do pytania Agi- jak Twój dzieć ma na imię?
Na szczęście Oliwii tem pies nie ugryzł. Ale mnie w dzieciństwie pogryzł pies i to nie jeden. Jakiejś traumy nie miajałam ale do tej pory jak widzę jakiegoś dużego psa biegającego po ulicy to mam stracha
Aga oby dzisiejsze spotkanie z koleżanką było równie udane co wczorajsze;-)
Młodak nie dziwię się, ja na miejscu kotów też bym się zebry wystraszyła:-D
Andzia a to Was Marek zaskoczył

Agaundpestka - ubranka po Monisi oddaję mojej siostrze ciotecznej... im też jest ciężko...
Poza tym - póki co na jesień ma duuużo ubranek, a że nie takich jakie bym chciała, no cóż... Jak się nie ma co się lubi ;) ważne, żeby była zdrowa i szczęśliwa. Jej ubranka też są dobre, a że nie do końca stylowe... ;)
Ja niestety też nie mogę sobie pozwolić na ciuszki dla dzieciaków jakie bym chciała ze względów finansowych. Kupuję przeważnie w tesco, pepko albo w takim małym butiku gdzie mają fajne ciuchy.

Sunshine fotki mojego łyska wrzucę tylko najpierw muszę zrobić:tak:
i obiecuję, że już nie będę robiła przypału
Hatszept znieczulenie może być niebiezpieczne w 1 trymestrze poźniej już nie.
Ja kupuję 1 kombinezon 2-częściowy bo mam 1-częściowy nadający się tylko koło domu
Kasiek super, że katar przeszedł

Dziewczyny które dostajecie ciuszki dla dzieci, fajnie macie:tak: ja niestety muszę wszystko sama kupowac. Czasami mama czy teściowa coś kupią ale to sporadycznie

laski ja tylko do kwietnia dawałam wit. D zgodnie z zaleceniem pediatry i ona mówiła, żebym od października do kwietni w tym roku też dawała. będzie też któraś podawała?

alijenka
ty dajesz ten tran smakowy? Który smak? Jak zeszłej zimy małemu bobasowi można było wcisnąć wszystko (nawet łyżeczkę tranu bezsmakowego) to teraz nie chce tego przełknąć (nie dziwię się - sama mam odruch wymiotny).Dodajesz do czegoś czy bezpośrednio do dzióbka?

aylin
czadowo, naprawdę idealne, takie jak lubię!!! Ja wczoraj wieczorem wygram licytację szlafroka za 9,99zł:) I to już koniec zakupów!!!
hc0j.jpg

Załączniki

• hc0j.jpg
    hc0j.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 47
asik - ja też nie dostaje ciuszków bo u mnie w okolicy sami chłopcy. Tj na sam poczatek miałam pozyczone od kolezanki bo synka ubierała na zielono - wiec kolor taki ze i na dziewczynke pasował. Teściowa moja nic młodej nie kupiła - na chcrzest i urodziny dała pieniądze. Zresztą u nich nie kupuje sie prezentów zadnych. Nie wiem skad to sie bierze - dopiero teraz razem z drugą synową trochę rodzinę zreformowalysmy :) Z drugiej strony oni sa za soba strasznie - jak potrzeba to oddzadzą ci ostatnią złotówkę i staną za sobą murem. Więc chyba cos za coś.
MOja mama na ubranka poluje w Tanim Armanim :) a ja na allegro lub wyprzedażach. Ale wole allegro. Jedyne co to buty ma funkiel nówki. I potem oczywiście bieliznę. Ale do tego to pewnie jeszcze z rok czasu :)

Kasiek - szlafroki mam 2 :) Kupiłam dla dziecia na basen. Ale jakos na razie jeszcze mi sie nie sprawdzają. A co do końca zakupów - codziennie to sobie obiecuje :p

hej

chciałam Wam powiedzieć że jestem chora :-:)-:)-(, krtań zawalona na maksa ja nie wiem o co chodzi, jak Niuśka ma katar ja mam chore gardło :szok::szok::szok:

przebij grabkę, ja też :sorry2: Zdrówka dla Was!!

Hej

Dziś mija 10 lat jak jestem z K.:happy2: trochę mi smutno, że nie wypaliło z tym Karpaczem ( brak kasy) ale cóż będzie standardowo- kino, kolacja i na jakąś imprezę pójdziemy jutro:tak:

Muńka ja też nie lubie Hello Kitty a jeszcze bardziej monster high i nie wiem dlaczego. I zdrówka dla Ciebie
Ja niestety też nie mogę sobie pozwolić na ciuszki dla dzieciaków jakie bym chciała ze względów finansowych. Kupuję przeważnie w tesco, pepko albo w takim małym butiku gdzie mają fajne ciuchy.

No to gratulacje!! My mamy za tydzień 5-tą rocznicę ślubu, a jesteśmy razem jakieś 12 :-)

Monster High!!!!!! trzymaj mnie!!! nie wiem jak można coś takiego rzucić dzieciakom! ostatnio kupowałam gadżety z tego bratanicom męża na urodziny (pojemniczki na kanapki, kalendarze i takie tam) i jak zobaczyłam malutki portfelik, zapinany na zameczek za 50zł, to myślałam, że padnę!!! No i te piórniki w kształcie trumien!!!!:szok::szok:

Jak mam gdzieś po drodze pepko, to też lubię wpaść. Ostatnio kupiłam tam Gabi świetne getry za 7zł :-)

laski ja tylko do kwietnia dawałam wit. D zgodnie z zaleceniem pediatry i ona mówiła, żebym od października do kwietni w tym roku też dawała. będzie też któraś podawała?

tak, ja!

O Asik - przegapiłam :) Gratulacje z okazli 10 :) A nie liczy sie miejsce świętowania rocznicy a uczucia jakie temu towarzyszą :)

Monster High - trend wampirologi... no cóż. MOja siostra lat 7 też ma hopla na tym punkcie. Ale rodzice ostro ja hamują. Juz lepsze sa Pet Shopy.

A co do wampirów - córka mojej koleżanki ma 11 msc i dopiero zaczeła ząbkować :) od 2 :) Wywiad z wampirem w wersji dla bobasów.

Co do vit d - ja cały czas podaje ale tak co 3 dzień - jak mi sie przypomni :) Ale zastanawiam sie czy nie zacząc dawać jednak tranu.

reklama
Ale jestem wściekła. Wróciłam z miasta, kupiłam wymarzone bezowe szpilki bo jutro idziemy na wesele chrzestnego Szymka. Wyszłam do wc a młody mi jednego wyjął z pudełka i pogryzł. Nie wiem co robić, butów innych nie mam a kasy na drugie też brak. Chyba nie pójdę na wesele.

Do góry